Obavijest

Tanja Vučković Juroš neće održati konzultacije u utorak 28.5.2024. zbog službenog puta. U slučaju potrebe, studenti se mogu javiti na e-mail radi daljnjeg dogovora.

Poziv na tribinu ”S ALUMNIMA U SEDMICI U SEDAM – sociološki zanat” petak 24. 5. od 19 h FFZG D7

U povodu obilježavanja 150. obljetnice Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za sociologiju ovaj petak 24. svibnja 2024. od 19:00 sati u legendarnoj dvorani D-7 (FFZG, Lučićeva 3, Zagreb) organizira panel s alumnima o karijerama, studiju i struci: „S alumnima u sedmici u sedam – sociološki zanat“!

Događaj je otvoren za svu zainteresiranu javnost, a u prvom je redu namijenjen FFZG alumnima i studentima_cama sociologije te maturantima_cama i ostalima zainteresiranima za upis studija sociologije, a kako bismo se zajedno kolegijalno upoznali s onime što slijedi nakon studija.

Svoja hvalevrijedna radna iskustva iz različitih područja djelatnosti s nama će podijeliti:

Srđan Baković, izvršni urednik u Hrvatskoj informativnoj novinskoj agenciji (HINA); diplomirao 1993.

Andreja Burić, viša savjetnica za sociologiju i politiku i gospodarstvo u AZOO odjelu za srednje školstvo; diplomirala 2007.

Tamara Buble, voditeljica Odjela za poslovnu analizu Službe za medicinsku informatiku i biostatistiku HZJZ-a; diplomirala 2016.

Katerina Duda, multimedijska umjetnica i umjetnička suradnica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu; diplomirala 2014.

Mirjana Komerički, voditeljica istraživanja u IPSOS agenciji za istraživanje tržišta; diplomirala 2010.

Suzana Kunac, istraživačica i radnica u civilnom društvu te javnom sektoru, koordinatorica u Savezu Roma u RH KALI SARA; diplomirala 1998.

Lora Rajčić, kustosica u Muzeju grada Zagreba (voditeljica arhitektonskih i urbanističkih zbirki); diplomirala 2021.

Petra Rodik, nezavisna istraživačica, analitičarka podataka i konzultantica (Dotplot, obrt za obradu podataka); diplomirala 2002.

Tea Vidović Dalipi, sociologinja, istraživačica migracija i kulturnih identiteta, doku-redateljica, radnica u PARITER-u; diplomirala 2011.

Eugen Vuković, radnik u nevladinoj udruzi Zelena akcija; diplomirao 2005.,

nakon čega slijedi rasprava (moderira Izvor Rukavina) pa veselo druženje alumna i studenata u KSFF-u u organizaciji Kluba studenata sociologije Diskrepancija pod nazivom „Noć Rudija Supeka s alumnima“: https://www.facebook.com/100057658531358/posts/pfbid0ruDALwS59KXPdDp1wtDBPaa5FF3MTa48RFkCytSXxTfuup942JjoyjkV8Xt5KdP1l/?app=fbl

Za sutradan – u subotu 25. svibnja – neformalna sociološka grupa osmislila je brdski susret „PERO LOŽAČ”, odnosno druženje sociologa u spomen na profesora Benjamina Čuliga, u planinarskom domu Runolist: https://www.facebook.com/events/1148177442974458?active_tab=about

Radujemo se vašem dolasku, sudjelovanju u raspravi i tulumu! Posebno bi nas veselilo ako biste ovaj poziv proslijedili onima koji_e trenutno zdvajaju koji studij upisati.

FB https://www.facebook.com/socffzg/posts/pfbid02QQBjr8ki12bbN9kxMZcqvGvEdmoPfsGZpT9safEGFnVVpYmxMm8scDFfv7qb6ymJl

Instagram
https://www.instagram.com/p/C7Eyv8OMCfM/?utm_source=ig_web_copy_link

Kako žene različitih struka i perspektiva mogu doprinijeti izgradnji održivije budućnosti?

Prosljeđujemo poziv iz Odraza

Pozivamo studentice svih smjerova i ostale žene zainteresirane za daljnji razvoj u području održivosti, s naglaskom na mobilnost, da nam se pridruže 23. svibnja od 16 do 19 sati u prostorijama Algebre (Gradišćanska 24, Zagreb). Očekuju vas inspirativna tri blic-panela i bezbroj iskustava koje će naše gošće rado podijeliti s vama.

Obavijest

PRIJAVA
Sudjelovanje prijavite OVDJE.

Preliminarni rezultati projekta “Podržane ili pokorene – društveni rizici ugroze i mogućnost zaštite reproduktivnih prava žena u Republici Hrvatskoj”

Zbog aktualnosti teme objavljujemo preliminarne rezultate i prve komentare istraživanja u sklopu institucijskog projekta “Podržane ili pokorene – društveni rizici ugroze i mogućnost zaštite reproduktivnih prava žena u Republici Hrvatskoj” voditeljice prof. dr. sc. Branke Galić.

Podržane ili pokorene – Informacija o FFZG institucijskom istraživanju 2023 

Poziv na druženja

Drage sociologinje  i dragi sociolozi – rezervirajte petak 24. 5. navečer za sadržajno druženje na Filozofskom fakultetu.

U povodu obilježavanja 150. obljetnice Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za sociologiju u petak 24. svibnja 2024. od 19:00 sati u legendarnoj dvorani D-7 (FFZG, Lučićeva 3, Zagreb) organizira panel s alumnima o karijerama, studiju i struci: „S alumnima u sedmici u sedam – sociološki zanat“!
Uskoro ćemo objaviti i u pozivima poslati više informacija o panelu otvorenom za svu zainteresiranu javnost, a u prvom redu namijenjenom našim alumnima i studentima te maturantima i ostalima zainteresiranima za upis studija sociologije.
Nakon panela Klub studenata sociologije Diskrepancija organizira veselo druženje alumna i studenata u KSFF-u, a za sutradan – u subotu 25. svibnja – ekipa je osmislila brdski susret „PERO LOŽAČ”, odnosno druženje sociologa u spomen na Benjamina Čuliga, u planinarskom domu
Runolist:
https://www.facebook.com/events/1148177442974458?active_tab=about

Obavijest

Izv. prof. dr. sc. Ksenija Klasnić neće održati redovne tjedne konzultacije u utorak 14.5.2024. zbog službene spriječenosti (sudjelovanje na konferenciji). Zamjenski termin je u četvrtak 16.5.2024. 10-11h.

Obavijest

Tanja Vučković Juroš će u utorak 14.5.konzultacije održati u terminu 13.00-14.30 umjesto u redovnom terminu 14.00-15.30. Alternativno, studenti se preko e-maila mogu dogovoriti za drugi termin.

Obrane diplomskih radova

Obrana diplomskog rada studentice dvopredmetnog studija sociologije Matee Maleš pod naslovom “Politička korupcija – ugroza nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske” održat će se u četvrtak 16. 5. u 14 sati u prostoriji A-309.

Obrana diplomskog rada studenta Daria Pavičića pod naslovom “Poduzetnički etos i komodifikacija znanosti” održat će se u srijedu 15. 5. u 11 sati u prostoriji A-220.