Stipendiranje studenata i srednjoškolaca s invaliditetom

16/09/2019 By msimunec

Upravo je krenula ”Mogućnost za budućnost”. Naime, Erste banka je raspisala natječaj za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata s invaliditetom, kojima će ukupno dodijeliti 20 godišnjih stipendija, mjesečnog iznosa 1.750 kuna.

Natječaj je otvoren do 25. rujna 2019., a svi zainteresirani mogu se prijaviti preko aplikacije na web stranici Erste banke <https://www.erstebank.hr/hr/o-nama/drustveno-odgovorno-poslovanje/mogucnost-za-buducnost>.

Kako bi se prijavili, zainteresirani banci moraju poslati motivacijsko pismo na temu vjeruju li da obrazovanje ima moć promijeniti svijet, i na koji im način pomaže u ostvarenju njihovih želja, snova i interesa. Također, trebaju i priložiti dokumentaciju kojom potvrđuju svoju invalidnost, a koju je banka zakonski obvezna proslijediti na provjeru Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Uz to, uvjeti su i potvrda fakulteta ili srednje škole o statusu redovitog obrazovanja, dokaz o državljanstvu  Republike Hrvatske te izjava da ne primaju niti jednu drugu stipendiju.

Stipendisti banke bit će poznati 9. listopada, a tijekom listopada će im biti isplaćena i prva stipendija. Stipendija se isplaćuje redovitim studentima, stoga je važno da redovito upišu i ljetni semestar akademske godine, kako bi ostvarili punu stipendiju.

Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Human Resources Division Recruiting and Development Group