Projekcija filma WONDERFUL LOSERS, Talijanski institut za kulturu

U sklopu EUNIC projekta Europski plamen kulture i sporta, posvećenog Olimpijskim igrama u Parizu 2024., u subotu, 15. lipnja u 12 sati u Talijanskom institutu za kulturu bit će prikazan dokumentarni film Wonderful Losers ( https://www.imdb.com/title/tt7495440/ ), Arunasa Matelisa, litavskog redatelja koji je osvojio prestižnu nagradu Director’s Guild of America.

Riječ je međunarodnoj produkciji koja priča priču o biciklističkoj utrci Giro d’Italia, bezgraničnoj volji i odanosti sportaša koji nikada ne pobjeđuju, već se odlučuju žrtvovati za pobjedu svoga tima. Biciklizam je ovdje prikazan kao metafora života, gdje talent, zalaganje i odricanje nisu stavljeni u službu uspjeha. Bit sportskog napora nije usmjerena na osiguravanje vodstva, već je često usmjerena na žrtvovanje sebe u korist tima.

Wonderful Losers omogućuje nam da izbliza promatramo ljudske vrijednosti, vrline i strasti kroz prizmu sporta. „Divni gubitnici“ zapravo tumače životni stil koji savršeno utjelovljuje vrijednosti požrtvovnosti, predanosti, lojalnosti, poštenja, poštovanja i hrabrosti. I tako funkcioniraju kao uzor mladima, kako u sportu, tako i u svakodnevnom životu.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Konzultacije kod v.lekt. Vande Maržić-Sabalić

U vrijeme ljetnih ispitnih rokova v.lekt. Vanda Maržić-Sabalić održavat će konzultacije utorkom od 08:00h do 09:00h  u F302 uz prethodnu najavu e-mailom.

Iznimno, umjesto u utorak 25.06. održat će konzultacije u petak 28.06. od 08:00h do 09:00h