KORIŠTENJE BRAJEVOG PISAČA

Ured za studente s invaliditetom omogućava korištenje brajevog pisača. Može se koristiti prije svega za prilagodbu bilješki, skripti, te dijelova literature, (NE cijelih knjiga) na brajevo pismo. Pisač mogu koristiti svi slijepi studenti Filozofskog fakulteta, isključivo za tiskanje materijala, koji se tiču fakulteta. To mogu biti bilješke, ogledne inačice seminara, kao i izvodi iz literature. Pod izvodom iz literature, podrazumijeva se dio, ili više dijelova/poglavlja iz knjige.

Nije bitan jezik na kojem se dokument otiskuje. Pisač je dostupan u sobi a006.

Za sve daljnje informacije kontaktirajte Zvonimira Stanečića na e-mail:

zstaneci@ffzg.hr

POZIV ZA MOGUĆNOST OBAVLJANJA POSLOVA POMOĆI STUDENTIMA S INVALIDITETOM

 • Traže se redoviti studenti/studentice – tri (3) izvršitelja

 

 • Kratak opis poslova:
 • pomoć u kretanju (npr. u sobi studenta, do kombi vozila, studentskog restorana, liječnika i sl.)
 • pomoć pri odijevanju i obavljanju osobne higijene
 • pomoć u dodavanju stvari u sobi
 • pomoć pri konzumaciji hrane i pića
 • pomoć pri obavljanju temeljnih svakodnevnih aktivnosti (pomoć u čišćenju sobe – isključivo ako je student – asistent slobodan, odnosno nije na ispomoći nekom drugom studentu s invaliditetom, odnošenje rublja na pranje, odlazak u trgovinu, pratnja do bankomata i sl.)
 • pomoć pri obavljanju administrativnih poslova u okviru Studentskog doma.

 

Napomena: poslovi se obavljaju isključivo u prostorima Studentskog doma

 

 • Radno vrijeme – rad u smjenama od 6 do 8 sati dnevno
 • Mjesto rada – Studentski dom „Stjepan Radić“
 • Cijena sata rada –neto 25.00 kuna

 

 • Prednost: iskustvo rada na sličnim poslovima

 

 • Uz prijavu na natječaj potrebno je dostaviti:
 1. Motivacijsko pismo
 2. Životopis
 3. Potvrda o statusu redovitog studenta

Dokumentaciju je potrebno dostaviti najkasnije u srijedu 17. svibnja 2017. osobno ili poštom na adresu:

 Sveučilište u Zagrebu

Ured za studente s invaliditetom

Trg maršala Tita 14

10 000 Zagreb

 ili e-poštom na uredssi@unizg.hr

Pristupnici će po isteku Natječaja biti obaviješteni o daljnjem tijeku selekcijskog postupka.

 

Projekt “Iskustvo zlata vrijedi” za studente s invaliditetom

Poslovni dnevnik i Večernji list petu godinu za redom provode projekt Iskustvo zlata vrijedi u kojem studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa omogućuju praksu u hrvatskim kompanijama, partnerima projekta.

U protekla četiri izdanja projekta Poslovni dnevnik je omogućio radnu praksu za 60-ak studenata s invaliditetom u 20-ak renomiranih hrvatskih tvrtki, a nekoliko studenata nakon odrađene prakse dobilo je i stalno zaposlenje u istoj tvrtki.

Sve informacije o projektu dostupne su na: http://www.poslovni.hr/specijal/iskustvo-zlata-vrijedi-2017  Natječaj je otvoren do 16. lipnja, a prijaviti se može na sljedećem linku:http://www.poslovni.hr/promo/iskustvo-zlata-vrijedi-2017-prijavite-se-325819

Za detaljnije informacije zainteresirani studenti mogu se javiti na mail:  tihana.lesic@poslovni.hr

Predavanje o upalnim bolestima crijeva u kontekstu visokog obrazovanja

Ured za studente s invaliditetom i Hrvatsko udruženje za Chronovu bolest i Ulcerozni kolitis pozivaju koordinatore za studente s invaliditetom, nastavno i nenastavno osoblje te studente i sve zainteresirane  na predavanje o upalnim bolestima crijeva u kontekstu visokog obrazovanja.

Predavanje traje 1.5 sat, tijekom kojega će se predstaviti utjecaj upalnih bolesti crijeva na obrazovanje, tj.  izazovi s kojima se susreću oboljeli od upalnih bolesti crijeva tijekom obrazovanja te kako nastavnici ili nastavnik mogu pomoći oboljelima od upalnih bolesti crijeva tijekom obrazovanja.

Predavanje će se održati 28. veljače 2017. u prostorijama Rektorata (Trg maršala Tita 14, Zagreb, 10000-HR) s početkom u 13h.

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je najkasnije do 10 veljače, e-mailom poslati prijavu, na:uredssi@unizg.hr

U prijavi obavezno navesti: ime i prezime, titulu, kontakt (e-mail i mob.) i naziv sastavnice.

Svi sudionici će e-mailom biti obaviješteni o dvorani održavanja predavanja te će im na isti biti upućena i službena pozivnica.

 

Natječaj “Igraj srcem” za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom

Natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom za akademsku godinu 2016./2017.otvoren je od 5. do 30. rujna 2016. i raspisuje se u svrhu pomaganja i promicanja visokoškolskoga obrazovanja studenata s poteškoćama.

Dodijelit će se 20 stipendija u pojedinačnom iznosu od tisuću kuna mjesečno, kroz deset mjeseci tijekom akademske godine. Pravo sudjelovanja imaju studenti sveučilišnih studija koji udovoljavaju određenim uvjetima i da nisu stariji od 25 godina. Rezultati će biti objavljeni u online izdanju Večernjega lista 30 dana po isteku natječaja.

Sve detalje o prijavi i uvjetima za natjecanje možete pronaći na web stranici:
http://www.igrajsrcem.hr/hr/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-studentima-s-invaliditetom-za-akademsku-godinu-2016-2017/

Organizator je Veladrion PTO Žrnovnica – turistički kompleks uz generalnoga pokrovitelja ORYX GRUPE d. o. o. i medijskoga pokrovitelja Večernjega lista. Visoki pokrovitelj je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Naknada za prijevoz za studente s invaliditetom

Na stranicama MZOS-a objavljena je odluka o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za 2015./2016. u iznosu od 1000 kuna.
Isto tako objavljen je zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom.