Poziv za prijavu na međunarodni simpozij “Priroda i društvo: Kultura, razvoj i okoliš”

diskrepancijaPrenosimo sa stranica Kluba studenata sociologije Diskrepancija:

Klub studenata sociologije Diskrepancija upućuje poziv za prijavu na međunarodni simpozij Priroda i društvo: Kultura, razvoj i okoliš koji će se održati od 10. do 13. studenog 2015. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Continue reading

25 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Werner Bonefeld – Kapital kao subjekt i postojanje rada, prijevod: Toni Bandov

Werner Bonefeld

Povodom objavljivanja 23. broja Čemu “Filozofija i jezik” odlučili smo se da tekstove približimo i širem čitateljstvu tako što ćemo ih postupno objavljivati i na našoj internetskoj stranici. No, za početak smo se odlučili prisjetiti našeg prošlog broja, preciznije rečeno teksta Wernera Bonefelda “Kapital kao subjekt i postojanje rada”.

Continue reading

541 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Natječaj za dodjeljivanje 32 stipendije za studente za sudjelovanje na 2. Forumu studenata “Teologija u interdisciplinarnom dijalogu”

Prenosimo iz maila:

Studentski zbor KBF-a Split u suradnji sa studentskim zborovima Filozofskog i Pravnog fakulteta u Splitu i udrugama Skac_St i SplitMisli objavljuje javni natječaj za dodjeljivanje 32 stipendije za studente za sudjelovanje na 2. Forumu studenata Teologija u interdisciplinarnom dijalogu (TID). Forum TID će se održati u Splitu od 28.-31. svibnja 2015. godine, a tema Foruma je Rod vs teologija. Prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti iz raznovrsnih znanstvenih područja, koji će svojim sudjelovanjem doprinijeti interdisciplinarnom i multidisciplinarnom istraživanju odnosa rodne teorije i teologije. Stipendija podrazumijeva pokrivanje putnih troškova i troškova smještaja za odabrane sudionike Foruma.

Continue reading

158 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Promocija novog broja časopisa Čemu i zbornika radova s prošlogodišnjeg simpozija USF-a

USF_marina-mijatovic3-crop

Pozivamo vas na promociju 23. broja časopisa studenata filozofije Čemu i zbornika radova s međunarodnog studentskog simpozija Filozofija i znanost koja će se održati 26. ožujka 2015. godine u 17.30 sati u konferencijskoj dvorani na drugom katu knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Continue reading

504 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Izjava SSU-a povodom rasprave o ugovoru s KBF-om

Povodom izvanredne sjednice Fakultetskog vijeća FFZG-a u četvrtak, 12. ožujka, na kojoj će se između ostalog raspravljati i o ugovorima Filozofskog fakulteta s Katoličkim bogoslovnim fakultetom, Savez studentskih udruga Filozofskog fakulteta poslao je izjavu o spomenutom ugovoru. Doznavši za izjavu, sadašnji dekan je zabranio da se ona pošalje na mailing liste ffzg.svima te student.svima. Izjava u svojoj cijelosti nalazi se ovdje: Continue reading

393 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr