Abteilung für Germanistik Philosophische Fakultät Universität Zagreb
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

   
 
HERZLICH WILLKOMMEN!
 
 

 
Aktuell
 
Obavijest o godišnjem odmoru tajništva
Zbog korištenja godišnjeg odmora tajništvo neće raditi od 19.7. do 27.8.2021.
 
Obavijest prof. dr. sc. Marijana Bobinca
Prof. dr. sc. Marijan Bobinac u srijedu, 16.6.2021., neće održati konzultacije.
 
Obavijest o ispitu iz lektorskih kolegija koji se nisu održavali u ljetnom semestru 2021.
Molimo sve studente koji u ljetnom i jesenskom ispitnom roku žele polagati ispit iz lektorskih kolegija koji se nisu održavali u ljetnom semestru 2021. da se osobno jave putem elektroničke pošte svom/-joj lektoru/-ici tjedan dana prije ispitnog termina.
 
Obavijest prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi
Termini konzultacija uživo u ljetnom ispitnom roku: 14. i 30. lipnja te 7. srpnja od 12 do 13 sati.
 
Obavijest o ispitu u ljetnom ispitnom roku kod prof. dr. sc. Slađana Turkovića
Izv. prof. dr. Slađan Turković održat će ispite za sve svoje kolegije osim (!) za Osnove jezikoslovlja (!) online i usmenim putem. Mole se studenti koji planiraju izlazak na ispit da se jave prof. Turkoviću radi dogovora oko točnog termina i načina polaganja. Ispit iz kolegija Osnove jezikoslovlja održat će se na način i u formi kako je dogovoreno na nastavi.
 
Obavijest prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi
Nastava iz seminara "Jezik i reklame" nije održana radi kvara na internetskoj vezi. Sve potrebne obavijesti biit će poslane putem elektroničke pošte čim kvar bude otklonjen.
 
Obavijest dr. sc. Milke Car o konferenciji u Ljubljani
Prof. dr. sc. Milka Car srdačno poziva sve zainteresirane na konferenciju o suvremenoj njemačkoj književnosti "Fremdbegegnungen: Alterität und deutschsprachige Literatur" koja će se 10. i 11. lipnja 2021. održati u Ljubljani, online i hibridno. Slijedi program konferencije, s adresama za prijavu:
 mehr ... 
 
Obavijest studentima - raspisan Erasmus+ natječaj za ljetni semestar 2021/22.
Rok za prijavu na natječaj je 7. lipnja. Molimo da pratite web stranice Sveučilišta i Filozofskog fakulteta, posebno upute Ureda za međunarodnu suradnju (vidi poveznicu), a za potvrde o poznavanju stranog jezika i ostale detalje možete se javiti i odsječkoj koordinatorici za Erasmus. Više na poveznici: https://web2020.ffzg.unizg.hr/international/stipendije-natjecaji-ljetne-skole/
 
Obavijest izv. prof. dr. sc. Slađana Turkovića o održavanju izvanrednog ispitnog roka
Mole se svi studenti koji imaju pravo izlaska na izvanredni ispitni rok da se mailom jave profesoru radi dogovora o terminu održavanja izvanrednog ispitnog roka.
 
Obavijest o nastavi dr. sc. Slađana Turkovića
Izv. prof. dr. sc. Slađan Turković neće održavati nastavu ni u tjednu od 26. do 30. travnja.
 
Obavijest o Međunarodnoj parlamentarnoj stipendiji (IPS) Njemačkog saveznog parlamenta
Njemački savezni parlament poziva svake godine mlade visokokvalificirane i politički angažirane ljude iz Hrvatske za sudjelovanje na programu Međunarodne parlamentarne stipendije (IPS). Okosnica programa je tromjesečna praksa u uredu jednog zastupnika, tijekom koje stipendisti imaju prilike steći uvid u rad Bundestaga. Također, sastavni dio programa su predavanja i seminari na berlinskim sveučilištima i u političkim zakladama te umrežavanje s više od 120 drugih stipendista iz 50 zemalja. - Program počinje 1. ožujka 2022. i završava 31. srpnja 2022. Rok za prijavu na natječaj je 31. srpnja 2021.
 mehr ... 
 
Obavijest o prijavama i upisu na preddiplomski studij germanistike
Za upis na preddiplomski studij germanistike nema ispita predznanja iz njemačkoga jezika.