Abteilung fŘr Germanistik Philosophische Fakultńt Universitńt Zagreb
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

   
 
HERZLICH WILLKOMMEN!
 
 

 
Aktuell
 
Obavijest o konzultacijama mr. sc. Sonje Strme─Źki Markovi─ç

V. lektorica Sonja Strme─Źki Markovi─ç konzultacije ce ovaj tjedan umjesto u utorak odr┼żati u ─Źetvrtak, 20.12. u 11.00.

 
Obavijest tajništva
U ─Źetvrtak, 13.12.2018. tajništvo ─çe iznimno raditi do 12 sati.
 
Poziv na doga─Ĺanje u sklopu Arteria festivala
U utorak, 11. prosinca, u KIC-u (Preradovi─çeva 5) u sklopu 3. Arteria festivala u 19 sati bit ─çe prikazan nagra─Ĺeni dokumentarni film Ruth Beckermann "Odsanjani" (2013), baziran na korespondenciji Ingeborg Bachmann i Paula Celana. – O pjesnicima i filmu potom razgovaraju knji┼żevna teoreti─Źarka Marija Ott Franoli─ç i izv. prof. dr. Svjetlan Lacko Viduli─ç. Korespondenciju je na hrvatski prevela Truda Stama─ç, a objavila izdava─Źka ku─ça OceanMore: https://www.mvinfo.hr/knjiga/9208/vrijeme-srca. Trailer filma mo┼żete vidjeti ovdje:: https://www.youtube.com/watch?v=W4o1kGsjxXA Najavu cijeloga festivala prona─çu ─Źete pak ovdje: http://www.kic.hr/program/kino/3-arteria-tjedan-filma-o-umjetnicima/
 
Poziv na predstavljanje knjige profesora Svjetlana Lacka Viduli─ça
Nakladnik Leykam international objavio je knjigu "Schlaglichter der Moderne. Studien zur österreichischen Literatur im langen 20. Jahrhundert" ("Fokusi moderne. Studije o austrijskoj knji┼żevnosti u dugom 20. stolje─çu") autora izv. prof. dr. Svjetlana Lacka Viduli─ça. Studije se bave ljubavnom semantikom, habsburškim i jugoslavenskim mitom, kulturnim transferom te transkulturnim ispreplitanjima u srednjoeuropskom prostoru. O knjizi ─çe govoriti prof. dr. Marijan Bobinac, izv. prof. dr. Milka Car i dr. Stephan Kurz u srijedu, 12. prosinca 2019., od 18 sati u Austrijskom kulturnom forumu, Gunduli─çeva 3.
 
Obavijest Vere Faber
Ugovorna lektorica Vera Faber iznimno ─çe konzultacije umjesto 13.12. odr┼żati 14.12.2018. od 12 do 14 sati.
 
Obavijest za studente prevoditeljskog smjera
Na sljede─çem Zagreba─Źkom lingvisti─Źkom krugu dr. sc. Luka Burazin, izvanredni profesor s Katedre za op─çu teoriju prava i dr┼żave Pravnog fakulteta Sveu─Źilišta u Zagrebu, odr┼żat ─çe izlaganje pod naslovom "Jezik prava". Prof. dr. sc. Luka Burazin osvrnut ─çe se i na specifi─Źnosti prevo─Ĺenja pravnih tekstova, zbog ─Źega pozivamo studente prevoditeljskog smjera da prisustvuju predavanju. Izlaganje ─çe se odr┼żati u utorak, 11. prosinca 2018., u 19:15 sati u prostorijama Društva sveu─Źilišnih nastavnika, Frankopanska 5a (drugi kat).
 
Obavijest mr. sc. Sonje Strme─Źki Markovi─ç
U utorak, 4.12.2018. zbog slu┼żbene sprije─Źenosti mr. sc. Sonja Strme─Źki Markovi─ç ne─çe odr┼żati konzultacije.
 
Poziv na otvorenje izlo┼żbe
Odsjek za germanistiku i Austrijski kulturni forum Zagreb pozivaju Vas na otvorenje izlo┼żbe "Camilla Lucerna" koje ─çe se odr┼żati 5. prosinca 2018. u 12 sati na Filozofskom fakultetu Sveu─Źilišta u Zagrebu, Ulica Ivana Lu─Źi─ça 3, u predvorju knji┼żnice.
 
Obavijest o promociji Knji┼żevne smotre posve─çene austrijskoj knji┼żevnosti
Katedra za njema─Źku knji┼żevnost poziva sve zainteresirane na promociju tematskog broja knji┼żevnoznanstvenog ─Źasopisa Knji┼żevna smotra posve─çenog austrijskoj knji┼żevnosti povodom stote obljetnice osnutka Republike Austrije. Promocija ─çe se odr┼żati u Austrijskom kulturnom forumu (Gunduli─çeva 3), 6. prosinca u 18 sati, a o broju ─çe govoriti glavni urednik Knji┼żevne smotre prof. dr. sc. Dalibor Bla┼żina i urednici broja prof. dr. sc. Marijan Bobinac i dr. sc. Jelena Spreicer.
 
Obavijest Inje Skender Libhard
Zbog slu┼żbene sprije─Źenosti viša lektorica Inja Skender Libhard u srijedu, 28. studenog ne─çe odr┼żati konzultacije.
 
Obavijest o stipendijama Zaklade Branke Krauth
Upravno vije─çe Zaklade Branke Krauth objavljuje natje─Źaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2018./2019. Tekst natje─Źaja i potrebne obrasce mo┼żete prona─çi ovdje: http://zaklada-branke-krauth.hr/natjecaji/.
 
Obavijest o stipendijama - ljetni semestar/CEEPUS
U sklopu programa CEEPUS studenti se mogu prijaviti za još nekoliko jednomjese─Źnih stipendija, a na raspolaganju je i jedna stipendija za ljetnu akademiju TRANS 2019 u Be─Źu. Budu─çi da je rok vrlo kratak, molimo zainteresirane studente da se što prije jave dr. sc. Aleksandri Š─Źukanec (mo┼że i e-poštom).