Izvanredni ispitni rok u travnju

Izvanredni ispitni rok na Odsjeku za klasičnu filologiju održat će se prema sljedećem rasporedu:

– utorak, 26. travnja, u 11:45 za sve kolegije studija grčkog jezika i književnosti te za Latinski jezik za talijaniste i Tečaj latinskog jezika 1 i 2,

– srijeda, 27. travnja, u 11:00 za sve kolegije studija latinskog jezika i književnosti te za Latinski jezik za romaniste 1 i 2.

Ispiti će se održavati u A208.

Studenti trebaju izlazak na izvanredni ispitni rok obavezno najaviti predmetnom nastavniku e-poštom do 22. travnja, a prijavu će tajnica evidentirati u ISVU.

IANLS Vacation School, prezentacije projekata

Praznična škola Međunarodnog društva za novolatinske studije s temom digitalnih novolatinskih istraživanja održat će se u Bonnu od 1. do 5. ožujka. U okviru škole organizirana su i predstavljanja koja je moguće pratiti na daljinu, putem Zooma, popodne, od 5:30 do 7 (CET). Radni je jezik engleski. Zainteresirani za praćenje predstavljanja neka se elektroničkom poštom obrate kolegi Alexanderu Winkleru (upute u izvornoj obavijesti ovdje).

Raspored prezentacija u nastavku.

Srijeda, 2. 3. 2022.

  • Marco Passarotti: Computational Thinking
  • Sarah Lang (remote): Innsbruck Noscemus Corpus
  • Raf Van Rooy: DaLeT platform (www.dalet.be)

Četvrtak, 3. 3. 2022.

  • Jennifer Bunselmeier/Patrick Sahle: Rhodomanologia
  • Peter Sjökvist: Carmina Suecorum Poetarum Latina

Petak, 4. 3. 2022.

  • Tim Geelhaar: Latin Text Archive
  • Antonia Karaisl: Rescribe OCR pipeline

Jovanović, službeni put 1. do 5. 3. 2022.

Od 1. do 5. ožujka 2022. Neven Jovanović na službenom je putu te neće držati predavanja ni konzultacije. Polaznici kolegija Latinska stilistika, Rimska književnost carskoga razdoblja te Grčka književnost helenističkoga i carskoga razdoblja dobili su obavijesti, zadatke i materijale putem Omege; na kolegiju Grčka morfologija 2 organizirana je zamjena za utorak. Kolege koji trebaju konzultacije neka se, ako je stvar hitna, jave elektroničkom poštom.

Od 7. ožujka Jovanović predavanja i konzultacije drži prema rasporedu.