Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Republike Italije stranim studentima za ak. god. 2022. / 2023.

Veleposlanstvo Italije obavještava da je Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije za akademsku godinu 2022. /2023. ponudilo stipendije stranim studentima s ciljem poticanja međunarodne kulturne suradnje i širenja poznavanja talijanskog jezika, kulture i znanosti. Stipendije u trajanju od 3, 6 ili 9 mjeseci, moći će se koristiti od 1. studenoga 2022. do 31. listopada 2023. godine. Mjesečna rata stipendije iznosi 900 eura.

Stipendiranje je moguće ostvariti isključivo za sljedeće studijske programe: diplomske sveučilišne studije, programe visokog umjetinčkog, glazbenog i plesnog obrazovanja (A.F.A.M.), istraživačke doktorate, projekte „co-tutela“ (istraživanja pri javnim institucijama uz docenta tutora) te napredne tečajeve prvog i drugog stupnja talijanskog jezika. Isključeni su svi studijski programi koji nisu navedeni, jednogodišniji ili dvogodišnji poslijediplomski specijalistički studiji, preddiplomski sveučilišni studiji (uz znimku spomenutih visokoškolskih institucija A.F.A.M.), integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studiji i jednogodišnji specijalistički studiji.

Zahtjevi se podnose isključivo elektroničkim putem, uz prethodnu registraciju, na portalu Study in Italy (https://studyinitaly.esteri.it). Rok za podnošenje prijava je 9. lipnja 2022 u 14.00 sati.

https://iiczagabria.esteri.it/iic_zagabria/hr/

Poziv na susret s Anitom Vuco

U utorak 17. svibnja u 19 sati u Talijanskom institutu za kulturu u Preobraženskoj 4 održat će se susret s Anitom Vuco, književnom prevoditeljicom, spisateljicom, urednicom i prvom
rezidenticom nedavno otvorene rezidencije Društva hrvatskih književnih prevodilaca.
Splićanka s talijanskom adresom, Anita Vuco svojim predanim književno-prevodilačkim radom već godinama radi na približavanju naših kultura. Urednica je biblioteke Mansarda pri izdavačkoj kući Infinito u kojoj objavljuje autore s područja Srednje Europe, a u razgovoru s Anom Badurinom i Deanom Trdakom otkrit će nam koje bi suvremene talijanske autore trebalo predstaviti hrvatskoj publici. Razgovor će se odvijati na talijanskom jeziku.

Izložba “La grande bellezza”

La grande bellezza – izložba posvećena renomiranom talijanskom dizajnu automobila u organizaciji Veleposlanstva Italije u Hrvatskoj, Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i Nacionalnog muzeja automobila u Torinu održava se od 12. svibnja do 12. lipnja u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla” u Zagrebu.

Poziv na izložbu

Talijanski institut za kulturu u Zagrebu poziva na otvorenje izložbe fotografija “Istočne parabole” autora Michelea Borzonija u četvrtak, 14.04.2022. u 18 sati.

Natječaj za akademsku mobilnost: rok 25.04. do 12 sati

Sveučilište u Zagrebu je raspisalo Natječaj za akademsku mobilnost u 2022. (drugi krug) i to za niže navedene mobilnosti.

Mobilnosti od 1.7. do 31.12.2022.:
b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome SVIJETU
c) mobilnost doktorskih studenata (KOTIZACIJE za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima)

Važne napomene:
Prijava se šalje: on-line i e-mailom.
Rok za on-line prijavu: NAJKASNIJE do 12:00h 25. travnja, 2022.
Rok za slanje CJELOKUPNE dokumentacije je do 14:00h 25. travnja, 2022. na: tsveljo@ffzg.hr.

Sukladno tekstu Natječaja pristupnici prijave šalju Povjerenstvu Filozofskoga fakulteta. Nakon što Povjerenstvo Fakulteta izvrši rangiranje, prijave će biti dostavljene Sveučilištu u Zagrebu koje određuje konačnu rang listu.

Natječaj i ostali materijali su dostupni na mrežnim stranicama Filozofskoga fakulteta: https://web2020.ffzg.unizg.hr/international/staff-mobility/gostovanja-u-inozemstvu/konferencije-seminari-obavijesti/

Latinski jezik za talijaniste i Tečaj latinskog jezika 1 i 2

Izvanredni ispitni rok na Odsjeku za klasičnu filologiju održat će se prema sljedećem rasporedu:

– utorak, 26. travnja, u 11:45 za Latinski jezik za talijaniste i Tečaj latinskog jezika 1 i 2.

Ispiti će se održavati u A208.

Studenti trebaju izlazak na izvanredni ispitni rok obavezno najaviti predmetnom nastavniku e-poštom do 22. travnja, a prijavu će tajnica evidentirati u ISVU.