STUDENTIMA DIPLOMSKIH I INTEGRIRANOG STUDIJA (u 4. i 5. godinu)

Upis godine (za studente viših godina) i upis na obavezne i izborne kolegije zimskog semestra akademske godine 2017/18. preko Studomata počet će u ponedjeljak 9. listopada 2017. u 9 sati.

Adresa Studomata je https://www.isvu.hr/studomat, a za prijavu se koriste AAI korisnički podaci.

Za otvaranje AAI identiteta, kao i za sva pitanja o AAI identitetu (lozinka i sl.) potrebno je javiti se u Informatičku službu FF-a, soba A-129.

Podsjećamo da su upute za upis preko Studomatu dostupne na http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/upis-na-kolegije-preko-studomata/

 

POMOĆ PRI UPISU

U prvom tjednu upisa, od 9. do 11. listopada 2017. u prizemlju knjižnice će biti osigurana podrška studentima koji trebaju pomoć pri upisu putem Studomata.

Računala u prizemlju knjižnice, desno od ulaza, imat će funkcionalnost Studomata, a podrška će biti dostupna u vremenu od 9h do 15h.

 

VAŽNE NAPOMENE

Ručni upis u ISVU za studente na kombinaciji 2+1

Studenti koji studiraju kombinaciju dvopredmetnih studijskih grupa različitog trajanja (2+1) NEĆE moći obaviti upis kolegija preko Studomata, nego se za vrijeme trajanja upisa trebaju javiti u Studentsku službu gdje će im kolegije ručno upisati u ISVU. Ti studenti za upis izbornih kolegija trebaju pribaviti potvrde predmetnih nastavnika o upisu na kolegij i s tim se potvrdama javiti u Studentsku službu.

Za upis obaveznih kolegija u Studentskoj službi nije potrebna potvrda nastavnika.

Odabir kolegija iz CZON-a

Studenti koji su se prethodno prijavili na kolegije u Centru za obrazovanje nastavnika, dužni su preko Studomata odabrati iste te kolegije.

Studentima koji bez prethodne prijave u Centru za obrazovanje nastavnika odaberu preko Studomata neki od tih kolegija, odabir tog kolegija bit će poništen.

Na web stranici Ureda za ISVU bit će objavljen popis studenata kojima su obrisani kolegiji.

UPUTE

ISVU Studomat je web aplikacija koja studentima omogućuje korištenje ISVU sustava. Studomat postoji u dvije vrlo slične verzije:

Funkcionalnost obje verzije je gotovo identična uz dvije razlike:

 • na računalu ili info-kiosku na Fakultetu upis kolegija se može obaviti od 0h do 24h, a preko web stranice od 8h do 23h
 • pri velikom opterećenju sustava prednost imaju prijave preko računala ili info-kioska

Dakle, upis preko Studomata može se obaviti na Fakultetu, a preko webomata i od kuće, te ujedno podsjećamo da je u knjižnici Fakulteta dostupno preko stotinu računala s neograničenim pristupom za studente na kojima je također moguće pristupiti webomatu http://knjiznica.ffzg.unizg.hr/koristenje_racunala.

 

OBAVEZNO PROČITATI

Prije upisa, studenti su dužni povjeriti:

izvedbeni program svog studija na http://www.isvu.hr/javno/hr/vu130/nasprog/2017/nasprog.shtml

raspored predavanja na http://maia.ffzg.unizg.hr/raspored_za_studente.htm

 1. BRUCOŠI su dužni proučiti upute na http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/upute-za-upis-godine/
 2. Za ispravan upis treba slijediti osnovne upute dostupne na http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/upis-kolegija/
 3. Molimo studente da ne obavljaju upis dok su im u tijeku ispiti na koje su izlazili tijekom prošle akademske godine – provjeriti na Studomatu: https://wiki.srce.hr/display/TUT/Ispiti+u+tijeku   Ocjene iz svih ispita koje je student položio trebaju biti evidentirane u ISVU prije upisa! Ako nisu, studenti se trebaju javiti predmetnom nastavniku ili u tajništvo odsjeka.
 4. Studenti se na Studomat prijavljuju s AAI@EduHr korisničkim podacima koje su dobili od Informatičke službe FF. Sve dodatne informacije o AAI@EduHr dostupne su u Službi za informatiku.
 5. Preko Studomata studenti upisuju kolegije u skladu s pravilima nastavnog programa pojedinog studija i pravilima o studiranju koja su propisana Statutom Sveučilišta te Statutom i odlukama Filozofskog fakulteta. Studenti na Studomatu moraju paziti da obave upis u skladu s propisanim brojem ECTS bodova za semestar prema Pravilniku o studiranju (za jednopredmetne studije je to od 25 do 35 ECTS, a za dvopredmetne od 13 do 18 ECTS).
 6. U rijetkim situacijama kolegiji se moraju upisati u Studentskoj službi, a ne preko Studomata (kolegiji koji se ne izvode na Filozofskom fakultetu, kolegiji koji nisu dio izvedbenog plana, kolegiji koji se priznaju…).
 7. Eventualno brisanje već upisanog kolegija obavlja Studentska služba.
 8. Svi se kolegiji moraju upisati tijekom jedne prijave na Studomat jer odabrani kolegiji neće biti upisani ako se student odjavi sa Studomata prije nego je dobio poruku da je obavio upis. Vrlo je VAŽNO provjeriti sve upisane kolegije prije odjave sa Studomata i stisnuti gumb UPIŠI na dnu tog ekrana jer se tek tada svi odabrani kolegiji evidentiraju kao upisani. Nakon uspješno završenog upisa svih kolegija na Studomatu, popis tih kolegija na Studomatu TREBA OBAVEZNO PROVJERITI tako da se iz glavnog izbornika odabere opcija PODACI O STUDENTU, zatim se iz padajućeg izbornika odabere opcija UPISANE GODINE i na kraju treba kliknuti na narančastu strelicu pored pojedine akademske godine i studijske grupe.
 9. Kada student obavi upis i provjeru upisaih kolegija, treba se javiti u Studentsku službu radi upisivanja semestra u indeks i preuzimanja NALJEPNICE na kojoj su ispisani svi upisani kolegiji.
 10. U slučaju poteškoća prilikom upisa kolegija, studenti se trebaju javiti u Studentsku službu ili na Odsjek.
 11. U slučaju tehničkih poteškoća sa Studomatom, studenti se trebaju javiti u Ured za ISVU (http://www.ffzg.unizg.hr/isvu/kontakt/).

Zbog moguće iznimne opterećenosti sustava u vrijeme upisa očekuje se sporiji rad Studomata.

Ured za ISVU Filozofskog fakulteta ni na koji način ne može utjecati na brzinu rada Studomata pa lijepo molimo za razumijevanje.

No, sva ćemo vaša pitanja, primjedbe, probleme i pritužbe drage volje pročitati i na njih odgovoriti, a možete ih slati na isvu@ffzg.hr.