Poziv za prijavu na međunarodnu konferenciju “Thinking Beyond Capitalism”

Međunarodna konferencija “Thinking Beyond Capitalism” održati će se od 24. do 26. lipnja 2015. godine u Beogradu na Institutu za filozofiju i socijalnu teoriju (ulica Kraljice Natalije 45).

Continue reading

58 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

12. međunarodni studentski filozofski simpozij: “Filozofija u svakodnevnom životu”

(klik za veći prikaz)

Prenosimo iz poziva:

Udruga studenata filozofije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu „Scopus“ poziva vas da se prijavite za sudjelovanje na 12. Međunarodnom Studentskom Filozofskom Simpoziju pod nazivom „Filozofija u svakodnevnom životu“. Simpozij će se održati 9. i 10. travnja 2015. godine na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, Borongajska 83d.

Continue reading

117 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv za radove – 11. studentska bioetička radionica “Scenariji budućnosti” u sklopu 14. Lošinjskih dana bioetike

Prenosimo:

“Dragi kolege, Organizacijski odbor Lošinjskih dana bioetike poziva sve zainteresirane studentice i studente da se prijave za sudjelovanje na 11. studentskoj bioetičkoj radionici (SBR) Scenariji budućnosti u sklopu 14. Lošinjskih dana bioetike (LDB), koja će se održati od 17. do 20. V. 2015. godine u gradu Malom Lošinju.

Continue reading

119 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Bioetički utorak – tribina “Bioetika i sestrinstvo”

Tribina Bioetika i sestrinstvo u sklopu “Bioetičkog utorka” u organizaciji Hrvatskog bioetičkog društva održati će se u utorak 20. siječnja 2015. u 17:30 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na drugome katu Knjižnice Fakulteta u konferencijskoj dvorani (Ivana Lučića 3, Zagreb).

Continue reading

136 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Predstavljanje knjige: Despotova predavanja (1969 – 1971)

Udruženje studenata filozofije (USF) poziva vas na predstavljanje nove knjige u izdanju Demetre koja je izašla pred kraj prošle, 2014. godine. Radi se o knjizi koja nosi indikativan naslov Despotova predavanja (1969 – 1971), a koja sabire predavanja prof. Branka Despota u prve dvije akademske godine njegovoa dugogodišnjeg rada na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Predavanja iz zimskog i ljetnog semestra ak. godine 1969/1970 naslovljena su “Grčka filozofija”, a iz zimskog semestra 1970/1971 “Platon”. Osim toga, knjiga sadrži i priloge o filozofijskom djelu Branka Despota koje je sastavio izdavač i priređivač knjige, Dimitrije Savić.

Continue reading

252 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Filozofski teatar u Hrvatskom narodnom kazalištu – Slavoj Žižek

Prenosimo sa stranica Hrvatskog narodnog kazališta:

“Nakon francuske filozofkinje Julije Kristeve i talijanskog pisca Ammanitija, u Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu napokon dolazi i dugo iščekivani Slavoj Žižek, jedan od najpoznatijih i najvažnijih filozofa današnjice. Za Hrvatsko narodno kazalište  napisao je svoju Antigonu, koje će svjetska premijera biti upravo u Zagrebu, a sada dolazi da bi zajedno sa Srećkom Horvatom u sklopu Filozofskog teatra prvi put o tome govorio.

Continue reading

199 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Međunarodni interdisciplinarni studentski skup – Karlovački dani slobodne misli

cezasm

Prenosimo s cezasm.wix.com:

“Karlovački dani slobodne misli predstavljaju vredan doprinos proširivanju edukativnih sadržaja iz oblasti nauke, kulture i umetnosti, a namenjen je studentima i studentkinjama svih nivoa studija kako iz zemlje tako i inostranstva.

Svojim raznovrsnim i kvalitetnim sadržajima ovaj skup ima za svoje ciljeve podsticanje plodotvorene diskusije usmerene ka rasvetljavanju i boljem razumevanju aktuelnih društvenih i kulturnih pojava/problema, razmenu znanja i iskustava na međunarodnom nivou, uspostavljanje kontakata, stvaranje baze za pokretanje novih programa/projekata na nacionalnom i/ili međunarodnom nivou itd.

Continue reading

173 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Časopis KSSD-a Diskrepancija – Poziv za radove!

diskrepancija

Prenosimo iz poruke KSSD-a:

“Poštovane/i, uredništvo časopisa Kluba studenata sociologije “Diskrepancija” Filozofskog fakulteta u Zagrebu poziva sve zainteresirane studentice i studente da šalju autorske radove za objavu u sljedećem broju. Tema broja jest feminizam. Važna su nam četiri problemska okvira: feministička borba u kulturnoj sferi, odnos feminizma i demokracije, materijalni aspekt rodne nejednakosti te globalnost feminističkog pokreta. Također, dobrodošli su osvrti na raznolike kritike feminizma kao teorije i prakse.

Prednost imaju radovi vezani uz temat, ali prihvaćaju se i radovi vezani uz druge društveno-humanističke teme. Molimo autore/ice da imaju na umu interdisciplinarni karakter časopisa te da nastoje svoje radove prezentirati na način koji će biti prihvatljiv čitateljstvu s raznih područja.

Rok za slanje tekstova je 30. prosinac, 2014.

Upute o oblikovanju rada možete pronaći na zadnjim stranicima bilo kojeg broja časopisa ili na internetskim stranicama časopisa

http://hrcak.srce.hr/diskrepancija.

Adresa na koju možete poslati radove, kao i sve upite, je: diskrepancija@gmail.com

~NK

101 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr