Poziv na USFov godišnji simpozij, 8. – 10.12.2016.

Featured

 

Poštovani kolegice i kolege, čast nam je pozvati vas na USFov godišnji simpozij koji će se održati od 8. do 10. prosinca 2016. godine u dvorani knjižnice na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb. 

Tema ovogodišnjeg simpozija je Filozofija za suvremeno društvo, a sve detalje možete pročitati u pozivu koji možete pronaći ovdje: Poziv – USF 2016 simpozij zajedno s prijavnicom: USF2016 – Prijava izlaganja

Rok za prijavu izlaganja je 13.11.2016., a svoje prijave, kao i s bilo kakvim upitima, šaljite na email: usf.ffzg@gmail.com

262 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Simpozij “Promjena” – KSSD

Pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje na simpoziju kojega organizira klub studenata sociologije “Diskrepancija” (KSSD) pod nazivom “Promjena”. Simpozij će se održati u razdoblju od 15. do 18. studenog 2016. na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu.

Rok za slanje prijave i sažetka je 10. listopada 2016. Poziv za sudjelovanje na simpoziju možete preuzeti ovdje: simpozij promjena 2016 – poziv , a obrazac za prijavu ovdje: Obrazac za prijavu 2016

18 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv na 3. regionalni studentski skup iz polja filozofije i društvenih nauka (Filozofski fakultet u Nišu)

Pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje na 3. regionalni studentski skup iz polja filozofije i društvenih nauka u organizaciji studenata filozofije odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta sveučilišta u Nišu. 

Tema ovogodišnjeg skupa je “Savremena kultura i njeni ciljevi: od umetnosti do politke”.

Svi zainteresirani mogu pronaći detalje u word dokumentu: NISUN-POZIV-1

41 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Bubnjevi kulture: Policijsko nasilje

Studenti Filozofskog fakulteta vraćaju se u Močvaru u četvrtak 2.6.2016. s početkom u 20.00h te pozivaju sve zainteresirane da se priključe u razmatranje odnosa slobode i opresivnog policijskog režima koji se sve češće ispoljava u prekomjernom korištenju fizičke sile. Može li se govoriti o slobodi pod težinom policijske palice? Može li se policijsko nasilje opravdati u ime očuvanja slobode? Ta, a i druga pitanja odnosa slobode i policije tematizirat će se na drugim po redu, Bubnjevima kulture.

Kao i prošlog puta, uz diskusiju, priredili smo vam i performans pod nazivom “Napad na policijsku stanicu” kojom ćemo nastojati prikazati eksplicitni napad represivnog aparata na um, pravdu i slobodu. Nakon formalnog dijela večeri, odnosno diskusije, pozivamo vas da nam se pridružite na šanku uz prikladnu glazbu i pivu neformalnog dijela večeri, u kojoj ćemo nastaviti napadati policijsku stanicu.

Gost i moderator: MARIO KOVAČ (Zagreb).

Više o tome na linku za event na Facebooku: https://www.facebook.com/events/984965598277935/

86 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv predsjedništva USF-a na zajednički sastanak (2.06. !) za časopis “Čemu”

Dragi kolegice i kolege, pozivamo vas na novi sastanak za časopis Čemu, koji će se održati 2.06. (a ne 26.05. kako smo prethodno najavili) u 14.00h u predavaoni A001. Na tom bi se sastanku odabralo još dva člana Uredničkog tima (ukoliko bude zainteresiranih) te ujedno ovim putem napominjemo da svi koji su zainteresirani za pisanje radova za časopis, šalju svoje prve skice (engl. drafts) na mail USF-a (plan razrade: tema, smjernice; nije potrebno slati gotov rad!) najkasnije do 1.06.
Za bilo kakve upite, slobodno pošaljite mail na usf.ffzg@gmail.com.

Lijep pozdrav,

Predsjedništvo USF-a

98 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv na otvorenu raspravu “Svijet bez autoriteta?”

