Edukacijski program Kuće ljudskih prava za studente/ice – Mladi zagovaratelji/ice za ljudska prava

Kuća ljudskih prava Zagreb poziva zainteresirane studente/ice završnih godina studija da se prijave na program edukacije „Mladi zagovaratelji/ice za ljudska prava“.

Svrha ovog programa je potaknuti studente na uključivanje u procese zagovaranja društvene pravde temeljene na standardima ljudskih prava. Koristeći metode neformalnog obrazovanja o ljudskim pravima, program je usmjeren na aktivno rješavanje problema s fokusom na razmjenu znanja i vještina u zagovaranju ljudskih prava. Iz tog razloga, premda program pruža uvid u nužnu teorijsku podlogu, fokus je stavljen na praktične aktivnosti pomaganja sudionicima/sudionicama programa u osmišljavanju i provedbi zagovaračkog plana o pitanju ljudskih prava od njihova interesa, a s ciljem pridonošenja promicanju ljudskih prava, tolerancije, kulture dijaloga i građanske odgovornosti.

Okvirni program edukacije i više informacija dostupno je na poveznici.

Očekivani početak programa je 29. studenog 2018. godine.

Prijaviti se možete do 20.11. slanjem životopisa i pisma motivacije na adresu elektroničke pošte: prijave@kucaljudskihprava.hr. Planirano je sudjelovanje 15 studenata/ica u programu, a svi/e prijavljeni/e bit će obaviješteni/e o rezultatima 25.11.2018.