logo

Filozofski fakultet

Sveučilišta u Zagrebu

Otvoren natječaj za MSCA Individualne stipendije

Otvoren je poziv na natječaj za Individualne stipendije za 2017. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 14. rujna 2017. godine. Više informacija dostupno je na stranicama Portala za sudionike (ovdje). Trenutno, na stranicama Portala za sudionike dostupan je Vodič za prijavitelje od prošle godine (ovdje). Uvjeti prihvatljivosti i pravila prijave su ista te se slobodno poslužite prošlogodišnjim Vodičem. Individualne stipendije su namijenjene iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog  potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost. Detalji pod opširnije.

OPŠIRNIJE:

Individualne stipendije su namijenjene iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog  potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost.

Ako planirate prijaviti stipendiju u neakademskom sektoru, od prošle godine dostupan je multidisciplinarni panel Društveno – poslovni panel. Cilj ovog panela je olakšati promjenu karijere iz akademskog u neakademski sektor te potaknuti istraživačke mogućnosti izvan akademskog sektora. Za ovaj panel izdvojeno je 10 milijuna eura. Stopa uspješnosti ovog panela na prošlom natječaju iznosila je 36,4%.

U okviru Marie Sklodowska-Curie akcija za individualne stipendije u 2017. godini izdvojeno je 248,7 milijuna eura.

Ako planirate prijaviti stipendiju, ali još nemate instituciju koja bi Vas ugostila, ovim putem Vam skrećemo pozornost na sljedeće mogućnosti:

Za više informacija vezanih uz mogućnost individualnih akademskih mobilnosti slobodni smo Vas uputiti na mrežne stranice Obzora 2020.EURAXESS.hr portal kao i na Facebook stranicu Euraxess Croatia – Research in the heart of Europe.

Prezentacije s informativnog dana Marie Sklodowska Curie aktivnosti održanog 11. travnja na Filozofskom fakultetu možete preuzeti s: http://www.ffzg.unizg.hr/international/novosti-obavijesti-prezentacije/

Za dodatne informacije, slobodno se obratite na icaleta@ffzg.hr