Obavijest – prof. Petrović Leš

Zbog službenog puta dr. sc. Tihana Petrović Leš, prema najavi, u srijedu 23. i u četvrtak, 24. svibnja 2018. godine neće držati nastavu i konzultacije. Nastava je već nadoknađena, a redovita nastava i konsultacije održavat će se prema rasporedu od idućeg tjedna.

Poziv na stručno-znanstveni skup 50/68 Slike utopije

U petak, 25. svibnja od 9:30 do 17.00 sati, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u dvorani A-125 održat će se stručno-znanstveni skup i predstavljanje knjige 50/68 Slike utopije, kao rezultat istoimenog projekta, koji se održao 21. ožujka 2018. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u okviru EU projekta CreArt. Detaljne informacije i program skupa nalaze se u prilogu. 

Obavijest – dr. sc. Petra Kelemen

Zbog službenog puta dr. sc. Petra Kelemen u četvrtak, 24. svibnja neće držati nastavu i konzultacije. Nastava je već nadoknađena stručnom ekskurzijom, a studenti se mole da se sa svim upitima jave e-mailom.

Obavijest – dr. sc. Šantek

Prof. Šantek zbog službene odsutnosti neće u utorak, 22. 5. 2018. držati nastavu i konzultacije. Nadoknada nastave bit će dogovorena za kasniji termin. 

Obavijest – prof. Petrović Leš

Prema prethodnom dogovoru, nastavu iz kolegija Hrvatsko čipkarstvo, održat ćemo dana 16. 5. 2018. godine u Odjelu za tekstil, kožu i papir Hrvatskoga restauratorskog zavoda. Sastanak u kolnom ulazu Odjela, Ilica 44 u 11.30 h. Molim točan dolazak.

Obavijest – prof. Grbić

Pozivaju se studenti koji slušaju kolegij Etnokulturni identitet – teorijski pristupi (kao i oni koji su slušali kolegij Globalizacija i lokalne kulturne prakse) da se pridruže posjetu Židovskoj općini Zagreb (Židovski muzej u Zagrebu) 16. svibnja 2018. godine u 11.30 sati, Palmotićeva 16.
Ulaznica za muzej je 5,00 kn.

Posjet Židovskoj općini i muzeju

Pozivamo vas da nam se pridružite u posjetu Židovskoj općini Zagreb (Židovski muzej u Zagrebu) 16. svibnja 2018. godine u 11.30 sati, Palmotićeva 16. Dolazak je obavezan za studente koji slušaju kolegij Identiteti manjinskih kultura (doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta). Ulaznica za muzej je 5,00 kn. 

Poziv na predavanje dr. sc. Jadranke Đorđević Crnobrnja

mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Katedra za manjinske kulture i zajednice pozivaju Vas na predavanje pod naslovom “Migracije Goranaca i ‘(o)čuvanje’ goranskog kulturnog nasleđa” koje će održati dr. sc. Jadranka Đorđević Crnobrnja (Etnografski institut SANU). Predavanje će se održati u ponedjeljak, 14. svibnja 2018. godine u 12:30 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u predavaonici A-125. Detaljnije informacije možete vidjeti u prilogu.