Natječaj za rad u Web sekciji USF-a

USF_marina-mijatovic3-crop

Web sekcija Udruženja studenata filozofije poziva sve zainteresirane studente da se prijave na suradnju koja uključuje objavljivanje članaka, pisanje kolumni, recenzija i prikaza knjiga, te najava i izvještaja s raznih događanja.

Molimo zainteresirane da se jave na mail: websekcija.usf@gmail.com.

Nino Kadić, voditelj Web sekcije

40 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Međunarodni interdisciplinarni studentski skup – Karlovački dani slobodne misli

cezasm

Prenosimo s cezasm.wix.com:

“Karlovački dani slobodne misli predstavljaju vredan doprinos proširivanju edukativnih sadržaja iz oblasti nauke, kulture i umetnosti, a namenjen je studentima i studentkinjama svih nivoa studija kako iz zemlje tako i inostranstva.

Svojim raznovrsnim i kvalitetnim sadržajima ovaj skup ima za svoje ciljeve podsticanje plodotvorene diskusije usmerene ka rasvetljavanju i boljem razumevanju aktuelnih društvenih i kulturnih pojava/problema, razmenu znanja i iskustava na međunarodnom nivou, uspostavljanje kontakata, stvaranje baze za pokretanje novih programa/projekata na nacionalnom i/ili međunarodnom nivou itd.

Continue reading

48 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Časopis KSSD-a Diskrepancija – Poziv za radove!

diskrepancija

Prenosimo iz poruke KSSD-a:

“Poštovane/i, uredništvo časopisa Kluba studenata sociologije “Diskrepancija” Filozofskog fakulteta u Zagrebu poziva sve zainteresirane studentice i studente da šalju autorske radove za objavu u sljedećem broju. Tema broja jest feminizam. Važna su nam četiri problemska okvira: feministička borba u kulturnoj sferi, odnos feminizma i demokracije, materijalni aspekt rodne nejednakosti te globalnost feminističkog pokreta. Također, dobrodošli su osvrti na raznolike kritike feminizma kao teorije i prakse.

Prednost imaju radovi vezani uz temat, ali prihvaćaju se i radovi vezani uz druge društveno-humanističke teme. Molimo autore/ice da imaju na umu interdisciplinarni karakter časopisa te da nastoje svoje radove prezentirati na način koji će biti prihvatljiv čitateljstvu s raznih područja.

Rok za slanje tekstova je 30. prosinac, 2014.

Upute o oblikovanju rada možete pronaći na zadnjim stranicima bilo kojeg broja časopisa ili na internetskim stranicama časopisa

http://hrcak.srce.hr/diskrepancija.

Adresa na koju možete poslati radove, kao i sve upite, je: diskrepancija@gmail.com

~NK

64 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv za sudjelovanje u radu filmske sekcije USF-a

film reel

Udruženje studenata filozofije već tradicionalno kao jedan od svojih projekata organizira filmske večeri, na kojima se prikazuju raznovrsni filmovi uže ili šire vezani uz filozofsku problematiku, praćeni diskusijom i uvodnim predavanjem stručnog gosta predavača. Tu tradiciju namjeravamo nastaviti i ove godine.

Continue reading

75 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Kružok iz povijesti filozofije

Sanzio_01_Plato_AristotleDrage kolegice i kolege,

I ove akademske godine nastavljamo s održavanjem kružoka iz povijesti filozofije. Ove godine čitat ćemo tekstove iz grčke filozofije, ponajprije Platona i Aristotela. Kako su kružoci ujedno i demonstratorske vježbe, tekstovi će se temeljiti na popisu literature za ispit iz povijesti filozofije. Iz tog se razloga preporuča dolazak svim studentima koji ove godine polažu ispit iz grčke filozofije ili prvi dio ispita iz povijesti filozofije.

Continue reading

254 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Novi poziv za kružoke iz filozofije uma

Escher-Bond-of-UnionDrage kolege i kolegice, pozivamo Vas na sudjelovanje u ovogodišnjim kružocima iz filozofije uma gdje ćemo se primarno baviti analitičkim pristupom problematici, no bez isključivanja kontinentalnih doprinosa, uključujući pitanja o ontologiji svijesti, mind-body interakciji, intencionalnosti, slobodnoj volji, ulozi svijesti u prirodi, emocijama, osobnom identitetu i tako dalje.

Continue reading

217 total views, no views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr