Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet SveuŔiliÜte u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
DOBRO DOŠLI!
 
 
 
 
Aktualno
 
Obavijest Mirele Landsman Vinkovi─ç

Asistentica Mirela Landsman Vinkovi─ç odr┼żat ─çe konzultacije u ─Źetvrtak, 14.listopada, od 17 do 18 sati.

 
Obavijest prof.dr. Zrinjke Glovacki-Bernardi

Mole se studenti da se za konzultacije najave elektroni─Źkom poštom, najkasnije dan prije konzultacija.

 
Obavijest studentima
Potvrde o kolizijama obveznih kolegija izdavat ─çe se od idu─çeg tjedna u tajništvu Odsjeka, a za seminare i vje┼żbe kod predmetnog nastavnika.
 
Obavijest studentima o promjeni prostorija srijedom 12.30-14h

Kolegij Interlingvistika i ustroj esperanta odr┼żavat ─çe se u prostoriji A311.

Kolegij Poglavlja iz njema─Źke knji┼żevnosti - Njema─Źka knji┼żevnost 1933.-1945. odr┼żavat ─çe se u prostoriji A307.

 
Obavijest o kolegiju Digitalni resursi i prijevodne memorije

Nastava iz kolegija „Digitalni resursi i prijevodne memorije" po─Źinje u ponedjeljak 11.10.2021. u 9.30 u u─Źionici A-104, za obje grupe.

 
Obavijest studentima prve godine preddiplomskog studija
Biranje grupa za kolegije "Suvremeni njema─Źki jezik 1" i "Izgovorne vje┼żbe 1" treba obaviti u petak, 8.10. izme─Ĺu 9 i 12 sati. E-kolegij u kojem se biraju te grupe ("Izbor grupe lektora") tek ─çe tada postati vidljiv na Omegi. Objašnjenje postupka:
1. U petak, 8.10. u 9 sati otvorite stranicu omega.ffzg.hr i prona─Ĺite "Izbor grupe lektora". Kolegij je trenutno nevidljiv, a kad se pojavi, na─Ĺite ga pomo─çu tra┼żilice (samo upišite IGLA).
2. Lozinka ─çe stajati u opisu kolegija.
3. Nakon što ste odabrali grupu, nemojte se ispisivati s kolegija jer ─çe to poništiti vaše odabire.
4. Ako vam zbog kolizija ili drugih razloga odgovara samo jedna grupa, do─Ĺite na upis dovoljno rano i budite brzi.
5. U slu─Źaju problema javite se na Ova email adresa je za┼íti─çena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju─Źili Javascript .
Izbor grupe za izborni predmet vrši se tako─Ĺer preko Omege, ali u zasebnim e-kolegijima: "Njema─Źki - suvremenost i povijest", "Metode studiranja - znanost o knji┼żevnosti (Alagi─ç)", "Metode studiranja - znanost o knji┼żevnosti (Spreicer)". Prije toga izborni kolegij potrebno je upisati preko ISVU-a.
 
Obavijest o odabiru grupe "Njema─Źki - suvremenost i povijest"
Mole se studenti prvog semestra koji su kao izborni upisali kolegij "Njema─Źki - suvremenost i povijest" da na Omegi odaberu jednu od dvije ponu─Ĺene grupe (─Źetvrtak u 17:00 ili ─Źetvrtak u 18:30). Lozinka za upis kolegija je "LozinkaZaUpis" (bez navodnika). U svaku grupu mo┼że se upisati 16 polaznika, koji prethodno moraju biti upisani na kolegij putem Studomata. Naknadni upisi uz molbe nisu mogu─çi.
 
Obavijest prof. dr. sc. Svjetlana Lacka Viduli─ça
Prof. dr. sc Svjetlan Lacko Viduli─ç 5. i 6. listopada ne─çe odr┼żati konzultacije iz zdravstvenih razloga.
 
Obavijest prof. dr. sc. Sla─Ĺana Turkovi─ça
Pro─Źelnik odsjeka izv. prof. dr. sc. Sla─Ĺan Turkovi─ç odr┼żat ─çe konzultacije u srijedu, 6. listopada, od 10 do 11.30h.
 
Obavijest studentima diplomskih studija
Kolegij "Iz povijesti i kulture Njema─Źke I" ove se akademske godine ne─çe izvoditi. Molimo studente da ne upisuju taj izborni predmet, odnosno da se ispišu ako su ga ve─ç upisali.
 
Obavijest o odabiru grupe "Metode studiranja ÔÇô znanost o knji┼żevnosti"
Mole se studenti prve godine koji ┼żele poha─Ĺati kolegij Metode studiranja – znanost o knji┼żevnosti da se u svrhu odabira seminarske grupe ulogiraju u Omega portal (omega.ffzg.hr) sa svojim AAI@EduHr podacima te upišu kolegij Metode studiranja – znanost o knji┼żevnosti (Alagi─ç), lozinka je metode01. Kolegij je mogu─çe prona─çi putem pretra┼żivanja bilo koje rije─Źi u cjelokupnom nazivu. Na vrhu kolegija nalazi se anketa za odabir seminarske grupe te se mole studenti da odaberu grupu koja im više odgovara. Grupe su broj─Źano ograni─Źene te svaku grupu mo┼że upisati 15 studenata. Ukoliko je za upis potrebna molba ili se pojave neki drugi problemi, molimo studente da se jave predmetnim nastavnicama.
 
Obavijest studentima 2. godine preddiplomskog studija nederlandistike - Upis izbornih kolegija
Studenti 2. godine za akademsku godinu 2021./2022. upisuju izborni kolegij iz ponude Fakulteta u vrijednosti 3 ECTS (ili više) umjesto izbornih kolegija Uvod u dizajn/medije koji se ne─çe nuditi u ponudi Odsjeka. Ukoliko studenti nisu u mogu─çnosti upisati izborni kolegij iz tehni─Źkih razloga, mole se da uslikaju (screenshot) svoj studomat iz kojeg je vidljivo da ne mogu upisati izborni kolegij iz vanjske ponude te neka screenshot proslijede isvu slu┼żbi na Ova email adresa je za┼íti─çena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju─Źili Javascript  s molbom da provjere u ─Źemu je problem. Isvu slu┼żba ─çe ih uputiti što i kako upisati izborni kolegij.