Nastava kod mr. sc. Dubravke Dubravec Labaš

Mr. sc. Dubravka Dubravec Labaš neće održati nastavu u utorak, 20. ožujka 2018. zbog bolesti. Odrada će biti održana prema dogovoru sa studentima. Obavijest za nastavu i konzultacije u četvrtak, 22. ožujka bit će oglašena preko Omege.

Tribina iz DHKP-ova ciklusa Litterarum translatio posvećena Mladenu Machiedu

U ponedjeljak 19. ožujka, u 18.00 sati u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici „Bogdan Ogrizović“ (Preradovićeva 5), zbiva se još jedna u nizu tribina iz DHKP-ova ciklusa Litterarum translatio.

U središtu pozornosti ovaj će put biti ugledni hrvatski romanist, književni prevodilac, antologičar, pjesnik i filolog u najširem smislu riječi Mladen Machiedo. S obzirom na impozantnost njegova prevodilačkog opusa u kojemu je u prvom planu poezija, ovom ćemo se prilikom posebice zadržati na njegovu prevođenju vrhunske poezije s talijanskog i drugih romanskih jezika. Bit će također govora i o Machiedovu predanom pedagoškom djelovanju te o njegovu posebnom doprinosu prevođenju hrvatske poezije na talijanski jezik.

U razgovoru što će ga s uvaženim kolegom voditi Sead Muhamedagić bit će dotaknuto još mnogo tema koje će nam barem donekle približiti njegovu radnu svakodnevicu, a saznat ćemo ponešto i o osebujnostima Machiedova pristupa prevođenju poezije.

Filmovi srijedom u Talijanskom institutu za kulturu

Mercoledì al cinema – serate all’Istituto Italiano di Cultura

Ferrante Fever

R: Giacomo Durzi (2017)

Un viaggio che parte dall’America fino ai vicoli di Napoli attraverso l’opera di Elena Ferrante, i luoghi dei suoi romanzi e lo sguardo di grandi personaggi e testimoni d’eccezione. Come si spiega un fenomeno editoriale internazionale come quello di Elena Ferrante? Giacomo Durzi e Laura Buffon provano a suggerire qualche risposta intervistando una piccola selezione di testimoni autorevoli…

Leggi articolo
http://www.iiczagabria.esteri.it/iic_zagabria/it/gli_eventi/calendario/mercoledi-al-cinema-serate-all_4.html