Nalazite se ovdje: Početna

Najnovije obavijesti

16. 04. 2014.
Starija hrvatska književnost
16. 04. 2014.
Hrvatski standardni jezik
16. 04. 2014.
Novija hrvatska književnost
14. 04. 2014.
Hrvatski standardni jezik
14. 04. 2014.
Teorija književnosti
Starije obavijesti nalaze se u rubrici Obavijesti

Vijesti

»Gospoda Glembajevi« u Maloj sceni

Administrator 07. 04. 2014.

Od 31. ožujka do 18. svibnja 2014. održava se Kazališni FF-festival u Maloj sceni. Kao glumci u svim predstavama nastupaju studenti kroatistike i drugih studijskih grupa i mladi, tek diplomirani kroatisti. Glumci i umjetnički suradnici predstave Gospoda Glembajevi s redateljicom i dramaturginjom prof. Mirom Muhoberac zahvaljuju profesorima i kolegama studentima na potpori u gledalištu na svim predstavama. U nedjelju, 6. travnja 2014. izvedena je čertrnaesta izvedba Rektorovom nagradom nagrađene predstave (i knjige 100 godina Glembajevih) Gospoda Glembajevi, zapravo nova premijera te predstave u trajanju od 100 minuta.

 

Poetika egzorcističkih tekstova

Administrator 07. 04. 2014.

zaklinjamvasNadbiskupijski pastoralni institut i Društvo prijatelja glagoljice u sklopu projekta Hrvatska glagoljaška baština s radošću pozivaju sve profesore i studente kroatistike i drugih studijskih grupa na predavanje Zaklinjam vas: Poetika hrvatskoglagoljskih egzorcističkih tekstova koje će održati Mario Šimudvarac, doktorand na prvoj godini poslijediplomskoga studija hrvatske kulture, u srijedu, 9. travnja 2014. u 19 sati u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29 a.

   

Glagoljaška riznica

Administrator 06. 04. 2014.

glagoljica_mDruštvo prijatelja glagoljice, Zagrebački glagoljaši OŠ Ivana Gorana Kovačića i Glagoljaško središte »Frankopan« OŠ Frana Krste Frankopana pozivaju na Otvorena vrata zagrebačke glagoljaške riznice pod pokroviteljstvom Katedre za staroslavenski jezik i hrvatsko glagoljaštvo Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Staroslavenskoga instituta, Instituta za ekumensku teologiju i dijalog »Juraj Križanić« Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Nadbiskupijskoga pastoralnoga instituta. Više pojedinosti na plakatu.

 

Natječaj za sedmi broj časopisa »Balkan Express«

Administrator 26. 03. 2014.

Klub studenata južne slavistike A-302 i Uredništvo časopisa Balkan Express pozivaju sve zainteresirane studente da pošalju radove za novi broj časopisa Balkan Express, koji će ove godine tematizirati prevođenje. Velika je želja Uredništva ovim brojem časopisa čitateljima predstaviti izbor književnosti (južno)slavenskog područja kao rezultat teorijskoga promišljanja i(li) prevođenja studenata stranih jezika.

Nastavak