Poziv na predavanje prof. dr. sc. Juana Carlosa Radovicha

mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa poziva vas na predavanje pod naslovom “Ethnopolitical Movements among Mapuche Aboriginal Populations in Argentina” koje će održati prof. dr. sc. Juan Carlos Radovich sa Sveučilišta u Buenos Airesu. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 29. svibnja 2017. godine u 12:30 h u predavaonici A-125. Više informacija možete pronaći u prilogu.

Poziv na predavanje prof. dr. sc. Johannesa Mosera

Prof. dr. sc. Johannes Moser (Institut für Volkskunde/Europäische Ethnologie, Ludwig-Maximilians-Universität München) održat će predavanje pod naslovom How should one live in the city? Urban Ethics – a research agenda, u petak, 26. svibnja 2017. godine, s početkom u 12 sati, u predavaonici A-229 Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Predavanje suorganizira mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Više informacija o predavanju može se pronaći u prilogu.

Obavijest – prof. Petrović Leš

U srijedu, 24. svibnja 2017. godine seminar iz kolegija Hrvatsko čipkarstvo održat ćemo, prema prethodnom dogovoru i planu, u Muzeju za umjetnost i obrt. Sastanak u predvorju Muzeja u 12.30 h. Molim točak dolazak!

Obavijest – dr. sc. Rajković Iveta

Dr. sc. Marijeta Rajković Iveta zbog službene odsutnosti, u ponedjeljak 22. 5. i u utorak 23. 5., neće držati nastavu i konzultacije. Za sve neodgodive upite možete se javiti na email: mrajkovi@ffzg.hr.

Poziv na predstavljanje ljetne škole akademske mreže Border Crossings Network

mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju vas poziva na predstavljanje LJETNE ŠKOLE AKADEMSKE MREŽE BORDER CROSSINGS NETWORK koje će se održati u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine u 12.30 sati na Filozofskom fakultetu, predavaonica A-101. U predstavljanju ljetne škole sudjelovat će studentice etnologije i kulturne antropologije Rina Geci i Ines Siuc koje su pohađale prošlogodišnju školu te nastavnici Ivona Grgurinović, Tibor Komar, Marijeta Rajković Iveta i Tihana Rubić koji su na školi sudjelovali kao predavači. Više informacija možete pronaći u prilogu.

Terenska ekskurzija u Hüttenberg – prijave

17. svibnja 2017. održat će se jednodnevna terenska ekskurzija u muzej Heinricha Harrera u Hüttenberg, Austrija. Budući da je ostalo još slobodnih mjesta u autobusu, ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave. Program puta i više informacija nalazi se u prilogu, a prijave molim da šaljete na tkomar@ffzg.hr do 15. svibnja 2017.

Obavijesti – kolegiji “Hrvatsko čipkarstvo” i “Antropologija tekstila”

U srijedu, 10. svibnja 2017. godine seminar iz kolegija Hrvatsko čipkarstvo održat ćemo, prema prethodnom dogovoru i planu, u Hrvatskom restauratorskom zavodu – Odjel za tekstil, kožu i papir, Ilica 44. Sastanak u kolnom ulazu u 11.45 h. Molim točak dolazak!

U četvrtak, 11. svibnja 2017. godine seminar iz kolegija Antropologija tekstila održat ćemo u Hrvatskom povijesnom muzeju, Matoševa 9. Sastanak u 12.00 h u predvorju Muzeja. Molim točan dolazak!

Dvije stipendije za sudjelovanje na ljetnoj školi “12th International Konitsa Summer School”

Border Crossings Network studentima našeg Odsjeka dodjeljuje dvije stipendije za sudjelovanje na ljetnoj školi “12th International Konitsa Summer School” (stipendija pokriva participation fee). Svi detalji o programu škole dostupni su na: https://www.border-crossings.eu/konitsa/2017. Studenti se za školu trebaju prijaviti putem obrasca: https://www.border-crossings.eu/form, a odluku o dodjeli dviju stipendija donijet će nastavnici našeg Odsjeka. Ujedno najavljujemo da će 15. svibnja u 12:30 h biti održano predstavljanje prošlogodišnjeg izdanja ljetne škole na kojem će sudjelovati studentice i nastavnici Odsjeka koji su sudjelovali u njezinom radu (detalji će biti objavljeni sljedeći tjedan). Za sve dodatne informacije slobodno se obratite Petri Kelemen (pkelemen@ffzg.hr).