Vivant voluntarii

S obzirom da su naši studenti poznati u gradu kao ne samo aktivni, već i izvrsni volonteri, Odsjek za psihologiju uveo je na prijedlog humanitarne sekcije nagradu „Vivant voluntarii“.
Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje, a mogu se prijaviti svi studenti preddiplomskog i diplomskog studija psihologije na FF, koji zadovoljavaju minimalne kriterije navedene u  pravilniku. Možete se prijaviti sami ispunjavanjem obrasca, mogu to za vas učiniti kolege i prijatelji, a mogu i sami profesori!
Žiri čine dvije profesorice i predstavnik studenata, a ovdje se zahvaljujemo profesoricama Maslić Seršić i Kuterovac-Jagodić koje su s veseljem prihvatile ovu dužnost!
Veselimo se vašim prijavama!

 

S obzirom da se kompetencije razvijaju i kroz radno iskustvo, logično je za pretpostaviti da studenti koji su tijekom studija volontirali u nekoj udruzi ili u nekom primijenjenom projektu/programu imaju bolje razvijene kompetencije za psihosocijalni rad od studenata koji nisu imali prilike steći praktična iskustva kroz volonterski rad. Naravno, svjesni smo da volonterski rad zahtijeva dodatni trud i angažman studenata te iziskuje posvećivanje značajnog dijela njihovog slobodnog vremena uz redovno studiranje. Smatramo da je stoga izuzetno vrijedno uvođenje ove nagrade za najvolontera/najvolonterku godine, jer im se na taj način odaje priznanje i šalje poruka svim studentima volonterima kako Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu prepoznaje i cijeni njihov uloženi trud.

— Prof. dr. sc. Željka Kamenov, pročelnica Odsjeka za psihologiju