Department for
German Language and Literature
Faculty of Humanities and Social Sciences University of Zagreb
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
obavijest - "Časopis GERMANIST - poziv za sudjelovanje"

Drage studentice, dragi studenti, s velikim vas zadovoljstvom obavještavamo da studenti Odsjeka za germanistiku pokreću svoj časopis! Stoga uredništvo novoosnovanog časopisa GERMANIST poziva sve studente germanistike i ostale zainteresirane da pošalju priloge za prvi broj časopisa. Tema prvog broja  je slobodna i dobrodošli su prilozi najrazličitijih vrsta. Možete nam poslati znanstveno-stručne radove, pisane rasprave, sastavke, prikaze ili recenzije knjiga, prijevode, odnosno što god smatrate vrijednim objavljivanja. Priloge možete pisati na njemačkom ili hrvatskom jeziku.

Ako se odlučite za prijevod, javite nam se na adresu elektroničke pošte GERMANIST-a ( This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it ) kako bismo vas upoznali s načinom kako dobiti odobrenje za objavljivanje izvornika.

Rok za predaju radova je 15. travnja 2022., a možete ih slati na adresu This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it . Na Facebook stranici časopisa možete naći upute o pisanju radova.

Veselimo se svim prilozima i prijedlozima!

Uredništvo GERMANIST-a

GERMANIST: Časopis studenata Odsjeka za germanistiku 

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ivana Lučića 3, 10000, Zagreb

 
Obavijest - konzultacije

Tijekom zimskih ispitnih rokova dr. sc. Željana Pancirov Cornelisse održavat će konzultacije prema dogovoru. Molim da se za dogovor termina javite na This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

 
Obavijest - konzultacije

Tijekom ispitnih rokova asistentica Aida Alagić Bandov održavat će konzultacije u dogovoru sa studentima uživo ili online. Mole se studenti da se za dogovor oko termina jave asistentici na mail.

 
Obavijest - Prof. dr. S. L. Vidulić - konzultacije 25.1.

Zbog bolesti, prof. dr. S. L. Vidulić održat će konzultacije u utorak, 25.1. online (11-12 sati). U slučaju interesa, najaviti se profesoru mailom.

 
Obavijest studentima o ispitima iz lektorskih vježbi
Studenti koji prijavljuju ispit iz lektorskih vježbi, a nastavu nisu slušali u ovom semestru, moraju se javiti svojim lektoricama tjedan dana prije ispita.
 
Obavijest - konzultacije mr. sc. Irene Petrušić Hluchy

U vrijeme zimskog ispitnog roka konzultacije više lektorice mr. sc. Irene Petrušić-Hluchý održavat će se petkom od 09:30-10:30 h sati. Molim da se studenti prethodno najave na mail (moguće su i konzultacije online).

 
Obavijest - konzultacije prof. dr. sc. Velimira Piškorca

Tijekom zimskih ispitnih rokova prof. dr. sc. Velimir Piškorec održavat će konzultacije prema dogovoru. Za dogovor termina javiti se profesoru na mejl This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

 

 
Obavijest - konzultacije prof. dr. sc. Slađana Turkovića

Konzultacije kod izv. prof. dr. sc. Slađana Turkovića održavat će se tijekom ispitnih rokova na fakultetu ili online prema dogovoru sa studentima. Molim da se prethodno studenti najave za konzultacije profesoru na mail.

 
Obavijest - konzultacije prof. dr. sc. Svjetlana Lacka Vidulića

Konzultacije prof. dr. sc. Svjetlana Lacka Vidulića u zimskom ispitnom roku: utorkom, 10-12 sati.

 
Obavijest - konzultacije prof. dr. sc. Aleksandre Ščukanec
U vrijeme zimskog ispitnog roka konzultacije prof. dr. sc. Aleksandre Ščukanec održavat će se utorkom od 11 do 12 sati.
 
Obavijest o ispitnim terminima - zimski rok
Termini zimskog ispitnog roka mogu se pronaći ovdje: Ispiti 2021.-22. [poveznica, pdf]
 
Obavijest
Poštovane kolegice i kolege, iz tehničkih razloga nije moguće ažurirati podatke na webstranici Odsjeka za germanistiku te se na njoj nalaze podaci koji više nisu aktualni. Točni podaci o kolegijima, nastavnicima i ispitnim rokovima nalaze se na oglasnoj ploči pored tajništva Odsjeka za germanistiku. Nova web stranica s aktualiziranim podacima je u izradi i bit će dostupna do početka ljetnog semestra.  Iz Odsjeka