Abteilung fr Germanistik Philosophische Fakultt Universitt Zagreb
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

   
 
HERZLICH WILLKOMMEN!
 
 

 
Aktuell
 
Obavijest studentima diplomskih studija

Kolegij „Iz povijesti i kulture Njemačke I“ ove se akademske godine neće izvoditi. Molimo studente da ne upisuju taj izborni predmet, odnosno da se ispišu ako su ga već upisali.

 
obavijet - Odabir grupe, Metode studiranja – znanost o književnosti

Mole se studenti prve godine koji žele pohađati kolegij Metode studiranja – znanost o književnosti da se u svrhu odabira seminarske grupe ulogiraju u Omega portal (omega.ffzg.hr) sa svojim AAI@EduHr podacima te upišu kolegij Metode studiranja – znanost o književnosti (Alagić), lozinka je metode01. Kolegij je moguće pronaći putem pretraživanja bilo koje riječi u cjelokupnom nazivu.
Na vrhu kolegija nalazi se anketa za odabir seminarske grupe te se mole studenti da odaberu grupu koja im više odgovara. Grupe su brojčano ograničene te svaku grupu može upisati 15 studenata.

Ukoliko je za upis potrebna molba ili se pojave neki drugi problemi, molimo studente da se jave predmetnim nastavnicama

 
Obavijest studentima 2. godine preddiplomskog studija nederlandistike - Upis izbornih kolegija

Studenti 2. godine za akademsku godinu 2021./2022. upisuju izborni kolegij iz ponude Fakulteta u vrijednosti 3 ECTS (ili više) umjesto izbornih kolegija Uvod u dizajn/medije koji se neće nuditi u ponudi Odsjeka. Ukoliko studenti nisu u mogućnosti upisati izborni kolegij iz tehničkih razloga, mole se da uslikaju (screenshot) svoj studomat iz kojeg je vidljivo da ne mogu upisati izborni kolegij iz vanjske ponude te neka screenshot proslijede isvu službi na Diese E-Mail Adresse ist gegen Spam Bots geschützt, Sie müssen JavaScript aktivieren, damit Sie es sehen können  s molbom da provjere u čemu je problem. Isvu služba će ih uputiti što i kako upisati izborni kolegij.

 
Obavijest o izboru grupe za jezične vježbe (GER)

Studenti 2. i 3. godine preddiplomskog i obiju godina prevoditeljskog studija lektoricu/lektora biraju u utorak, 28. 9. između 9 i 12 sati. E-kolegij u kojem se biraju sve grupe (Izbor grupe lektora) tek će tada postati vidljiv na Omegi.

Ponavljači koji namjeravaju drugi put slušati Suvremeni njemački jezik 1 moraju se javiti dr. Franji Janešu ( Diese E-Mail Adresse ist gegen Spam Bots geschützt, Sie müssen JavaScript aktivieren, damit Sie es sehen können ) do 27. 9. Ponavljači na ostalim kolegijima ne moraju ništa javljati.

Studenti 1. godine preddiplomskog studija saznat će termin upisa na sastanku s pročelnikom u okviru orijentacijskog tjedna početkom listopada.

Objašnjenje postupka:

1. U utorak 28. 9. između 9 i 12 sati (po mogućnosti u 9:00) prijavite se na Omegu i otvorite Izbor grupe lektora. Kolegij je trenutno nevidljiv, a kad se pojavi, naći ćete ga pomoću tražilice.

2. Lozinka će stajati u opisu kolegija (kliknite na slovo „i“ s desne strane).

3. Nakon što ste odabrali grupu, nemojte se ispisivati iz e-kolegija jer će to izbrisati vaš odabir!

4. Ako vam zbog kolizija ili drugih razloga odgovara samo jedna grupa, dođite na sam početak upisa i budite brzi.

Sve ovo odnosi se na izbor različitih grupa unutar obveznih kolegija (Suv. 1 – ponavljači, Suv. 3, RPTK 1, VPP 1 i VPP 3). Upis izbornih kolegija vrši se preko ISVU-a.

 
Obavijest o konačnom raporedu nastave u zimskom semestru 2021./2022.
Raspored za sve kolegije Odsjeka za germanistiku u zimskom semestru 2021./22. nalazi se na sljedećoj poveznici: raspored zimski 2021-22 [link].
 
Obavijest studentima o rasporedu za zimski semestar
Službeni raspored nastave na fakultetskoj razini objavljuje se u petak, a termini svih nastavnih obveza na Odsjeku za germanistiku i Katedri za nederlandistiku bit će objavljeni uskoro i ovdje na odsječkim stranicama. Molimo studente da svoje obveze planiraju prvenstveno u skladu s našim objavama.
 
Obavijest o konzultacijama mr. sc. Irene Petrušić-Hluchy
Konzultacije više lektorice mr. sc. Irene Petrušić-Hluchý u jesenskom ispitnom roku održavat će se po dogovoru (putem platforme Zoom), sve do 08.10. A od 15.10. uživo, od 12.30-13.30 h ili po dogovoru (uz najavu e-poštom, moguće i online).
 
Prof. dr. sc. Svjetlan Lacko Vidulić - konzultacije u rujnu
Termini konzultacija u rujnu: 8.9., 15.9., 22.9., vazda 10-11 sati. Drugi termini po dogovoru.
 
Obavijest o ispitima kod prof. dr. sc. Svjetlana Lacka Vidulića
Ispiti u jesenskom roku održavat će se uživo (8.9., 15.9., 22.9., pismeni u 9, usmeni od 10 sati). Raspored usmenih ispita za studente prijavljene u ISVU bit će obznanjen dva dana ranije (=ponedjeljkom) na OMEGI (na stranicama kolegija).
 
Obavijest o konzultacijama dr. sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi
Konzultacije prof. dr. sc. Zrinjke Glovacki-Bernardi u jesenskom ispitnom roku održavat će se 1., 8. i 15. rujna u 12 sati.
 
Obavijest o godišnjem odmoru tajništva
Zbog korištenja godišnjeg odmora tajništvo neće raditi od 19.7. do 27.8.2021.
 
Obavijest prof. dr. sc. Marijana Bobinca
Prof. dr. sc. Marijan Bobinac u srijedu, 16.6.2021., neće održati konzultacije.