Studentima besplatne ulaznice za izvrstan dokumentarac o Enniju Morriconeu

Svim smo zainteresiranim studentima osigurali besplatne ulaznice za projekciju izvrsnog dokumentarca ENNIO o slavnom skladatelju filmske glazbe i dirigentu Enniju Morriconeu koja će se održati u petak, 9. prosinca 2022. u 20 sati u sklopu Noći europskog filma. O njemu, među ostalima, govore: Clint Eastwood, Quentin Tarantino, John Williams, Hans Zimmer, Oliver Stone, Terrence Malick, Dario Argento, Kar-Wai Wong, Bernardo Bertolucci i drugi, a redatelj je Giuseppe Tornatore.

Sve zainteresirane studente molimo da svoje ulaznice rezerviraju putem talijanistika@ffzg.hr.

 

Drugi krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu ERASMUS+ STRUČNE PRAKSE za razdoblje: 01.02.2023.- 30.9.2023

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Drugi krug Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA131) za razdoblje: 01.02.2023.30.9.2023. Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/2-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-202223/

PAŽLJIVO PROČITATI CIJELI TEKST NATJEČAJA!
KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU:
ONLINE prijava – najkasnije do 28.02.2023. u 12h (podne) – ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska (vidjeti hodogram s rokovima dostave dokumentacije u tekstu natječaja)
SLANJE potpune dokumentacije e-mailom (erasmus-studenti@ffzg.hr) – najkasnije do 28.02.2023. do 15,00 sati
(Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava.) DODATNE UPUTE ZA PRIJAVU STUDENTE FFZG UPUTE ZA PRIJAVU STUDENTE FFZG UPUTE ZA PRIJAVU STUDENTE FFZG UPUTE ZA PRIJAVU STUDENTE FFZG : https://web2020.ffzg.unizg.hr/international/odlazni-studenti-croatian-only/erasmus-smp-strucna-praksa/
1. Izjava suglasnosti ECTS koordinatora s predloženom Erasmus+ stručnom praksom – studenti Filozofskog fakulteta moraju pribaviti emailom suglasnost odsječkog ECTS koordinatora (studenti dvopredmetnoga programa od oba odsječka ECTS koordinatora) i priložiti ju uz ostalu prijavnu dokumentaciju (navedenu u tekstu Natječaja). POTPIS fakultetskog ECTS koordinatora doc.dr.sc. Željke Miklošević i PEČAT pribavit će Služba za međunarodnu suradnju.
2. Program stručne prakse i mentora (osobu koja će pratiti tijek stručne prakse i potpisivati mjesečna izvješća) student dogovara na odsjeku prije prijave na Natječaj. Mentor nije fakultetski ECTS koordinator!
3. Studenti koji su diplomirali NEMAJU PRAVO prijave na natječaj. U trenutku prijave na natječaj, pa sve do konačnoga odabira za mobilnost, student NE SMIJE DIPLOMIRATI!
Prilikom izdavanja i ovjere Potvrde o upisanom semestru Studentska služba treba
provjeriti status studenta.
4. POPIS ECTS koordinatora (dostupan na: https://web2020.ffzg.unizg.hr/international/odlazni-studenti-croatian-only/erasmus-smp-strucna-praksa/
5. Potvrda o poznavanju stranog jezika (Odsjek ili Centar za strane jezike FF)
6. Kompletnu prijavnu dokumentaciju poslati emailom u jednom PDF dokumentu Ivani Bedeković na: erasmus-studenti@ffzg.hr (Služba za međunarodnu suradnju FF)
Za sve upite molimo javiti se emailom: erasmus-studenti@ffzg.hr Služba za međunarodnu suradnju FFZG

Nadoknada nastave – doc. dr. sc. Francesca Maria Gabrielli

Doc. dr. sc. Francesca Maria Gabrielli neće održati predavanje ni konzultacije 14.11. 2022. zbog bolesti. Nadoknada nastave iz kolegija “Talijanska pastoralna tradicija od Boccaccia do Marina” održat će se u subotu 3. prosinca 2022. u 9h u A 303. Nadoknada nastave iz kolegija “Talijanska književnost humanizma i renesanse” održat će se u subotu 3. prosinca 2022. u 11:15h u A 303.

Natječaj za “freemover” mobilnost u CEEPUS-u

Otvoren je natječaj za freemover mobilnosti u CEEPUS-u. Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU. U okviru natječaja moguće je podnijeti prijave za stipendiju u ljetnom semestru tekuće akademske godine i bit će otvoren do 30.11.2022.

Podsjećamo na osnovne značajke freemover prijava:

1)      Freemover mobilnosti su po periodu trajanja i iznosu stipendija iste kao i mrežne mobilnosti, no imaju manju šansu da budu odobrene u odnosu na mrežne mobilnosti. Moguće je podnijeti više prijava na istom natječaju, no ne preporučamo više od 1 po državi, odnosno više od 3 ukupno.

2)      Freemover prijave omogućavaju stipendije na bilo kojem visokom učilištu u nekoj od zemalja koje sudjeluju u programu, a ne samo na visokom učilištu koje je dio iste CEEPUS mreže s matičnom ustanovom.

3)      Prijave nominira nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj  (Agencija) a njihovu kvalitetu provjerava nacionalni ured za CEEPUS u zemlji primateljici, koji je i ključan za njihovo odobrenje. Lokalni CEEPUS koordinatori ne sudjeluju u odobravanju prijava u sustavu, no mogu se angažirati u smislu potpisivanja prihvatnog pisma ili pisama preporuke (obavezna dokumentacija za freemover prijave, pojašnjenje u nastavku).

4)      Kriteriji za odobrenje freemover  prijava razlikuju se od zemlje od zemlje, osim o kvaliteti prijave mogu ovisiti i o broju mjeseci kojima pojedina zemlja raspolaže no i o kvotama za međunarodnu suradnju kojima pojedina strana visoka učilišta raspolažu, no dobro sročena i gramatički ispravna motivacija u prijavi  (zašto prijava baš na to visoko učilište, koji programi su tamo dostupni, a nisu na matičnom VU) je ključna.

5)      Studenti uz prijavu trebaju priložiti dodatnu dokumentaciju – 2 pisma preporuke matičnog visokog učilišta te 1 prihvatno pismo stranog učilišta (obrasci za Letter of Reccommendation i Letter of Acceptance su dostupni na www.ceepus.info), a za nastavno osoblje prihvatno pismo za freemover profesore (Freemover Teacher Letter of Acceptance, također dostupno na www.ceepus.info, prije logina u MyCEEPUS, na dnu sučelja pod „Downloads“

 

 

 

 

Poziv na predavanje montažera Cristiana Travagliolija

U subotu 29.10. s početkom u 15h u kinu Kinoteka (Kordunska 1) održat će se masterclass s Cristianom Travagliolijem, jednim od najistaknutijih europskih montažera i majstora iza vizualnih remek-djela talijanskog redatelja Paola Sorrentina. U razgovoru s nagrađivanim hrvatskim montažerima Vladimirom Gojunom i Tomislavom Pavlicom, Cristiano Travaglioli govorit će o svom radu i izazovima s kojima se susretao te iskustvu montiranja projekata kao što su Ovo mora biti pravo mjesto (2011.), Mladost (2015.), Mladi papa (2016.) i Velika ljepota (2013.), za koju je ovjenčan nagradom Europske filmske akademije. Masterclass je organiziran u suradnji s Društvom hrvatskih filmskih montažera i Talijanskim centrom za kulturu.

Više na: https://zff.hr/industrija/masterclass-cristiano-travaglioli/