Poziv za sudjelovanje u radu filmske sekcije USF-a

film reel

Udruženje studenata filozofije već tradicionalno kao jedan od svojih projekata organizira filmske večeri, na kojima se prikazuju raznovrsni filmovi uže ili šire vezani uz filozofsku problematiku, praćeni diskusijom i uvodnim predavanjem stručnog gosta predavača. Tu tradiciju namjeravamo nastaviti i ove godine.

Continue reading

31 total views, 6 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Kružok iz povijesti filozofije

Sanzio_01_Plato_AristotleDrage kolegice i kolege,

I ove akademske godine nastavljamo s održavanjem kružoka iz povijesti filozofije. Ove godine čitat ćemo tekstove iz grčke filozofije, ponajprije Platona i Aristotela. Kako su kružoci ujedno i demonstratorske vježbe, tekstovi će se temeljiti na popisu literature za ispit iz povijesti filozofije. Iz tog se razloga preporuča dolazak svim studentima koji ove godine polažu ispit iz grčke filozofije ili prvi dio ispita iz povijesti filozofije.

Continue reading

195 total views, 2 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Novi poziv za kružoke iz filozofije uma

Escher-Bond-of-UnionDrage kolege i kolegice, pozivamo Vas na sudjelovanje u ovogodišnjim kružocima iz filozofije uma gdje ćemo se primarno baviti analitičkim pristupom problematici, no bez isključivanja kontinentalnih doprinosa, uključujući pitanja o ontologiji svijesti, mind-body interakciji, intencionalnosti, slobodnoj volji, ulozi svijesti u prirodi, emocijama, osobnom identitetu i tako dalje.

Continue reading

176 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

7. Zagrebi! Festival 2014.

zagrebi-plakat1Prenosimo sa Zagrebi.com:

“Sedmi po redu Zagrebi! festival, koji će se ove godine održati uoči blagdana Svih svetih, od 29. do 31. listopada u Laubi – kući za ljude i umjetnost i Kulturno informativnom centru (KIC), za temu ima smrt. Nakon prošlogodišnjeg izdanja koje se bavilo umjetnicima u zlatnoj dobi stvaralaštva, ovo novo ide korak dalje.

Continue reading

59 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr