Raspored za simpozij USF-a “Kontrola? Sloboda? Subjekt?”

cropped-Picture1.pngUdruženje studenata filozofije (USF) vas poziva na Međunarodni studentski simpozij Kontrola? Sloboda? Subjekt? koji će se održati od 20. do 22. svibnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Konferencijska dvorana, Knjižnica, drugi kat).

Continue reading

1,064 total views, 88 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv za radove za novi 24. broj časopisa Čemu – Metafizika politike/Politika metafizike

LOGO (1)Udruženje studenata filozofije poziva sve studentice i studente, zainteresirane za pisanje autorskih radova za časopis studenata filozofije Čemu.

Temat novog broja časopisa Čemu obuhvaća odnose između metafizike i politike, koji uključuju uzajamni odnos metafizike prema politici (ili onom političkom), i politike prema metafizici (ili onom metafizičkom). Metafizičko u politici te političko u metafizici zauzimaju, prema tome, središnje mjesto u ovoj tematskoj cjelini. Osim naglašavanja specifičnosti ovih odnosa, temat ostavlja prostora za filozofsku intervenciju u obama područjima, spajajući i ispreplićući teorijsko i praktičko u punom smislu.

Continue reading

410 total views, 9 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Poziv za prijavu na međunarodni simpozij “Priroda i društvo: Kultura, razvoj i okoliš”

diskrepancijaPrenosimo sa stranica Kluba studenata sociologije Diskrepancija:

Klub studenata sociologije Diskrepancija upućuje poziv za prijavu na međunarodni simpozij Priroda i društvo: Kultura, razvoj i okoliš koji će se održati od 10. do 13. studenog 2015. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Continue reading

112 total views, 2 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Werner Bonefeld – Kapital kao subjekt i postojanje rada, prijevod: Toni Bandov

Werner Bonefeld

Povodom objavljivanja 23. broja Čemu “Filozofija i jezik” odlučili smo se da tekstove približimo i širem čitateljstvu tako što ćemo ih postupno objavljivati i na našoj internetskoj stranici. No, za početak smo se odlučili prisjetiti našeg prošlog broja, preciznije rečeno teksta Wernera Bonefelda “Kapital kao subjekt i postojanje rada”.

Continue reading

703 total views, 3 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr

Natječaj za dodjeljivanje 32 stipendije za studente za sudjelovanje na 2. Forumu studenata “Teologija u interdisciplinarnom dijalogu”

Prenosimo iz maila:

Studentski zbor KBF-a Split u suradnji sa studentskim zborovima Filozofskog i Pravnog fakulteta u Splitu i udrugama Skac_St i SplitMisli objavljuje javni natječaj za dodjeljivanje 32 stipendije za studente za sudjelovanje na 2. Forumu studenata Teologija u interdisciplinarnom dijalogu (TID). Forum TID će se održati u Splitu od 28.-31. svibnja 2015. godine, a tema Foruma je Rod vs teologija. Prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti iz raznovrsnih znanstvenih područja, koji će svojim sudjelovanjem doprinijeti interdisciplinarnom i multidisciplinarnom istraživanju odnosa rodne teorije i teologije. Stipendija podrazumijeva pokrivanje putnih troškova i troškova smještaja za odabrane sudionike Foruma.

Continue reading

294 total views, 2 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr