Abteilung fŘr Germanistik Philosophische Fakultńt Universitńt Zagreb
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

   
 
HERZLICH WILLKOMMEN!
 
 

 
Aktuell
 
Obavijest tajništva
Zbog korištenja godišnjeg odmora tajništvo ne─çe raditi od 20. srpnja do 21. kolovoza 2020.
 
Obavijest o obrani diplomskog rada
U petak, 10. srpnja 2020. u 10 sati odr┼żat ─çe se obrana diplomskog rada Ane Nemec: https://omega.ffzg.hr/mod/bigbluebuttonbn/view.php?id=230599 
 
Obavijest dr. sc. Jelene Spreicer
Mole se studentice Hana Marciuš i Rutha Vuli─ç te student Augustin ┼Żigmanov da se elektroni─Źkom poštom jave dr. sc. Jeleni Spreicer ( Diese E-Mail Adresse ist gegen Spam Bots gesch├╝tzt, Sie m├╝ssen JavaScript aktivieren, damit Sie es sehen k├Ânnen ) kako bi mogli dobiti upute za polaganje ispita iz kolegija Uvod u studij njema─Źke knji┼żevnosti putem interneta.
 
Obavijest prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki Bernardi
Konzultacije za ljetni ispitni rok bit ─çe u najavljenim terminima, ali ne na fakultetu nego putem elektroni─Źke pošte.
 
Obavijest tajništva
Zbog korištenja godišnjeg odmora tajništvo ne─çe raditi od 23. do 26. lipnja 2020.
 
Obavijest studentima o ispitima iz lektorskih vje┼żbi
Studenti koji prijavljuju ispit iz lektorskih vje┼żbi, a nastavu nisu slušali u ovom ljetnom semestru, moraju se javiti svojim lektoricama tjedan dana prije ispita.
 
Obavijest o konzultacijama prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi
Prof. dr. sc. Zrinjka Glovacki-Bernardi u ljetnom ─çe ispitnom roku konzultacije imati 29.6. od 10 do 11 sati, 1.7. od 9 do 10 sati i 8.7. od 9 do 10 sati.
 
Obavijest prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi
Studenticama i studentima kolegija Sintaksa suvremenog njema─Źkog jezika 2. lipnja poslana je obavijest o završnom ishodu. Ako netko tu obavijest nije dobio, neka se što prije javi prof. dr. sc. Zrinjki Glovacki-Bernardi.
 
Obavijest o stru─Źnoj praksi za studente Erasmus+
Skre─çemo pa┼żnju studentima na aktualni natje─Źaj Erasmus+ za obavljanje stru─Źne prakse u inozemstvu. Sve informacije mogu se na─çi preko sljede─çe poveznice: https://web2020.ffzg.unizg.hr/blog/2020/05/19/prvi-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-u-svrhu-erasmus-strucne-prakse-u-ak-god-2020-21/.
 
Obavijest Snje┼żane Rodek
Molim studente koji su u zimskom semestru slušali kolegije Suvremeni njema─Źki jezik I i Receptivna i produktivna tekstna kompetencija I, a koji namjeravaju u ljetnom roku iza─çi na ispit iz tih kolegija, da mi se obavezno jave elektroni─Źkom poštom do 29. 5. 2020. Isto vrijedi za sve studente koji su bilo kad u prijašnjim semestrima slušali nastavu iz bilo kojeg od mojih kolegija.
 
Obavijest o Me─Ĺunarodnim parlamentarnim stipendijama (IPS)
Njema─Źki savezni parlament poziva svake godine mlade visokokvalificirane i politi─Źki anga┼żirane ljude iz Hrvatske za sudjelovanje na programu Me─Ĺunarodne parlamentarne stipendije (IPS). Okosnica programa je tromjese─Źna praksa u uredu jednog zastupnika tijekom koje stipendisti imaju prilike ste─çi uvid u rad Bundestaga. Tako─Ĺer, sastavni dio programa su predavanja i seminari na berlinskim sveu─Źilištima i u politi─Źkim zakladama te umre┼żavanje s više od 120 drugih stipendista iz 50 zemalja. Rok za prijavu na natje─Źaj je 31. srpnja 2020. Stipendijski program traje od 1. o┼żujka do 31. srpnja 2021. Uvjeti prijave su: politi─Źka i društvena anga┼żiranost, završen studij, ro─Ĺen/ro─Ĺena nakon 1. o┼żujka 1991. te vrlo dobro poznavanje njema─Źkog jezika (najmanje razina B2 prema Zajedni─Źkom europskom referentnom okviru za jezike). Više informacija o stipendiji mo┼żete prona─çi na web-stranici Njema─Źkog veleposlanstva u Zagrebu: https://zagreb.diplo.de/hr-de/themen/kultur/ips/2072970
 
Obavijest
Mole se studenti koji bi do 30. rujna 2020. godine morali završiti studij da se jave e-poštom pro─Źelnici na: Diese E-Mail Adresse ist gegen Spam Bots gesch├╝tzt, Sie m├╝ssen JavaScript aktivieren, damit Sie es sehen k├Ânnen .