Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet Sveuilite u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
DOBRO DOŠLI!
 
 
 
 
Aktualno
 
Obavijest

Mole se studenti koji su naručili Kokoruš, Njemačko-hrvatski rječnik da ga podignu u ponedjeljak, 26.10.2020. između 10.00 i 13.00 ispred tajništva na Odsjeku za germanistiku.

 
Obavijest o proslavi 25 godina Austrijske čitaonice Osijek
Odsjek za germanistiku ukazuje na zanimljiv i raznolik slavljenički program Austrijske čitaonice Osijek povodom njenih 25 godina postojanja. Sve programske točke održavaju se od 27. do 30. listopada 2020. online putem aplikacije Zoom - više na poveznici: https://www.ffos.unios.hr/germanistika/25-jahre-osterreich-bibliothek-in-osijek-einladung-zum-online-programm.
 
Obavijest o izborima za studentske predstavnike na 2. i 3. godini nederlandistike
Izbori za studentskog predstavnika druge godine preddiplomskog studija nederlandistike održati će se 19. i 20. listopada, a za treću godinu preddiplomskog studija 21. i 22. listopada. Izbori će se provoditi preko kolegija na Omegi pod nazivom "Izbori za studentskog predstavnika na nederlandistici". Studenti određene godine bit će dodani u kolegij neposredno prije provođenja izbora.
 
Obavijest o kolegiju Dodirno jezikoslovlje
Lozinka za kolegij Dodirno jezikoslovlje na Omegi jest: jezik. Kolegij će se odvijati putem Skypea pa se mole polaznici i polaznice kolegija da se jave na Skype adresu: velimir.piskorec.
 
Obavijest prof. dr. sc. Milke Car
Prof. dr. sc. Milka Car u četvrtak, 15. listopada neće održati nastavu ni konzultacije zbog sudjelovanja na znanstvenoj konferenciji u Mariboru.
 
Obavijest studentima prvog semestra diplomskog studija nastavničkog smjera
Studenti prvog semestra diplomskog (!) studija nastavničkog (!) smjera imat će uvodno predavanje iz kolegija Uvod u didaktiku i metodiku njemačkog jezika - Proces usvajanja njemačkog kao drugog i stranog jezika u srijedu, 14. listopada 2020. Uvodni sat održat će se ujutro, od 8 do 9.30h, u dvorani 3 (D-III). Dvorana je velika, no podsjećamo studente da ponesu maske i prate fakultetske upute o epidemiološkim mjerama.
 
Obavijest prof. dr. sc. Velimira Piškorca
Nastava iz kolegija Planski jezici na preddiplomskom studiju te Dodirno jezikoslovlje na diplomskome odvijat će se isključivo online. Za oba kolegija popunjene su kvote te naknadni upis više nije moguć.
 
Obavijest studentima prve godine o biranju lektorskih grupa
Biranje lektorskih grupa za kolegije Suvremeni njemački jezik 1 i Izgovorne vježbe 1 počinje u četvrtak, 8.10. u 9 sati i traje do subote, 10.10. u 23:59. E-kolegij u kojem se biraju te grupe (naziv: "Izbor grupe lektorskog kolegija") tek će tada postati vidljiv na Omegi. Izbor grupe za izborni predmet vrši se također preko Omege, ali u zasebnim e-kolegijima:  Njemački - suvremenost i povijest, Metode studiranja - znanost o književnosti (Alagić), Metode studiranja - znanost o književnosti (Spreicer). - Tehnički detalji:
 više ... 
 
Obavijest o izbornom kolegiju Osnove nizozemskog jezika I
Kolegij je ponuđen studentima svih preddiplomskih studija (osim nederlandistike), nije potrebno predznanje, a zainteresirani studenti mogu se javiti izvođačici Petri Bručić ( Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ) za detaljne informacije o kolegiju i početku nastave.
 
Obavijest o kolegiju Digitalni resursi i prijevodne memorije
Otkazuje se uvodno predavanje na Fakultetu, nastava će se odvijati online. Sve upute studenti će dobiti preko Zoom platforme u ponedjeljak, 12.10.2020. u 11.45. Zoom treba prethodno instalirati na računalo te se spojiti kamerom, pristupni podaci su:
 više ... 
 
Obavijest o izbornom kolegiju "Nizozemski za germaniste"
Mole se studenti da ne (!) upisuju navedeni kolegij koji je u sustavu ostao u ponudi izbornih kolegija, ali se ove akademske godine neće održavati.
 
Obavijest o početku nastave na kolegiju "Flamansko i nizozemsko slikarstvo..."
Mole se studenti 5. semestra preddiplomskog studija nederlandistike da se u sustavu Omega prijave na kolegij "Flamansko i nizozemsko slikarstvo 15., 16. i 17. st." koristeći lozinku "fins20".