Poziv predsjedništva USF-a na zajednički sastanak (2.06. !) za časopis “Čemu”

Dragi kolegice i kolege, pozivamo vas na novi sastanak za časopis Čemu, koji će se održati 2.06. (a ne 26.05. kako smo prethodno najavili) u 14.00h u predavaoni A001. Na tom bi se sastanku odabralo još dva člana Uredničkog tima (ukoliko bude zainteresiranih) te ujedno ovim putem napominjemo da svi koji su zainteresirani za pisanje radova za časopis, šalju svoje prve skice (engl. drafts) na mail USF-a (plan razrade: tema, smjernice; nije potrebno slati gotov rad!) najkasnije do 1.06.
Za bilo kakve upite, slobodno pošaljite mail na usf.ffzg@gmail.com.

Lijep pozdrav,

Predsjedništvo USF-a

25 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv na otvorenu raspravu “Svijet bez autoriteta?”

Dragi studenti i studentice, krug mladih urednika “Filozofskih Istraživanja” i Udruženje studenata filozofije vas pozivaju na otvorenu raspravu “Svijet bez autoriteta?” povodom promocije knjige Gorana Sunajka: “Metafizika i Suverenost”.

Susret će se održati u ponedjeljak, 2. svibnja 2016., s početkom u 17.30 sati, u Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2. kat Knjižnice Fakulteta, Ivana Lučića 3, Zagreb).

U susretu sudjeluju dr. sc. Lino Veljak, dr. sc. Marija Selak i dr. sc. Goran Sunajko, a voditelj susreta je Luka Perušić.

Više o događaju na facebook stranici: https://www.facebook.com/events/1998522830373813/

Smatrajte se dobrodošlima!

39 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv na sastanak s voditeljima za časopis “Čemu”

Dragi studenti i studentice, pozivamo sve zainteresirane za suradnju na novom broju “Čemu”, časopisu studenata filozofije, na sastanak s voditeljima. Sastanak će se održati u četvrtak, 14. travnja 2016., u 14.00h u predavaoni A001 (koja se nalazi iza predavaone D3).

Časopis “Čemu” stručni je studentski časopis filozofske tematike, te u kreiranju i izdavanju časopisa sudjeluju studenti Filozofskog fakulteta, poglavito studenti filozofije. Područja koje časopis pokriva su uglavnom društvene i humanističke znanosti, naročito filozofije.

Na suradnju su pozvani svi studenti, neovisno o području interesa.

Srdačan pozdrav,

Voditelji

55 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv na 7. Međunarodni simpozij udruge studenata filozofije “Furija” (Rijeka)

Udruga studenata filozofije „Furija“ iz Rijeke pozivaju sve zainteresirane studente na sudjelovanje na 7. Međunarodnom simpoziju Suvremene filozofske teme ”JUNIOR” koji se održava od 19. do 21. svibnja 2016. godine, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci

Tema ovogodšinjeg simpozija nosi naziv „Filozofija u teoriji i praksi“, te kao i svaki simpozij dosad, i ovogodišnji simpozij ima za cilj prikazati što više filozofskih tema i problema kroz izlaganja i pozvana predavanje te ih popratiti kvalitetnim raspravama.

Za vrijeme trajanja simpozija, svim izlagačima koji dolaze izvan Rijeke osiguran je smještaj u užem centru grada, javni prijevoz do sveučilišnog kampusa te jedan obrok dnevno. Sve dodatne informacije te i postupak prijave nalaze se u prilogu: Poziv-za-radove-Junior-2016

106 total views, 3 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv na tribinu “Bubnjevi kulture: Sloboda umjetnosti, sloboda za nju ili sloboda od nje, umjetnost slobode ili umjetnička sloboda”

Udruženje studenata filozofije (USF) i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku s ponosom predstavlja jedan od novih projekata “Bubnjevi kulture” – tribina koja poprima opuštenu atmosferu i živu diskusiju.

“Sloboda umjetnosti, sloboda za nju ili sloboda od nje, umjetnost slobode ili umjetnička sloboda” tema je kojom će se baviti gosti ove tribine: Dino Tremens, Siniša Matasović, Zlatko Majsec i Hrvoje Jurić. U ležernoj razmjeni mišljenja između posjetitelja Močvare, koju će voditi gostujući moderator Hrvoje Jurić, organizatori su pripremili live performans grupe slammera čije će riječi biti uvod u podjelu njihova iskustva s publikom, a cijelu diskusiju pratit će zrnca mudrosti iz filozofije, književnosti i drugih izraza kulture, stvarajući tako jedinstven kulturni događaj.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na tribinu koja će se održati 5. Travnja u klubu “Močvara” (Trnjanski nasip bb, 10 000 Zagreb) s početkom u 21.00h (vrata se otvaraju u 20.00h). Ulaz je besplatan.

52 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv za sudjelovanje na 6. studentskom filozofskom simpoziju udruge “logOS” i Hrvatskog filozofskog društva

6. studentski filozofski simpozij – poziv i obrazac prijaveOdsjek za filozofiju Filozofskog fakulteta u Osijeku, udruga studenata filozofije “logOS” i Hrvatsko filozofsko društvo poziva sve zainteresirane studente, kako filozofskih tako i ne-filozofskih grupa, da sudjeluju u 6. studentskom filozofskom simpoziju pod naslovom Filozofija u književnosti” (svi detalji, uključno s prijavnicom nalaze se u prilogu: 6. studentski filozofski simpozij – poziv i obrazac prijave )

Simpozij će se održazi 5. i 6. Svibnja 2016. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Prijave i sažetke za izlaganje na simpoziju, kao i eventualna pitanja, potrebno je poslati do 10. Travnja 2016. na e-mail adresu: studentskisimpozij.osijek@gmail.com

 

61 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Gostovanje Alaina Badioua u Zagrebu – OTKAZANO!

Dolazak istaknutog filozofa Alaina Badioua je nažalost otkazan zbog bolesti, kako prenosi službena Facebook stranica Filozofskog teatra.

U sklopu boravka u Zagrebu, istaknuti francuski filozof, matematičar, romanopisac i dramatičar Alain Badiou održat će nekoliko gostujućih predavanja u razdoblju od 16. do 20. Ožujka.

Gostovanje će započeti 16. Ožujka Badiouovim predavanjem Fašizam, komunizam, sreća u Pogonu Jedinstvo, u 19.00h i ulaz je besplatan (detalji na web stranici: http://www.mi2.hr/2016/02/bauk-komunizma/ )

U sklopu svojeg programa Filozofski teatar, Hrvatsko narodno kazalište ugostit će Badioua 17. (četvrtak) i 18. (petak) Ožujka u kojem će s domaćinom Srećkom Horvatom razgovarati o središnjim preokupacijama svoje filozofske misli, prema kojima je kazalište jedno od najvažnijih područja umjetnosti koje razotkriva kompleksnu vezu ljubavi i politike. (detalji na web stranici Hrvatskog narodnog kazališta: http://www.hnk.hr/najveci-zivuci-francuski-filozof-gost-filozofskog-teatra/)

Badioueovo završno predavanje bit će 20. Ožujka razgovorom na temu Poezija i komunizam u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10) u 19.00h.

 

 

91 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv na zajednički sastanak studenata i predsjedništva USFa

Dragi članovi Udruženja studenata filozofije te sve kolegice i svi kolege koji bi to htjeli postati,

pozivamo vas na zajednički sastanak s predsjedništvom USF-a koji će se održati u petak, 4. ožujka 2016. u 19.00h u predavaoni A101 na Filozofskom fakultetu.

Svrha sastanka je bolje upoznavanje studenata s radom Udruge te predstavljanje projekata u koje bi se zainteresirani mogli uključiti. S obzirom na to da su mnogi studenti iskazali veliko zanimanje za aktivnosti, nadamo se da ćemo vas vidjeti u što većem broju kako bismo podigli kvalitetu projekata i poboljšali komunikaciju, a za sva pitanja dostupni smo i prije sastanka putem e-mail adrese usf.ffzg@gmail.com.

Sa srdačnim pozdravom i žarkim iščekivanjem,

Predsjedništvo

140 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Reakcija na nacrt pravilnika

Temeljem ciljeva i obaveza propisanih statutom Udruženja studenata filozofije, Predsjedništvo Udruženja reagiralo je na Nacrt Pravilnika o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja, nastavnika, odgajatelja i stručnih suradnika u školskoj ustanovi i učeničkom domu slanjem dopisa na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, slanjem dopisa u Agenciju za odgoj i obrazovanje te službenim očitovanjem putem e-savjetovanja.

Sadržaj dopisa, ujedno obrazloženje problema i prijedlog rješenja, moguće je pročitati ovdje.

95 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr