Projekt za promociju oralnog zdravlja slijepih i slabovidnih osoba

06/11/2017 By Mario Hantak

Poštovani, pozivamo slijepe i visoko slabovidne osobe svih dobnih skupina na uključenje u Projekt za promociju oralnog zdravlja slijepih i slabovidnih osoba. Projekt Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu provodi se u suradnji sa Hrvatskim savezom slijepih i Udrugom slijepih Zagreb, uz potporu Grada Zagreba, od 2014. godine.

Korisnicima Projekta pružamo detaljan stomatološki pregled i uklanjanje zubnih naslaga, uz mogućnost popravka zuba. Dobit ćete upute o oralnoj higijeni te četkicu i pastu za zube. Zamolit ćemo Vas da odgovorite na pitanja o vašim oralnohigijenskim i zdravstvenim navikama. Trajanje pregleda, preventivnih postupaka i razgovora je oko sat i pol. Po potrebi osigurat ćemo videćeg pratitelja.

Očekivana dobrobit od Projekta je očuvanje oralnog zdravlja i podizanje kvalitete života korisnika projekta. Projekt uključuje edukaciju studenata dentalne medicine za rad sa slijepim i slabovidnim osobama što će u konačnici doprinijeti boljem odnosu liječnikpacijent i poboljšati zdravstvenu skrb za slijepe i slabovidne osobe.

Projekt se provodi na Zavodu za dentalnu antropologiju Stomatološkog fakulteta, Gundulićeva 5, Zagreb. Voditeljica projekta je dr. Jelena Dumančić, specijalistica obiteljske stomatologije i profesorica Stomatološkog fakulteta u Zagrebu. Studenti viših godina studija dentalne medicine sudjeluju u ambulantnom radu, razgovoru s korisnicima te kao videći pratitelji. Osobni podatci korisnika Projekta ostat će tajni a skupni podatci koristit će se u znanstvene, stručne i obrazovne namjene.

PROJEKT JE ZA KORISNIKE BESPLATAN I NE ZAHTJEVA PROMJENU IZABRANOG STOMATOLOGA. Predbilježbe na tel. 4802-145 ili e-mail dumancic@sfzg.hr s imenom i prezimenom, datumom rođenja, adresom i kontakt telefonom.

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji!

Voditeljica projekta: izv. prof. dr. sc. Jelena Dumančić,