Gostovanje prof. dr. Iwone Milewske s Jagiellońskoga Sveučilišta u Krakówu

Odsjek za indologiju i dalekoistočne studije poziva sve zainteresirane na predavanja prof. dr. Iwone Milewske s Instituta za orijentalne studije Odsjeka za filologiju Jagiellońskoga Sveučilišta u Krakówu.

  1. Prvo će se predavanje pod naslovom „Riddles from the Mahābhārata and their Vedic origin” održati u srijedu 3. svibnja u 13.15 u A-205.
  2. Istoga dana u 18.30 u A-205 prof. dr. Iwona Milewska održat će predavanje i razgovor sa studentima i nastavnicima o studiju indologije u Krakówu s kojim Odsjek ima potpisan ugovor ERASMUS o razmjeni. Ovo je predavanje može biti osobito zanimljivo studentima koji bi mogli ići na razmjenu u Krakówu, ali i onima koje zanima kako indologija u Krakówu izgleda.

Poziv za sudjelovanje na konferenciji KONKOREL

Klub studenata indologije Taraṅgiṇī poziva sve zainteresirane studente na Konferenciju komparativnih religija – KONKOREL koja će se održati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 11. do 13. listopada 2017.

KONKOREL poziv

KONKOREL prijavnica

KONKOREL smještaj

KONKOREL Predložak – sa stilovima

KONKOREL radovi tipografske smjernice

KONKOREL – predložak sa stilovima – primjer

Izvanredni ispitni rok

Molimo studente koji bi pristupili nekom od ispita da se jave svojim predstavnicima i iskažu interes za polaganje nekog ispita. Studentski predstavnici se mole da prikupljene podatke dostave elektronički nastavnicima i pročelniku kako bi se organizirali ispiti u zadnjem tjednu travnja. Ispiti za koje se nitko ne javi ne će se održati.

Filmska večer Hrvatskog filmskog ljetopisa: Indijski film

Provedite posljednji dan ožujka uz dobar indijski film i sudjelujte u razgovoru o indijskim filmovima. Zavirite u indijske filmske plakate. Diskusija Između Bollywooda i art filma prethodit će glavnome događaju: prvijencu glumice i redateljice Aparne Sen 36 Chowringhee Lane. Ovoga petka želite biti na filmskoj večeri časopisa Hrvatskoga filmskoga ljetopisa.
Kada: petak, 31. 03. 2017., 19.00 h
Gdje: kino Tuškanac, predvorje i velika dvorana
Koliko: slobodan ulaz

http://www.indija.hr/index.php?p=events&id=336