Talijanski institut za kulturu – podjela knjiga

L’Istituto Italiano di Cultura mette a disposizione gratuitamente tutta una serie di libri che sta dismettendo per mancanza di spazio. Gli interessati possono rivolgersi direttamente all’Istituto nell’orario di apertura (Preobraženska 4).

 

 

POZIV ZA STUDENTE TALIJANISTIKE

Pozivaju se svi studenti talijanistike na gostovanje naše bivše studentice Marije Strujić u srijedu, 11.12. u 14.00 sati u prostoriji A 303. Govorit će nam o jednoj zbirci kratkih priča objavljenoj u Italiji u koju je uvrštena i njezina priča na talijanskome i o svome studentskom putu od početnice na našem odsjeku do uspješne autorice i doktorandice na talijanskom sveučilištu.

Obavijest prof. Peruško – HITNO

Mole se sljedeće studentice da se hitno jave e-mailom prof. dr. sc. Tatjani Peruško (tperusko@ffzg.hr) u vezi s upisom kolegija Osnove teorije književnosti:
Dora Kokorić 0130353374
Antonija Marijanović 0130348094
Lorena Vojniković 0130352132

Napomena o supstituciji diplomskog rada

Studenti dvopredmetnog diplomskog studija talijanistike koji se odluče za supstituciju diplomskog rada moraju voditi računa o pravilnom izboru supstitucijskih kolegija u skladu s odsječkom odlukom.
Kolegiji iz područja prevoditeljstva (Osnove usmenog prevođenja, Talijanski stih u prijevodu, Talijanska pripovjedna proza u prijevodu, Talijanski esej i znanstvena proza u prijevodu, Talijanska drama u prijevodu) ne mogu biti supstitucijski kolegiji za diplomski rad.
U ISVU u 4. semestru postoji izborna grupa „Diplomski rad ili izborni kolegij“, ali to ne znači da ne možete za supstituciju iskoristiti kolegije koje ste položili u nekom od prethodnih semestara, pri čemu treba uvijek paziti na ukupan broj bodova i strukturu koja je navedena u tablici. U ISVU se u spomenutoj izbornoj grupi nalaze i kolegiji iz područja prevoditeljstva, ali ih nemojte upisivati u toj izbornoj grupi.