Poziv za radove – 11. studentska bioetička radionica “Scenariji budućnosti” u sklopu 14. Lošinjskih dana bioetike

Prenosimo:

“Dragi kolege, Organizacijski odbor Lošinjskih dana bioetike poziva sve zainteresirane studentice i studente da se prijave za sudjelovanje na 11. studentskoj bioetičkoj radionici (SBR) Scenariji budućnosti u sklopu 14. Lošinjskih dana bioetike (LDB), koja će se održati od 17. do 20. V. 2015. godine u gradu Malom Lošinju.

Continue reading

69 total views, 5 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Bioetički utorak – tribina “Bioetika i sestrinstvo”

Tribina Bioetika i sestrinstvo u sklopu “Bioetičkog utorka” u organizaciji Hrvatskog bioetičkog društva održati će se u utorak 20. siječnja 2015. u 17:30 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na drugome katu Knjižnice Fakulteta u konferencijskoj dvorani (Ivana Lučića 3, Zagreb).

Continue reading

107 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Predstavljanje knjige: Despotova predavanja (1969 – 1971)

Udruženje studenata filozofije (USF) poziva vas na predstavljanje nove knjige u izdanju Demetre koja je izašla pred kraj prošle, 2014. godine. Radi se o knjizi koja nosi indikativan naslov Despotova predavanja (1969 – 1971), a koja sabire predavanja prof. Branka Despota u prve dvije akademske godine njegovoa dugogodišnjeg rada na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Predavanja iz zimskog i ljetnog semestra ak. godine 1969/1970 naslovljena su “Grčka filozofija”, a iz zimskog semestra 1970/1971 “Platon”. Osim toga, knjiga sadrži i priloge o filozofijskom djelu Branka Despota koje je sastavio izdavač i priređivač knjige, Dimitrije Savić.

Continue reading

172 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Filozofski teatar u Hrvatskom narodnom kazalištu – Slavoj Žižek

Prenosimo sa stranica Hrvatskog narodnog kazališta:

“Nakon francuske filozofkinje Julije Kristeve i talijanskog pisca Ammanitija, u Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu napokon dolazi i dugo iščekivani Slavoj Žižek, jedan od najpoznatijih i najvažnijih filozofa današnjice. Za Hrvatsko narodno kazalište  napisao je svoju Antigonu, koje će svjetska premijera biti upravo u Zagrebu, a sada dolazi da bi zajedno sa Srećkom Horvatom u sklopu Filozofskog teatra prvi put o tome govorio.

Continue reading

160 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Međunarodni interdisciplinarni studentski skup – Karlovački dani slobodne misli

cezasm

Prenosimo s cezasm.wix.com:

“Karlovački dani slobodne misli predstavljaju vredan doprinos proširivanju edukativnih sadržaja iz oblasti nauke, kulture i umetnosti, a namenjen je studentima i studentkinjama svih nivoa studija kako iz zemlje tako i inostranstva.

Svojim raznovrsnim i kvalitetnim sadržajima ovaj skup ima za svoje ciljeve podsticanje plodotvorene diskusije usmerene ka rasvetljavanju i boljem razumevanju aktuelnih društvenih i kulturnih pojava/problema, razmenu znanja i iskustava na međunarodnom nivou, uspostavljanje kontakata, stvaranje baze za pokretanje novih programa/projekata na nacionalnom i/ili međunarodnom nivou itd.

Continue reading

122 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Časopis KSSD-a Diskrepancija – Poziv za radove!

diskrepancija

Prenosimo iz poruke KSSD-a:

“Poštovane/i, uredništvo časopisa Kluba studenata sociologije “Diskrepancija” Filozofskog fakulteta u Zagrebu poziva sve zainteresirane studentice i studente da šalju autorske radove za objavu u sljedećem broju. Tema broja jest feminizam. Važna su nam četiri problemska okvira: feministička borba u kulturnoj sferi, odnos feminizma i demokracije, materijalni aspekt rodne nejednakosti te globalnost feminističkog pokreta. Također, dobrodošli su osvrti na raznolike kritike feminizma kao teorije i prakse.

Prednost imaju radovi vezani uz temat, ali prihvaćaju se i radovi vezani uz druge društveno-humanističke teme. Molimo autore/ice da imaju na umu interdisciplinarni karakter časopisa te da nastoje svoje radove prezentirati na način koji će biti prihvatljiv čitateljstvu s raznih područja.

Rok za slanje tekstova je 30. prosinac, 2014.

Upute o oblikovanju rada možete pronaći na zadnjim stranicima bilo kojeg broja časopisa ili na internetskim stranicama časopisa

http://hrcak.srce.hr/diskrepancija.

Adresa na koju možete poslati radove, kao i sve upite, je: diskrepancija@gmail.com

~NK

85 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv za sudjelovanje u radu filmske sekcije USF-a

film reel

Udruženje studenata filozofije već tradicionalno kao jedan od svojih projekata organizira filmske večeri, na kojima se prikazuju raznovrsni filmovi uže ili šire vezani uz filozofsku problematiku, praćeni diskusijom i uvodnim predavanjem stručnog gosta predavača. Tu tradiciju namjeravamo nastaviti i ove godine.

Continue reading

99 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Kružok iz povijesti filozofije

Sanzio_01_Plato_AristotleDrage kolegice i kolege,

I ove akademske godine nastavljamo s održavanjem kružoka iz povijesti filozofije. Ove godine čitat ćemo tekstove iz grčke filozofije, ponajprije Platona i Aristotela. Kako su kružoci ujedno i demonstratorske vježbe, tekstovi će se temeljiti na popisu literature za ispit iz povijesti filozofije. Iz tog se razloga preporuča dolazak svim studentima koji ove godine polažu ispit iz grčke filozofije ili prvi dio ispita iz povijesti filozofije.

Continue reading

346 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr