Poziv za radove – 11. studentska bioetička radionica “Scenariji budućnosti” u sklopu 14. Lošinjskih dana bioetike

Prenosimo:

“Dragi kolege, Organizacijski odbor Lošinjskih dana bioetike poziva sve zainteresirane studentice i studente da se prijave za sudjelovanje na 11. studentskoj bioetičkoj radionici (SBR) Scenariji budućnosti u sklopu 14. Lošinjskih dana bioetike (LDB), koja će se održati od 17. do 20. V. 2015. godine u gradu Malom Lošinju.

Horizont budućnosti ima mozaičnu, nedovršenu strukturu. Čovjekova životna usmjerenost prema vlastitoj budućnosti nagoviješta konstantno predviđanje i naslućivanje kao njegovu svakodnevnicu. Budućnosna orijentacija čovjeka nije samo ontološko, antropološko i političko, nego i etičko pitanje, posebice u kontekstu ubrzanog razvoja znanosti i tehnologije. Potreba za promišljanjem budućnosti znači ne samo reafirmaciju imaginacije kao podloge ljudskih teorijskih, praktičkih i poietičkih nastojanja, nego zahtijeva i novovrsnu etičku refleksiju.

1) Studenti zainteresirani za sudjelovanje s izlaganjem trebaju poslati ispunjen obrazac za prijavu te naslov i sažetak izlaganja (od 500 do 750 riječi) na hrvatskom (odnosno bosanskom, crnogorskom, srpskom) ili engleskom jeziku. Uz sažetak izlaganja obavezno priložiti najmanje dvije korištene reference. Krajnji rok za prijavu je 31. III. 2015., a prijavu treba poslati na adresu: bioethics.students@gmail.com.

2) Studenti zainteresirani za sudjelovanje bez izlaganja trebaju poslati ispunjen obrazac za prijavu. Krajnji rok za prijavu je 31. III. 2015. Prijavu treba poslati na adresu: bioethics.students@gmail.com.

Detaljnije upute o samoj temi, načinu prijave, te pozivnicu i obrazac za prijavu možete pronaći na http://www.sbrlosinj.wix.com/radionica

Svi su studenti oslobođeni plaćanja kotizacije.

Za 20 studenata Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu bit će plaćen trodnevni hotelski smještaj (puni pansion) u Malom Lošinju jer će se, kao i prethodnih godina, osigurati potrebna sredstva za njihov smještaj. No, putne troškove morat će pokriti sami.

Ostali studenti morat će se sami pobrinuti za plaćanje putnih troškova i smještaja u Malom Lošinju. Za orijentaciju, cijena smještaja (puni pansion) u hotelu »Aurora« je oko 1200 kuna po osobi za tri dana, a u slučaju organiziranog autobusnog prijevoza za studente, cijena povratne karte približno je 350 kuna po osobi.

Projekt Studentska bioetička radionica (SBR) održava se u okviru međunarodne znanstveno-kulturne manifestacije Lošinjski dani bioetike u Malom Lošinju od 2005. godine pod organizacijskim vodstvom studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a u suradnji s organizatorima Lošinjskih dana bioetike (Hrvatsko filozofsko društvo, Hrvatsko bioetičko društvo i Grad Mali Lošinj).  Organizacijski tim 11. studentske bioetičke radionice Scenariji budućnosti čine: Marko Kos, Suzana Krčmarek, Marko Kučan, Marko Sumrak te Luka Perušić.

Za sve upite i nejasnoće slobodno se obratite organizacijskom timu na e-mail adresu bioethics.students@gmail.com.”

1,422 total views, 2 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *