Odsjek za germanistiku Filozofski fakultet SveuŔiliÜte u Zagrebu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

    
 
DOBRO DOŠLI!
 
 
 
 
Aktualno
 
Obavijest

Molimo sve studente koji u ljetnom i jesenskom ispitnom roku ┼żele polagati ispit iz lektorskih kolegija koji se nisu odr┼żavali u ljetnom semestru 2021. da se osobno jave mailom svom lektoru/-ici tjedan dana prije ispitnog termina.

 
Obavijest prof.dr.sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi

Termini konzultacija u┼żivo u ljetnom ispitnom roku: 14. i 30. lipnja te 7. srpnja od 12 do 13 sati.

 
Ispit u ljetnom ispitnom roku kod izv. prof. dr. Sla─Ĺana Turkovi─ça

Izv. prof. dr. Sla─Ĺan Turkovi─ç odr┼żat ─çe ispite za sve svoje kolegije OSIM za Osnove jezikoslovlja,  online i usmenim putem. Mole se studenti koji planiraju izlazak na ispit da se jave prof. Turkovi─çu radi dogovora oko to─Źnog termina i na─Źina polaganja. Ispit iz kolegija Osnove jezikoslovlja odr┼żat ─çe se na na─Źin i u formi kako je dogovoreno na nastavi.

 
Obavijest prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki- Bernardi
Seminar Jezik i reklame nije odr┼żan radi kvara na internetskoj vezi. Sve potrebne obavijesti biit ─çe poslane mailom ─Źim kvar bude otklonjen.
 
Obavijest dr. sc. Milke Car o konferenciji u Ljubljani
Prof. dr. sc. Milka Car srda─Źno poziva sve zainteresirane na konferenciju o suvremenoj njema─Źkoj knji┼żevnosti "Fremdbegegnungen: Alterität und deutschsprachige Literatur" koja ─çe se 10. i 11. lipnja 2021. odr┼żati u Ljubljani, online i hibridno. Slijedi program konferencije, s adresama za prijavu:
 vi┼íe ... 
 
Obavijest studentima - raspisan Erasmus+ natje─Źaj za ljetni semestar 2021/22.
Rok za prijavu na natje─Źaj je 7. lipnja. Molimo da pratite web stranice Sveu─Źilišta i Filozofskog fakulteta, posebno upute Ureda za me─Ĺunarodnu suradnju (vidi poveznicu), a za potvrde o poznavanju stranog jezika i ostale detalje mo┼żete se javiti i odsje─Źkoj koordinatorici za Erasmus. Više na poveznici: https://web2020.ffzg.unizg.hr/international/stipendije-natjecaji-ljetne-skole/
 
Obavijest izv. prof. dr. sc. Sla─Ĺana Turkovi─ça o odr┼żavanju izvanrednog ispitnog roka
Mole se svi studenti koji imaju pravo izlaska na izvanredni ispitni rok da se mailom jave profesoru radi dogovora o terminu odr┼żavanja izvanrednog ispitnog roka.
 
Obavijest o nastavi dr. sc. Sla─Ĺana Turkovi─ça
Izv. prof. dr. sc. Sla─Ĺan Turkovi─ç ne─çe odr┼żavati nastavu ni u tjednu od 26. do 30. travnja.
 
Obavijest o Me─Ĺunarodnoj parlamentarnoj stipendiji (IPS) Njema─Źkog saveznog parlamenta
Njema─Źki savezni parlament poziva svake godine mlade visokokvalificirane i politi─Źki anga┼żirane ljude iz Hrvatske za sudjelovanje na programu Me─Ĺunarodne parlamentarne stipendije (IPS). Okosnica programa je tromjese─Źna praksa u uredu jednog zastupnika, tijekom koje stipendisti imaju prilike ste─çi uvid u rad Bundestaga. Tako─Ĺer, sastavni dio programa su predavanja i seminari na berlinskim sveu─Źilištima i u politi─Źkim zakladama te umre┼żavanje s više od 120 drugih stipendista iz 50 zemalja. - Program po─Źinje 1. o┼żujka 2022. i završava 31. srpnja 2022. Rok za prijavu na natje─Źaj je 31. srpnja 2021.
 vi┼íe ... 
 
Obavijest o prijavama i upisu na preddiplomski studij germanistike
Za upis na preddiplomski studij germanistike nema ispita predznanja iz njema─Źkoga jezika.
 
Obavijest dr. sc. Sla─Ĺana Turkovi─ça
U tjednu od 19. do 23.4. ne─çe se odr┼żati nastava prof. Sla─Ĺana Turkovi─ça.
 
Obavijest prof. dr. sc. Svjetlana Lacka Viduli─ça o izvanrednom ispitnom roku 20. 4. 2021.
Molimo studente koji ┼żele prijaviti ispit u izvanrednom roku da se jave profesoru e-poštom najkasnije do petka, 16.4. u 12:00 sati, s napomenom pola┼żu li samo pismeni, samo usmeni ili oba dijela.