Dragi studenti i studentice, krug mladih urednika “Filozofskih Istraživanja” i Udruženje studenata filozofije vas pozivaju na otvorenu raspravu “Svijet bez autoriteta?” povodom promocije knjige Gorana Sunajka: “Metafizika i Suverenost”.

Susret će se održati u ponedjeljak, 2. svibnja 2016., s početkom u 17.30 sati, u Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2. kat Knjižnice Fakulteta, Ivana Lučića 3, Zagreb).

U susretu sudjeluju dr. sc. Lino Veljak, dr. sc. Marija Selak i dr. sc. Goran Sunajko, a voditelj susreta je Luka Perušić.

Više o događaju na facebook stranici: https://www.facebook.com/events/1998522830373813/

Smatrajte se dobrodošlima!

129 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv na sastanak s voditeljima za časopis “Čemu”

Dragi studenti i studentice, pozivamo sve zainteresirane za suradnju na novom broju “Čemu”, časopisu studenata filozofije, na sastanak s voditeljima. Sastanak će se održati u četvrtak, 14. travnja 2016., u 14.00h u predavaoni A001 (koja se nalazi iza predavaone D3).

Časopis “Čemu” stručni je studentski časopis filozofske tematike, te u kreiranju i izdavanju časopisa sudjeluju studenti Filozofskog fakulteta, poglavito studenti filozofije. Područja koje časopis pokriva su uglavnom društvene i humanističke znanosti, naročito filozofije.

Na suradnju su pozvani svi studenti, neovisno o području interesa.

Srdačan pozdrav,

Voditelji

119 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv na 7. Međunarodni simpozij udruge studenata filozofije “Furija” (Rijeka)

Udruga studenata filozofije „Furija“ iz Rijeke pozivaju sve zainteresirane studente na sudjelovanje na 7. Međunarodnom simpoziju Suvremene filozofske teme ”JUNIOR” koji se održava od 19. do 21. svibnja 2016. godine, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci

Tema ovogodšinjeg simpozija nosi naziv „Filozofija u teoriji i praksi“, te kao i svaki simpozij dosad, i ovogodišnji simpozij ima za cilj prikazati što više filozofskih tema i problema kroz izlaganja i pozvana predavanje te ih popratiti kvalitetnim raspravama.

Za vrijeme trajanja simpozija, svim izlagačima koji dolaze izvan Rijeke osiguran je smještaj u užem centru grada, javni prijevoz do sveučilišnog kampusa te jedan obrok dnevno. Sve dodatne informacije te i postupak prijave nalaze se u prilogu: Poziv-za-radove-Junior-2016

268 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv na tribinu “Bubnjevi kulture: Sloboda umjetnosti, sloboda za nju ili sloboda od nje, umjetnost slobode ili umjetnička sloboda”

Udruženje studenata filozofije (USF) i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku s ponosom predstavlja jedan od novih projekata “Bubnjevi kulture” – tribina koja poprima opuštenu atmosferu i živu diskusiju.

“Sloboda umjetnosti, sloboda za nju ili sloboda od nje, umjetnost slobode ili umjetnička sloboda” tema je kojom će se baviti gosti ove tribine: Dino Tremens, Siniša Matasović, Zlatko Majsec i Hrvoje Jurić. U ležernoj razmjeni mišljenja između posjetitelja Močvare, koju će voditi gostujući moderator Hrvoje Jurić, organizatori su pripremili live performans grupe slammera čije će riječi biti uvod u podjelu njihova iskustva s publikom, a cijelu diskusiju pratit će zrnca mudrosti iz filozofije, književnosti i drugih izraza kulture, stvarajući tako jedinstven kulturni događaj.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na tribinu koja će se održati 5. Travnja u klubu “Močvara” (Trnjanski nasip bb, 10 000 Zagreb) s početkom u 21.00h (vrata se otvaraju u 20.00h). Ulaz je besplatan.

130 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr