Obavijest studentima I. godine

Prema prethodnom dogovoru, seminar iz kolegija Povijest hrvatske etnologije, održat ćemo u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14. Sastanak u predvorju Muzeja: I. grupa u 11.15 h i II. grupa u 12. 45 h. Dolazak obvezan, u slučaju spriječenosti javiti se kolegici Sari Simić.

Predavanje etnologinje konzervatorice Ane Mlinar, dobitnice “Nagrade Vicko Andrić”

U ciklusu predavanja Kluba Hrvatskog etnološkog društva (HED-a) etnologinja Ana Mlinar, viša stručna savjetnica-konzervatorica za zaštitu etnološke baštine u Konzervatorskome odjelu Ministarstva kulture u Zagrebu, održat će predavanje na temu zaštite i obnove graditeljske baštine s odabranim primjerima stambenih i gospodarskih objekata na području Hrvatske. Konzervatorski i etnološki rad Ane Mlinar je primjer kolegama u struci, posebice mlađim generacijama te Vas stoga pozivamo na predavanje koje će se održati u srijedu, 7. prosinca 2016. u 17 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u konferencijskoj dvorani fakultetske Knjižnice. Više informacija.

(ANT) Naljepnice

Obavještavaju se studenti antropologije da mogu pokupiti naljepnice u referadi. Mole se da pri preuzimanju naljepnice provjere nositelje kolegija.

Obavijest – prof. Petrović Leš

Prema dogovoru, studenti prve godine će dana 24.11.2016. u okviru nastave iz kolegija Povijest hrvatske etnologije posjetiti Odsjek za etnologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Početak za 1. seminarsku grupu je u 11.15 h, a za drugu grupu u 12.45 h. Sastanak s predmetnom nastavnicom Tihanom Petrović Leš u navedeno vrijeme u kolnom ulazu ugrade u ulici Andrije Hebranga 1. Molim, zamolite nastavnike da uzmu u obzir vaš raniji odlazak s nastave ili kašnjenje na nastavu. Koordinaciju vodi studentica Sara Simić.

Obavijest – dr. sc. Petra Kelemen

Zbog službene spriječenosti, umjesto u uobičajenom terminu srijedom, konzultacije će se ovaj tjedan iznimno održati u četvrtak, 24. studenoga od 14 do 15 sati.

Poziv na predavanje “Putem svile”

Pozivamo vas na predavanje „Putem svile“ koje će se u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14, održati u utorak, 22. studenoga 2016., u 18 h. Predavač je Jure Marinović, stručni suradnik na Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu. Predavanje je namijenjeno srednjoškolcima, studentima i ostaloj zainteresiranoj javnosti. Cijena ulaznice: odrasli 20 kn / učenici, studenti i umirovljenici 15 kn. Više o Konfucijevom institutu pročitajte u prilogu.

Studentima 2. godine diplomskog studija – obavijest

Obavještavaju se studenti 2. godine Diplomskog studija antropologije i Diplomskog studija etnologije i kulturne antropologije da će se ponovljeni izborni sastanak za predstavnika studenata u Vijeću Odsjeka održati u srijedu, 16.11.2016. u 15.30 sati u A-125. Molimo studente da se ovaj put svakako odazovu na poziv za sastanak.

Obavijest – prof. Grbić

Zbog održavanja međunarodne konferencije koje je suorganizator i naš Odsjek, te osobnog angažmana na konferenciji, prof. dr. sc. Jadranka Grbić u petak, 11.11.2016. neće održati redovne konzultacije. Zamjenski je termin: utorak, 15.11. u 10 sati.

Obavještavaju se studenti koji slušaju kolegij Etnografija komunikacija da dana 11.11.2016.g. umjesto na uobičajenoj nastavi (u uobičajenom terminu) obavezno prisustvuju na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Contemporary Migration Trends and Flows on the Territory of Southeast Europe“ koja se održava u Konferencijskoj dvorani naše knjižnice.