Poziv na okrugli stol

Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju i Klub studenata etnologije i kulturne antropologije pozivaju Vas na sudjelovanje u praćenju okruglog stola „2. SVJETSKI RAT NA SLOVENSKOM-TALIJANSKOM-HRVATSKOM POGRANIČNOM PODRUČJU: NASILJE I SJEĆANJE”., koji organiziraju Znanstveno-istraživački centar Kopar i partneri projekta Palež u sjećanjima. Prijenos uživo okruglog stola održat će se u SRIJEDU, 18. siječnja 2017. godine u Vijećnici Fakulteta s početkom u 17h. Na okruglom stolu o politikama sjećanja na 2. svjetski rat, posebno o nasilju nad civilnim stanovništvom poput paljenja sela od strane okupacijskih sila, sudjelovat će: Borut Klabjan (moderator; Znanstveno-raziskovalno središče Koper, European University Institute Firence), Kaja Širok (Muzej novejše zgodovine Slovenije), Marko Klavora (Goriški muzej), Giorgio Liuzzi (Istituto regionale per la storia del movimento di liberazione nel Friuli Venezia Giulia), Igor Jovanović (Istarsko povijesno društvo) i Gašper Mithans (Znanstveno-raziskovalno središče Koper). Sva izlaganja održat će se na engleskom jeziku. Veselimo se Vaše dolasku!

Obavijest – dr. sc. Sanja Lončar

Mole se studenti, polaznici kolegija Etnografija jugoistočne Europe koji pohađaju seminarsku grupu ponedjeljkom od 15.30 do 17 h, da u ponedjeljak 16. siječnja 2017. dođu na seminarsku grupu od 17 do 18.30 sati.

Obavijest – kolegij “Kulture postsocijalizma”

Dragi/e polaznici/e kolegija Kulture postsocijalizma, odlučili smo da redovno predavanje i seminar u ponedjeljak 16.1.2017, zamijenimo odlaskom na najmanje jedno od dva predavanja iz serije “Jer 90-e su bile godine…”.
PONEDJELJAK (16.1.2017.)
18:00 “Vjera, ljubav i domovina”
Revitalizacija religioznosti i odnos Crkve i države
– prof. dr. sc. Siniša Zrinščak
20:00 “Dan kad su ispred firme stale crne limuzine”
Ekonomske posljedice pretvorbe društvenog vlasništva
– prof. dr. sc. Josip Tica

Poziv za prijave na istraživački projekt

Klub studenata etnologije i kulturne antropologije poziva studente preddiplomskog i diplomskog studija etnologije i kulturne antropologije da se prijave za sudjelovanje u istraživačkom projektu koji će se realizirati u Mošćeničkoj Dragi u tijeku 2017. godine. Istraživanje organiziraju Klub, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju te Katedra Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga. Istraživački projekt obuhvaća studentska istraživanja tema: (1) razvoj turizma; (2) pokladni običaji; (3) tradicijsko ribarstvo; (4) uloga žena u lokalnoj zajednici. Studentska istraživanja mentorirat će: dr. sc. Marijana Belaj, dr. sc. Petra Kelemen i dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević. Više o prijavama u prilogu.

Poziv na predavanje

mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva vas na predavanje pod naslovom EDUKACIJA U BAŠTINSKOJ USTANOVI. PRIMJERI IZ PRAKSE GRADSKOG MUZEJA SISAK koje će održati Marijan Bogatić, viši muzejski pedagog. Predavanje će se održati u srijedu, 18. siječnja 2017. godine u 18:00 sati na Filozofskom fakultetu u predavaonici A001. Opširnije informacije i plakat.

Obavijest za 1. godinu studija – Povijest hrvatske etnologije

Seminar iz kolegija Povijest hrvatske etnologije održat ćemo u četvrtak, 12. siječnja 2017. godine u Hrvatskom institutu za povijest, Opatička 10. Sastanak u predvorju zgrade. Zbog organizacijskih razloga, obje seminarske grupe imat će nastavu u jednom terminu i to od 12.00 do 13.30 h. Dolazak obvezan, ispriku imaju samo studenti koji u to vrijeme imaju kolokvij ili neku drugu važnu obvezu. Koordinaciju oko organizacije i dolazaka preuzima, prema dogovoru, Sara Simić. Ispričnice nakon predavanja u utorak, 17. siječnja 2017. godine.

Obavijest – prof. Šantek

Prof. Šantek zbog bolesti ovaj tjedan (10. i 11. siječnja 2017.) neće imati konzultacije niti održati nastavu. U slučaju potrebe studenti mogu kontaktirati profesora na e-mail.