Upute i uvjeti za upis (diplomski)

Studenti na diplomskoj razini studija komparativne književnosti prijavljuju kolegije osobno kod nastavnika i predaju ispunjen obrazac prijave za kolegije. Obrazac se može preuzeti ovdje.

Uvjeti za upis diplomskog studija

Studij komparativne književnosti mogu u VII. semestru (prva godina diplomske razine studija) upisati:

JEDNOPREDMETNI DIPLOMSKI STUDIJ KOMPARATIVNE KNJIŽEVNOSTI :

a) studenti/-ice bilo kojeg filološkog/neofilološkog studija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu ili drugih sveučilišta u Hrvatskoj, ako im je prosjek ocjena iz programa studija na preddiplomskoj razini (min. VI. semestara) najmanje 3,5; ako im je prosjek ocjena iz stručno relevantnih predmeta (književnosti) na preddiplomskom studiju (min. VI. semestara) najmanje 4,0 (određuje povjerenstvo); ako imaju preporuku nastavnika matičnog preddiplomskog studija ili nastavnika Odsjeka za komparativnu književnosti u čijem su kolegiju/kolegijima sudjelovali (npr. kao studenti cjelovitog dodatnog /minor, modul/ programa ili polaznici samo jednog ili nekoliko izbornih kolegija); ako su zadovoljili na razgovoru s povjerenstvom Odsjeka za upis na diplomski studij komparativne književnosti (znanje, motiviranost, kvaliteta pisanih radova izrađenih na preddiplomskom studiju)

b) studenti/-ice ostalih programa humanističkih i društvenih znanosti na Filozofskom fakultetu i Sveučilištu, ako su tijekom preddiplomskog studija (min. VI. semestara) ostvarili prosjek ocjena od najmanje 3,5; ako im je prosjek ocjena iz stručno relevantnih predmeta (književnosti) na preddiplomskom studiju (min. VI. semestara) najmanje 4,0 (određuje povjerenstvo); ako imaju vrlo dobar i odličan uspjeh iz kolegija/predmeta koji su povezani sa studijem komparativne književnosti (npr. estetika, povijest kulture i umjetnosti, sociologija kulture itd.); ako imaju preporuku nastavnika matičnog preddiplomskog studija ili nastavnika Odsjeka za komparativnu književnosti u čijem su kolegiju/kolegijima sudjelovali (npr. kao studenti cjelovitog dodatnog /minor, modul/ programa ili polaznici samo jednog ili nekoliko izbornih kolegija); ako su zadovoljili na razgovoru s povjerenstvom Odsjeka za upis na diplomski studij komparativne književnosti (znanje, motiviranost, kvaliteta pisanih radova izrađenih na preddiplomskom studiju).

DVOPREDMETNI DIPLOMSKI STUDIJ KOMPARATIVNE KNJIŽEVNOSTI :

a) studenti/-ice bilo kojeg filološkog/neofilološkog studija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu ili drugih sveučilišta u Hrvatskoj, ako im je prosjek ocjena iz programa na preddiplomskom studiju (min. VI. semestara) najmanje 3,5; ako imaju preporuku nastavnika matičnog preddiplomskog studija ili nastavnika Odsjeka za komparativnu književnosti u čijem su kolegiju/kolegijima sudjelovali (npr. kao studenti cjelovitog dodatnog /minor, modul/ programa ili polaznici samo jednog ili nekoliko izbornih kolegija); ako su zadovoljili na razgovoru s povjerenstvom Odsjeka za upis na diplomski studij komparativne književnosti (znanje, motiviranost, kvaliteta pisanih radova izrađenih na preddiplomskom studiju).

b) studenti/-ice ostalih programa humanističkih i društvenih znanosti na Filozofskom fakultetu i Sveučilištu, ako su tijekom preddiplomskog studija (min. VI. semestara) ostvarili prosjek ocjena od najmanje 3,5; ako imaju vrlo dobar i odličan uspjeh iz kolegija/predmeta koji su povezani sa studijem komparativne književnosti (npr. estetika, povijest kulture i umjetnosti, sociologija kulture itd.); ako imaju preporuku nastavnika matičnog preddiplomskog studija ili nastavnika Odsjeka za komparativnu književnosti u čijem su kolegiju/kolegijima sudjelovali (npr. kao studenti cjelovitog dodatnog /minor, modul/ programa ili polaznici samo jednog ili nekoliko izbornih kolegija); ako su zadovoljili na razgovoru s povjerenstvom Odsjeka za upis na diplomski studij komparativne književnosti (znanje, motiviranost, kvaliteta pisanih radova izrađenih na preddiplomskom studiju).