Rok i način prijave diplomskih radova

Rok za prijavu diplomskih radova na Studiju etnologije i kulturne antropologije i Studiju antropologije je 1. travnja 2018. godine. Molimo studente da kod prijave konzultiraju Upute za prijavu diplomskog rada (Obrasci i upute). Obrazac za prijavu diplomskog rada potrebno je ispuniti elektronički, otisnuti, dati na potpis mentoru (i komentoru kod jedinstvenih diplomskih radova) te potpisan dostaviti u tajništvo Odsjeka. Elektroničku verziju obrasca potrebno je poslati na el. poštu mlanovic(at)ffzg.hr.

Obavijest – dr. sc. Grgurinović

Obavještavaju se studenti da dr. sc. Ivona Grgurinović dana 20.3. neće održati konzultacije i nastavu iz kolegija Antropologija i putovanje zbog bolesti. Nastava će se nadoknaditi u dogovoru sa studentima, a za sve upite studenti se mole da se jave na igrgurin(at)ffzg.hr

Obavijest – prof. Bratko

Prof. Denis Bratko u utorak, 20.3. neće držati nastavu iz kolegija “Međukulturalna istraživanja ličnosti” na studiju antropologije. Sljedeći tjedan nastavak nastave predviđen je po uobičajenom rasporedu.

Poziv na radionicu i koncert irske i škotske glazbe

U Zagreb nam 21. ožujka 2018. g. stiže DunCreagan bend, poznat po svojim inovativnim izvedbama i nesvakidašnjim obradama irske i škotske tradicijske glazbe. DunCreagan čine Tom McKean (vodeći vokal, bodhrán, bouzouki), Carrick Eggleston (harmonika) i Kelley Bishop (gitara, usna harmonica) te talentirana violinistica Sarah Collins iz Bostona, bivša članica Chasing Redbird. U Etnografskom muzeju započinju radionicu irske i škotske tradicijske glazbe i plesa u 18:00 sati, te nastavljaju s koncertom u 19:30. Svi posjetitelji Muzeja imat će prilike uživati u keltskoj glazbi / Celtic “mouth music”, škotskim baladama, ljubavnim pričama, folklornim izvedbama magijskih poskočica, te naučiti nekoliko koraka tradicijskih plesova. Više detalja u prilogu

Obavijest – dr. sc. Bukovčan

Zbog bolesti dr. sc Bukovčan neće 19.3. održati predavanje iz kolegija “Uvod u kulturnu antropologiju”. Seminari će se održati prema predviđenom rasporedu.

Otvorenje izložbe “Omnia ab Uno: Artists as Shaman and Ethnographer”

Dana 24. ožujka 2018. u 18 sati u Villi di Toppo Florio, Buttrio u organizaciji Neo Associazione Culturale, Udine u suradnji s Centre for Living Buddhist Art, otvorit će se izložba Omnia ab Uno: Artists as Shaman and Ethnographer. Kustos izložbe (i jedan od umjetnika izlagača) je doc. dr. sc. Josip Zanki (Akademija likovnih umjetnosti), a asistentica kustosa je studentica etnologije i kulturne antropologije i povijesti umjetnosti pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Maja Flajsig. Izložba će biti otvorena do 1. svibnja 2018. Više informacija u prilogu. 

Poziv na znanstveno-stručni kolokvij “Glavno je, da se narodni govor vjerno bilježi”

Hrvatsko etnološko društvo, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje i Etnografski muzej pozvaju Vas na znanstveno-stručni kolokvij organiziran povodom Europske godine kulturne baštine Glavno je, da se narodni govor vjerno bilježi. Zašto čuvati i štititi hrvatske mjesne govore kao nematerijalnu kulturnu baštinu? U ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine od 9:30 sati, Etnografski muzej, Trg Mažuranića 14, Zagreb. S obzirom da je broj sudionika ograničen, ljubazno Vas molimo da se za sudjelovanje na kolokviju prijavite najkasnije do petka, 24. ožujka 2018. godine, na adresu nikolicmelita1(at)gmail.com. Detalji i program skupa nalaze se u prilogu.

Poziv studentima za upis izvannastavnog obrazovnog modula

Poziv studenticama i studentima preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu za upis izvannastavnog obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij: Feminističke teorije i prakse koji će se realizirati od 3. travnja do 8. svibnja 2018. Polaznicama i polaznicima dodijelit će se 2 ECTS boda za izvannastavnu aktivnost. Više informacija na sljedećem linku.

Poziv na radionicu “Indonezijski tradicionalni batik”

U suradnji sa Veleposlanstvom Republike Indonezije, Etnografski muzej u Zagrebu (Trg Mažuranića 14) organizira besplatne radionice “Indonezijski tradicionalni batik”, u petak, 16. 3. od 17 – 20 h i u subotu 17. 3. od 10 – 13 h. Najave su potrebne do 15. 3., (ograničen broj polaznika po radionici), na pensosbud.zagreb(at)kemlu.go.id (ime, kontakt-broj, odabrani datum,  16. ili 17.3). Pozivnica.