Department for
German Language and Literature
Faculty of Humanities and Social Sciences University of Zagreb
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
Obavijest studentima 2. godine preddiplomskog studija nederlandistike - Upis izbornih kolegija

Studenti 2. godine za akademsku godinu 2021./2022. upisuju izborni kolegij iz ponude Fakulteta u vrijednosti 3 ECTS (ili više) umjesto izbornih kolegija Uvod u dizajn/medije koji se neće nuditi u ponudi Odsjeka. Ukoliko studenti nisu u mogućnosti upisati izborni kolegij iz tehničkih razloga, mole se da uslikaju (screenshot) svoj studomat iz kojeg je vidljivo da ne mogu upisati izborni kolegij iz vanjske ponude te neka screenshot proslijede isvu službi na This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it  s molbom da provjere u čemu je problem. Isvu služba će ih uputiti što i kako upisati izborni kolegij.

 
Obavijest o izboru grupe za jezične vježbe (GER)

Studenti 2. i 3. godine preddiplomskog i obiju godina prevoditeljskog studija lektoricu/lektora biraju u utorak, 28. 9. između 9 i 12 sati. E-kolegij u kojem se biraju sve grupe (Izbor grupe lektora) tek će tada postati vidljiv na Omegi.

Ponavljači koji namjeravaju drugi put slušati Suvremeni njemački jezik 1 moraju se javiti dr. Franji Janešu ( This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it ) do 27. 9. Ponavljači na ostalim kolegijima ne moraju ništa javljati.

Studenti 1. godine preddiplomskog studija saznat će termin upisa na sastanku s pročelnikom u okviru orijentacijskog tjedna početkom listopada.

Objašnjenje postupka:

1. U utorak 28. 9. između 9 i 12 sati (po mogućnosti u 9:00) prijavite se na Omegu i otvorite Izbor grupe lektora. Kolegij je trenutno nevidljiv, a kad se pojavi, naći ćete ga pomoću tražilice.

2. Lozinka će stajati u opisu kolegija (kliknite na slovo „i“ s desne strane).

3. Nakon što ste odabrali grupu, nemojte se ispisivati iz e-kolegija jer će to izbrisati vaš odabir!

4. Ako vam zbog kolizija ili drugih razloga odgovara samo jedna grupa, dođite na sam početak upisa i budite brzi.

Sve ovo odnosi se na izbor različitih grupa unutar obveznih kolegija (Suv. 1 – ponavljači, Suv. 3, RPTK 1, VPP 1 i VPP 3). Upis izbornih kolegija vrši se preko ISVU-a.

 
Obavijest o konačnom raporedu nastave u zimskom semestru 2021./2022.
Raspored za sve kolegije Odsjeka za germanistiku u zimskom semestru 2021./22. nalazi se na sljedećoj poveznici: raspored zimski 2021-22 [link].
 
Obavijest studentima o rasporedu za zimski semestar
Službeni raspored nastave na fakultetskoj razini objavljuje se u petak, a termini svih nastavnih obveza na Odsjeku za germanistiku i Katedri za nederlandistiku bit će objavljeni uskoro i ovdje na odsječkim stranicama. Molimo studente da svoje obveze planiraju prvenstveno u skladu s našim objavama.
 
Obavijest o konzultacijama mr. sc. Irene Petrušić-Hluchy
Konzultacije više lektorice mr. sc. Irene Petrušić-Hluchý u jesenskom ispitnom roku održavat će se po dogovoru (putem platforme Zoom), sve do 08.10. A od 15.10. uživo, od 12.30-13.30 h ili po dogovoru (uz najavu e-poštom, moguće i online).
 
Prof. dr. sc. Svjetlan Lacko Vidulić - konzultacije u rujnu
Termini konzultacija u rujnu: 8.9., 15.9., 22.9., vazda 10-11 sati. Drugi termini po dogovoru.
 
Obavijest o ispitima kod prof. dr. sc. Svjetlana Lacka Vidulića
Ispiti u jesenskom roku održavat će se uživo (8.9., 15.9., 22.9., pismeni u 9, usmeni od 10 sati). Raspored usmenih ispita za studente prijavljene u ISVU bit će obznanjen dva dana ranije (=ponedjeljkom) na OMEGI (na stranicama kolegija).
 
Obavijest o konzultacijama dr. sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi
Konzultacije prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi u jesenskom ispitnom roku održavat će se 1., 8. i 15. rujna u 12 sati.
 
Obavijest o godišnjem odmoru tajništva
Zbog korištenja godišnjeg odmora tajništvo neće raditi od 19.7. do 27.8.2021.
 
Obavijest prof. dr. sc. Marijana Bobinca
Prof. dr. sc. Marijan Bobinac u srijedu, 16.6.2021., neće održati konzultacije.
 
Obavijest o ispitu iz lektorskih kolegija koji se nisu održavali u ljetnom semestru 2021.
Molimo sve studente koji u ljetnom i jesenskom ispitnom roku žele polagati ispit iz lektorskih kolegija koji se nisu održavali u ljetnom semestru 2021. da se osobno jave putem elektroničke pošte svom/-joj lektoru/-ici tjedan dana prije ispitnog termina.
 
Obavijest prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi
Termini konzultacija uživo u ljetnom ispitnom roku: 14. i 30. lipnja te 7. srpnja od 12 do 13 sati.