Obavijest za studente koji polažu ispite Talijanski jezik II.1 i Talijanski jezik II.2 na ljetnom roku

Ispiti se provode putem Omege i aplikacije Zoom.

Ispiti će se provoditi putem kolegija na Omegi Talijanski jezik II.1 ISPIT 2020 i Talijanski jezi II.2 ISPIT 2020 (dakle, NE putem kolegija na kojima se odvijala redovita nastava na daljinu).

Studenti koji su ove ak. godine slušali te kolegije i oni koji su ih slušali ranije, a javili su se svojim lektoricama, trebali bi već biti ‘upisani’ u te kolegije za ispite. Provjerite te u slučaju da tome nije tako, molim da se javite na ddlabas@ffzg.hr.

Mole se studenti da se u terminu ispita spoje na kolegije na Omegi (ovisno o tome koji ispit polažu). Tamo će u rubrici Obavijesti biti poveznica na aplikaciju Zoom na koju se je također potrebno spojiti tijekom pisanja ispita.  Kad se spojite na Zoom, isključite video dok ne dobijete drugačiju uputu.

Ispit će biti dostupan nakon provjere identiteta i provjere prijave u ISVU.

Novi način pohrane diplomskih radova u knjižnicu fakulteta

Poštovane studentice i studenti, pogotovo oni i one završnih godina, poštovane kolegice i kolege,

podsjećamo da je od kraja travnja na snazi Odluka Filozofskog fakulteta o online obranama diplomskih radova, čime je izmijenjen i način pohrane radova u repozitorij Odraz, koji sada obavljaju sami studenti. Samostalno pohranjivanje radova je proces koji se planirao uvesti neovisno o pandemiji koja nas je zadesila, tako da će ovakav način pohranjivanja ostati aktivan i kad se jednom sve vrati „u normalu“.

Dodatne informacije možete pronaći na stranicama Knjižnice: http://knjiznica.ffzg.unizg.hr/newsletter/novo-studenti-sami-pohranjuju-radove-u-odraz#id2HXneXtgqvOYyN4Mp_3nNg

Napominjemo da se sukladno ovoj odluci više ne dostavljaju izjave i fizičke verzije radova u Knjižnicu.

S poštovanjem,

Dorja Mučnjak

Kniižnica FFZG-a

Obrana diplomskog rada Ane Čoić

Apsolventica Ana Čoić branit će diplomski rad pod naslovom I romanismi nel campo semantico della cucina della parlata di Dubrovnik  u petak, 3. srpnja 2020. u 10 sati. Obrana će se održati konferencijski, poveznica na Omegi.

 

Konzultacije kod doc. dr. sc. S. Husić

U petak 26. lipnja 2020. od 15:30 sati doc. dr. sc. Snježana Husić održat će konzultacije preko platforme Zoom.
Poveznica:
https://us02web.zoom.us/j/83602048469?pwd=eVc3Wm9iamZMZjYvU3ZpUnVONis5QT09
Lozinka: 2cQDYk

Obavijest za studente koji polažu ispite Talijanski jezik III.1 i Talijanski jezik III.2 na ljetnom roku

Ispiti se provode putem Omege i aplikacije Zoom.

Ispiti će se provoditi putem kolegija na Omegi Talijanski jezik III.1 ISPIT 2020 i Talijanski jezi III.2 ISPIT 2020 (dakle, NE putem kolegija na kojima se odvijala redovita nastava na daljinu).

Studenti koji su ove ak. godine slušali te kolegije i oni koji su ih slušali prethodnih godina, a javili su se svojim lektoricama, trebali bi već biti ‘upisani’ u kolegije za ispite. U slučaju da tome nije tako, molim vas da se javite na abadurina@ffzg.hr. Napominjem da će ispitu moći pristupiti samo studenti koji su ga prijavili u ISVU-u.

Mole se studenti da se u srijedu, 17. 06. 2020. , spoje na kolegije na Omegi u 17:00 (ovisno o tome koji ispit polažu). Ondje će u rubrici Obavijesti biti poveznica na aplikaciju Zoom na koju morate biti spojeni tijekom pisanja testa.

Ispit će biti dostupan nakon provjere identiteta i provjere prijave u ISVU.

 

Obavijest za studente koji polažu ispite Talijanski jezik I.1 i Talijanski jezik I.2 na ljetnim i jesenskim rokovima

Obavijest za studente koji polažu ispite Talijanski jezik I.1 i Talijanski jezik I.2 na ljetnim i jesenskim rokovima:

Ispiti se provode u pismenom i usmenom obliku putem Omege i aplikacije Zoom.

Molimo studente da na vrijeme i u mjeri u kojoj je to moguće:

– osiguraju sebi tiho mjesto za pisanje ispita

– osiguraju sebi računalo sa stabilnom internetskom vezom

Molimo studente koji su prijašnjih godina slušali kolegije Talijanski jezik I.1 i Talijanski jezik I.2, a planiraju ih polagati na ljetnom ili jesenskom roku, da se jave mailom svojim lektoricama kako bi na vrijeme dobili sve potrebne informacije te kako bi dobili pristup kolegiju na Omegu u kojem će se pisati ispiti.

Viša lektorica Ivana Kljaković-Gašpić, prof.

Ispiti na daljinu kod doc. dr. sc. Snježane Husić

Ispit je potrebno prijaviti u ISVU te se javiti nastavnici na adresu elektroničke pošte shusic@ffzg.hr najmanje 48 sati prije održavanja ispita. U odgovoru na e-mail studenti će dobiti upute, poveznicu i lozinku za pristupanje ispitu: za usmene ispite preko platforme Zoom, a za pisane ispite na Omegi. Studenti koji pristupaju ispitima s izbornom literaturom mole se da e-mailom pošalju popis odabranih tekstova (kolegiji Talijanska srednjovjekovna proza i Talijansko pjesništvo 13. stoljeća).

 

FISH CEEPUS 2020-2021

Odsjek za romanistiku i Odsjek za talijanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu raspisali su Natječaj za studentsku akademsku mobilnost unutar mreže FISH CEEPUS

FISH CEEPUS 2020-2021 – natječaj+prijavni obrazac

(potražiti na web stranici Odsjeka pod Studij, Međunarodna mobilnost)

Za dodatne informacije u vezi Natječaja kandidati se mogu obratiti koordinatorici mreže FISH CEEPUS:

– za talijanski jezik i književnost: dr. sc. Dubravka Dubravec Labaš: ddlabas@ffzg.hr (F-330).