Obavijest studentima – rok za prijavu tema diplomskih radova

Podsjećaju se studenti diplomskog studija da je rok za prijavu tema diplomskih radova na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju petak, 31. ožujka 2017. g. Također, mole se studenti da kod odabira mentora za temu diplomskog rada povedu računa o tome da postoji kvota mentorstava dodijeljena svakom nastavniku (pet po studijskoj godini) te će u određenim slučajevima biti prinuđeni odabrati drugog mentora ako je kvota mentorstava određenog nastavnika već popunjena.

Obavijest – prof. Šantek

Zbog problema na autobusnoj liniji kašnjenje u Ljubljani je 2,5 sati, prof. Šantek neće biti u mogućnosti održati konzultacije 28.3. Studenti se mole da ga u slučaju potrebe kontaktiraju na e-mail.

Obavijest – dr. sc. Rajković Iveta

Doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta zbog službenog puta 28. 3., 3. i 4. 4. neće održati nastavu. Konzultacije će umjesto u utorak 4. 4. održati u srijedu 5. 4. od 11:00 do 12:00 sati.

Poziv na predavanje prof. dr. sc. Peggy Levitt

U okviru projekta “Stvaranje grada: prostor, kultura i identitet” (projekt Hrvatske zaklade za znanost, br. 2350, www.citymaking.eu) i u suradnji s Platformom za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa – mobilnaEKA (http://www.ffzg.unizg.hr/etno/mobilnaeka/) održat će se javno predavanje prof. dr. sc. Peggy Levitt (Department of Sociology, Wellesley College, Wellesley, SAD) pod naslovom TRANSNATIONAL SOCIAL PROTECTION: SETTING THE AGENDA. Predavanje će se održati u četvrtak, 30. ožujka 2017. godine u 11 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Više informacija u prilogu.

Izbori za Studentski zbor Filozofskog fakulteta

Izbori za Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za mandatno razdoblje 2017./2018. i 2018./2019. održat će se u utorak i srijedu, 28. i 29. ožujka 2017. Glasovanje se može obaviti na biračkom mjestu u prostoru aule Fakulteta, u navedene dane od 8 do 20 h. Više informacija u prilogu.

Poziv na predavanje Mareka Mikuša

mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva vas na predavanje pod naslovom HOUSEHOLD DEBT IN POST-CREDIT BOOM CROATIA koje će održati dr. sc. Marek Mikuš (Max Planck Institute for Social Anthropology, Halle/Saale, Njemačka). Predavanje će se održati u ponedjeljak, 27. ožujka 2017. godine u 17:00 sati na Filozofskom fakultetu u predavaonici A-001. Više informacija nalazi se u prilogu.

Obavijest – studentska radionica pod vodstvom prof. dr. sc. Peggy Levitt

U petak, 31. ožujka 2017. godine prof. dr. sc. Peggy Levitt (Department of Sociology, Wellesley College, Wellesley, SAD) održat će radionicu sa studentima pod naslovom „Artifacts and Allegiances: How Museums Put the Nation and the World on Display“. Na sudjelovanje na radionici pozivaju se studenti etnologije i kulturne antropologije, sociologije, muzeologije, politologije i drugih srodnih studija koje zanimaju teme migracija, različitosti, globalizacije i sl. Prijave se primaju do 18. ožujka. Detalji o radionici i prijavama dostupni su u prilogu.