Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet SveuŔiliÜte u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
DOBRODOŠLI!
 
 
 
 
Aktualno
 
Obavijest o konzultacijama

Prof.dr. Z. Glovacki-Bernardi u ljetnom ─çe ispitnom roku konzultacije imati 29.6. od 10 do 11 sati, 1.7. od 9 do 10 sati i 8.7. od 9 do 10 sati.

 

 
Obavijest prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi

Studenticama i studentima kolegija Sintaksa suvremenog njema─Źkog jezika 2. lipnja poslana je obavijest o završnom ishodu. Ako netko tu obavijest nije dobio, neka se što prije javi prof. Glovacki-Bernardi.

 
Obavijest o stru─Źnoj praksi za studente Erasmus+
Skre─çemo pa┼żnju studentima na aktualni natje─Źaj Erasmus+ za obavljanje stru─Źne prakse u inozemstvu. Sve informacije mogu se na─çi preko sljede─çe poveznice: https://web2020.ffzg.unizg.hr/blog/2020/05/19/prvi-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-u-svrhu-erasmus-strucne-prakse-u-ak-god-2020-21/.
 
Obavijest Snje┼żane Rodek
Molim studente koji su u zimskom semestru slušali kolegije Suvremeni njema─Źki jezik I i Receptivna i produktivna tekstna kompetencija I, a koji namjeravaju u ljetnom roku iza─çi na ispit iz tih kolegija, da mi se obavezno jave elektroni─Źkom poštom do 29. 5. 2020. Isto vrijedi za sve studente koji su bilo kad u prijašnjim semestrima slušali nastavu iz bilo kojeg od mojih kolegija.
 
Obavijest o Me─Ĺunarodnim parlamentarnim stipendijama (IPS)
Njema─Źki savezni parlament poziva svake godine mlade visokokvalificirane i politi─Źki anga┼żirane ljude iz Hrvatske za sudjelovanje na programu Me─Ĺunarodne parlamentarne stipendije (IPS). Okosnica programa je tromjese─Źna praksa u uredu jednog zastupnika tijekom koje stipendisti imaju prilike ste─çi uvid u rad Bundestaga. Tako─Ĺer, sastavni dio programa su predavanja i seminari na berlinskim sveu─Źilištima i u politi─Źkim zakladama te umre┼żavanje s više od 120 drugih stipendista iz 50 zemalja. Rok za prijavu na natje─Źaj je 31. srpnja 2020. Stipendijski program traje od 1. o┼żujka do 31. srpnja 2021. Uvjeti prijave su: politi─Źka i društvena anga┼żiranost, završen studij, ro─Ĺen/ro─Ĺena nakon 1. o┼żujka 1991. te vrlo dobro poznavanje njema─Źkog jezika (najmanje razina B2 prema Zajedni─Źkom europskom referentnom okviru za jezike). Više informacija o stipendiji mo┼żete prona─çi na web-stranici Njema─Źkog veleposlanstva u Zagrebu: https://zagreb.diplo.de/hr-de/themen/kultur/ips/2072970
 
Obavijest
Mole se studenti koji bi do 30. rujna 2020. godine morali završiti studij da se jave e-poštom pro─Źelnici na: Ova email adresa je za┼íti─çena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju─Źili Javascript .
 
Obavijest prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki Bernardi
Tre─çu zada─çu iz Sintakse suvremenog njema─Źkog jezika studenti trebaju poslati prof. dr. Zrinjki Glovacki-Bernardi do petka, 17. travnja.
 
Obavijest
Drage studentice i studenti,
za nama je prvi tjedan nastave na daljinu, a prema svemu sude─çi ovakva ─çe
situacija trajati du┼że od dva tjedna. Zato vas molimo da se prilagodite
novim uvjetima. Javite se svojim profesoricama i profesorima e-mailom,
izvršavajte svoje obveze i zadatke i nemojte ovo shvatiti kao odmor i
praznike. Svi profesori redovito odr┼żavaju nastavu u nekom obliku i svi ste
du┼żni sudjelovati na svim kolegijima koje ste upisali. I dalje ─çemo normalno
bilje┼żiti vaše izostanke, a ako ne ispunite sve obveze, ne─çete mo─çi iza─çi na
ispit. Svi se nadamo da ─çemo se što prije vratiti u normalu, ali moramo biti
spremni ─Źak i na mogu─çnost da ─çe nas ovo pratiti cijeli semestar.
Iskoristite ovo vrijeme što bolje, u─Źite, pripremajte ispite, lektire,
pišite seminarske i diplomske radove i budite odgovorni tako da mo┼żete
u┼żivati kad se stanje normalizira.
Studentice i studenti koji nisu prijavili diplomske radove mogu se e-mailom
javiti mentorima i sve dogovoriti, a papirologiju ─çemo srediti kad se
vratimo na Fakultet. 
Za sva pitanja, poteško─çe i nejasno─çe mo┼żete se javiti pro─Źelnici.
 
Obavijest dr. sc. Vere Faber
Mole se studenti koji poha─Ĺaju kolegij Knji┼żevna interpretacija (koji se prema rasporedu odr┼żava utorkom od 17 sati), a koji se još nisu e-mailom javili dr. sc. Veri Faber, da to hitno u─Źine ( Ova email adresa je za┼íti─çena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju─Źili Javascript ).
 
Obavijest dr. sc. Aleksandre ┼á─Źukanec
Mole se studentice Lucija Antoli─ç, Helena Brezovi─ç i Josipa Topolnjak te student Bruno Bartoli─ç da se hitno jave e-mailom ( Ova email adresa je za┼íti─çena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju─Źili Javascript ).
 
Obavijest prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi
Mole se studentice i studenti Borkovi─ç, Ceschia, Drenški, Bani─ç, Korbar, Licul, Mare─Źi─ç, Mio─Źevi─ç, Petrovi─ç, Stanti─ç, Stepan i Špeli─ç da prof. dr. Glovacki-Bernardi na njezinu mail adresu hitno (!) pošalju svoje mail adrese radi dostave nastavnih materijala.
 
Obavijest profesora Bobinca o nastavi putem Omege
Sve sudionic/ke svojih kolegija u ljetnom semestru 2019/20. prof. dr. Marijan Bobinac obavještava da ─çe se nastava do daljnjega odvijati putem Omege. Pripadni dokumenti bit ─çe postavljeni na Omega-kolegije tijekom današnjega (16.3.) i sutrašnjeg (17.3.) dana. Studentske lozinke za pristup kolegijima: Njema─Źka knji┼żevnost 1933-1945 (diplomski studij): nk33; Povijest njema─Źke knji┼żevnosti 19. stolje─ça (preddiplomski studij: predavanje): Heine19; Seminar iz njema─Źke knji┼żevnosti 19. st. A (preddiplomski studij: seminar): snk.