Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet Sveučilište u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
DOBRODOŠLI!
 
 
 
 
Aktualno
 
Obavijest prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki Bernardi
Prof. dr. sc. Zrinjka Glovacki Bernardi će s nastavom započeti u ponedjeljak, 5.3.2018.
 
Obavijest tajništva
U ponedjeljak, 19.2.2018. tajništvo prima stranke do 11 sati.
 
Obavijest o izboru grupe za jezične vježbe
Studenti lektoricu/lektora biraju putem sustava Omega. Ovo se odnosi na kolegije: Izgovorne vježbe II, Suvremeni njemački jezik II i IV, Receptivna i produktivna tekstna kompetencija II, Vježbe pismenog prevođenja II i IV te Terminologije II. Čak i ako je ponuđena samo jedna grupa, trebate se upisati u Omegu da nastavnica/nastavnik zna tko će pohađati kolegij. Grupe za sve obvezne lektorske kolegije biraju se u e-kolegiju pod nazivom Izbor grupe lektorskog kolegija. Ono što trebate znati:
 više ... 
 
Obavijest za studente prevoditeljskog smjera
Raspisan je natječaj za rezidencijalni program u Sofiji. Dodjeljuju se tri jednomjesečne stipendije za književnike i književne prevoditelje s bugarskog na odabrane jezike, uključujući hrvatski i njemački. Rok za prijavu je 1. ožujka 2018. Više o natječaju potražite na poveznici https://us3.campaign-archive.com/?u=e28d1dcc92e1e7dbec0fd0bde&id=6ea7074159
 
Objavljena satnica ljetnog semestra akademske godine 2017./2018.
Objavljujemo rasporede nastave iz svih studijskih programa koji će se na Odsjeku za germanistiku izvoditi u ljetnom semestru akademske godine 2017./2018. Termine kolegija pronaći ćete u izborniku na desnoj strani pod studijskim programima i stavkama 'Raspored predavanja'.
 
Obavijest Vesne Ivančević Ježek
Ispit iz kolegija Terminologije i jezici struka I (izvođačica: viša lektorica Vesna Ivančević Ježek) održat će se 21. veljače u A-307 od 10 do 11,30 sati.
 
Obavijest o jezičnom tutoriju
Obavještavaju se studenti koji su u prošlom semestru polazili nastavu Suvremenog njemačkog jezika 2 (ponavljačka grupa) da se za sljedeći semestar mogu upisati u kolegij Jezični tutorij/Sprachpraktisches Tutorium koji će voditi jezična asistentica Pia Gerads. Nastava će biti organizirana u dvije grupe po dva sata tjedno. Lista za upis će pravovremeno biti izvješena na vratima sobe E-309 pa molimo studente da se upišu. Jezični tutorij ne donosi ECTS-bodove i služi isključivo održavanju i poboljšavanju stečene razine jezičnog znanja.
 
Obavijest o konzultacijama Vesne Ivančević Ježek
Konzultacije više lektorice Vesne Ivančević Ježek 12. veljače održat će se od 12 do 13 sati.
 
Obavijest tajništva
U Utorak, 6.2.2018., tajništvo će raditi  do 11,30 sati.
 
Obavijest o ispitima prof. dr. sc. Christine Magerski
Zbog službene spriječenosti izv. prof. dr. sc. Christine Magerski održat će ispite (za prijavljene studente u ISVU 7. veljače),  5. veljače od 15 do 16 sati i 6. veljače od 14 do 15 sati.
 
Obavijest mr. sc. Irene Petrušić-Hluchý
Konzultacije više lektorice mr. sc. Irene Petrušić-Hluchý u zimskom ispitnom roku održavat će se petkom, od 9.30 - 10.30 h.
 
Obavijest prof. dr. sc. Marijana Bobinca
Zbog odlaska na službeni put, prof. dr. sc. Marijan Bobinac neće održati konzultacije u srijedu, 7.2.2018.