Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet Sveuèilište u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
DOBRODOÅ LI!
 
 
 
 
Aktualno
 
Obavijest prof. dr. sc. Velimira Piškorca
Zbog službene spriječenosti prof. dr. sc. Velimira Piškorca u petak, 18. siječnja 2018. nastava iz kolegija Planski jezici predviđena za taj dan će se odraditi u subotu, 12. siječnja 2018. od 11 do 12.30h u prostoriji A-307.
 
Obavijest tajništva
U ponedjeljak, 14.1.2019. tajništvo neće raditi
 
Obavijest mr. sc. Irene Petrušić-Hluchy
Visa lektorica mr. sc. Irena Petrušić-Hluchy zbog sjednice Katedre u srijedu, 9.1., neće moći održati konzultacije.
 
Obavijest dr. sc. Željane Pancirov Cornelisse
U siječnju 2019. godine poslijedoktorandica dr. sc. Željana Pancirov Cornelisse održat će konzultacije 9.1. od 11 do 12 sati, 15.1., 22.1. i 30.1. od 14 do 15 sati.
 
Obavijest Inje Skender Libhard
Zbog sastanka Katedre za jezik, viša lektorica Inja Skender Libhard će umjesto u srijedu, konzultacije održati u utorak, 8. siječnja od 12.30 do 13.30 sati.
 
Rezultati natječaja Zaklade Branke Krauth
Objavljeni su rezultati natječaja Zaklade Branke Krauth za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2018./2019. Rezultate možete pročitati na internetskim stranicama Zaklade (http://zaklada-branke-krauth.hr/natjecaji/) ili na oglasnoj ploči Odsjeka za germanistiku.
 
Obavijest mr. sc. Sonje Strmečki Marković
Viša lektorica mr. sc. Sonja Strmečki Marković konzultacije će ovaj tjedan umjesto u utorak održati u četvrtak, 20.12. u 11.00.
 
Obavijest tajništva
U četvrtak, 13.12.2018. tajništvo će iznimno raditi do 12 sati.
 
Poziv na događanje u sklopu Arteria festivala
U utorak, 11. prosinca, u KIC-u (Preradovićeva 5) u sklopu 3. Arteria festivala u 19 sati bit će prikazan nagrađeni dokumentarni film Ruth Beckermann "Odsanjani" (2013), baziran na korespondenciji Ingeborg Bachmann i Paula Celana. – O pjesnicima i filmu potom razgovaraju književna teoretičarka Marija Ott Franolić i izv. prof. dr. Svjetlan Lacko Vidulić. Korespondenciju je na hrvatski prevela Truda Stamać, a objavila izdavačka kuća OceanMore: https://www.mvinfo.hr/knjiga/9208/vrijeme-srca. Trailer filma možete vidjeti ovdje:: https://www.youtube.com/watch?v=W4o1kGsjxXA Najavu cijeloga festivala pronaću čete pak ovdje: http://www.kic.hr/program/kino/3-arteria-tjedan-filma-o-umjetnicima/
 
Poziv na predstavljanje knjige profesora Svjetlana Lacka Vidulića
Nakladnik Leykam international objavio je knjigu "Schlaglichter der Moderne. Studien zur österreichischen Literatur im langen 20. Jahrhundert" ("Fokusi moderne. Studije o austrijskoj književnosti u dugom 20. stoljeću") autora izv. prof. dr. Svjetlana Lacka Vidulića. Studije se bave ljubavnom semantikom, habsburškim i jugoslavenskim mitom, kulturnim transferom te transkulturnim ispreplitanjima u srednjoeuropskom prostoru. O knjizi će govoriti prof. dr. Marijan Bobinac, izv. prof. dr. Milka Car i dr. Stephan Kurz u srijedu, 12. prosinca 2019., od 18 sati u Austrijskom kulturnom forumu, Gundulićeva 3.
 
Obavijest Vere Faber
Ugovorna lektorica Vera Faber iznimno će konzultacije umjesto 13.12. održati 14.12.2018. od 12 do 14 sati.
 
Obavijest za studente prevoditeljskog smjera
Na sljedećem Zagrebačkom lingvističkom krugu dr. sc. Luka Burazin, izvanredni profesor s Katedre za opću teoriju prava i države Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će izlaganje pod naslovom "Jezik prava". Prof. dr. sc. Luka Burazin osvrnut će se i na specifičnosti prevođenja pravnih tekstova, zbog čega pozivamo studente prevoditeljskog smjera da prisustvuju predavanju. Izlaganje će se održati u utorak, 11. prosinca 2018., u 19:15 sati u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika, Frankopanska 5a (drugi kat).