logo

Faculty of Humanities and Social Sciences

University of Zagreb

 International information

 Student mobility

 Academic mobility

 Međunarodni projekti
NATJEČAJI, stipendije, konferencije, itd.

Posjet Sveučilištu u Cincinnatiju 2019.

 

Sveučilište u Cincinnatiju je objavilo poziv za prijavu na Natječaj za kraći posjet (7-10 dana) u 2019. Odabir kandidata vrši Sveučilište u Cincinnatiju. U on-line prijavi je potrebno: navesti ciljni odsjek/zavod i (potencijalnog) partnera na Sveučilištu u Cincinnatiju; učitati prijedlog posjeta; učitati detaljno i potpisano pismo podrške od čelnika sastavnice (DEAN Prof Vesna Vlahović – Štetić, PhD). Rok za prijavu: do 19. listopada, 2018. Prijava: ovdje. Detaljnije informacije.

…………… 

PRODUŽETAK Erasmus+ natječaja za mobilnost NASTAVNOG osoblja u 2018./19.

USKORO zatvaranje Natječaja. Dodijeljeno 2/3 sredstava!!

 

Raspisan je PRODUŽETAK Natječaja  za mobilnost NASTAVNOGA osoblja te za dolazak nenastavnoga osoblja iz tvrtki i znanstvenih ustanova izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA103) – Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja u 2018./2019.  za aktivnosti: podučavanje (nastavno osoblje temeljem Erasmus+ ugovora, popis); kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (nastavno osoblje); podučavanje (nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH).Rok za prijavu: što je prije moguće a najkasnije do 31. listopada 2018. Financijska potpora će se dodjeljivati prema redu zaprimanja prijava. Ako se u međuvremenu potroše dostupna programska sredstva, Sveučilište će ranije zatvoriti Natječaj.

…………… 

Natječaj za Erasmus+ PC: nastavnici – Izrael i Rusija

Objavljen je treći krug Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA107) – Projekti mobilnosti između država sudionica u programu i partnerskih država za razdoblje mobilnosti od 01.12.2018. do 31.05.2019. Izrael i Rusija u svrhu podučavanja (održavanje nastave) za određena područja suradnje. Rok za prijavu je do 10. listopada 2018.

…………… 

Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u 2018./19.

Rezultati  Natječaja za mobilnost nastavnoga i nenastavnoga osoblja te za dolazak nenastavnoga osoblja iz tvrtki i znanstvenih ustanova izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA103) – Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja u 2018./19. za aktivnosti: podučavanje (nastavno osoblje temeljem Erasmus+ ugovora, popis); kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (nastavno osoblje); osposobljavanje (nastavno i nenastavno osoblje); podučavanje (nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH) su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Sudionici su OBVEZNI proučiti

 

…………… 

Natječaj za akademsku mobilnost 2018.

b) SVIJET i c) DOKTORSKI STUDENTI konferencije

 

REZULTATI Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. drugi krug

b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu i

c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima).

…………… 

DAAD (Njemačka) stipendije za 2019/20.

 

DAAD raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2019./2020. na njemačkim sveučilištima i/ili institucijama u Njemačkoj. Stipendije za studente preddiplomskog i diplomskog studija te studente koji žele upisati doktorski studij, doktorande, postdoktorande te znanstvenike svih disciplina. Rok za prijavu: između 30. rujna 2018. i 1. prosinca 2018.  Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu nalaze se na web-stranici: www.funding-guide.de

www.daad.de/deutschland/promotion/phd/en/, a materijal o studiju i istraživanju u Njemačkoj:

https://www.daad.de/deutschland/nach-deutschland/publikationen/en/

…………… 

 

 Natječaj za Erasmus+ PC: BiH, Izrael, Kina, Ukrajina

  

REZULTATI za Drugi krug NATJEČAJA Erasmus+ za mobilnost nastavnog osoblja za razdoblje mobilnosti od 01.06.2018. do 31.05.2019. – PARTNERSKE ZEMLJE – izvan EU (KA107)- BiH, Izrael, Kina, Ukrajina za nastavnike u svrhu podučavanja (održavanje nastave) i za osposobljavanje (stručno usavršavanje).

UPUTE  za realizaciju sredstava na Filozofskome fakultetu.

…………… 

Stipendije Vlade Slovačke Republike 2018./19.

 

Objavljen je poziv za podnošenje molbi za stipendije za učenike, studente, studijske istraživačke i predavačke boravke za 2018./19. Stipendijski program Slovačke Republike namijenjen je potpori mobilnosti studenata, doktoranada, sveučilišnih profesora, istraživačkih i umjetničkih djelatnika na slovačkim fakultetima i u istraživačkim organizacijama. Informacije i dokumenti su dostupni na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Drugi zaključni rok za prijave je 31. listopada 2018. do 16.00 sati za stipendijske boravke tijekom ljetnoga semestra tekuće akademske godine.

…………… 

 Natječaj za Erasmus+ PC: Australija, BiH, Izrael, Srbija, Kosovo, Ukrajina

REZULTATI Natječaja Erasmus+ za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja za razdoblje mobilnosti od 19.02.2018. do 31.03.2019. – PARTNERSKE ZEMLJE (KA107)- Australija, BiH, Izrael, Srbija, Kosovo, Ukrajina u svrhu održavanja nastave i za stručno usavršavanje su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

UPUTE Filozofskoga fakulteta za realizaciju financijske potpore.

…………… 

Stipendije Švicarske Konfederacije u 2019/20.

Objavljen je Natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u 2019/20; stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, za diplomirane (MA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983.; stipendije za doktorske studije, za diplomirane (MA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983.; stipendije za poslijedoktorske studije, za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti u razdoblju između 31. prosinca 2015. i 31. kolovoza 2018.; stipendije za umjetničke smjerove, za diplomske (master) studije na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti, za diplomirane (BA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983. godine. Rok: 15. studenoga 2018.

…………… 

 PostDoc Latvija

 

Latvijska Državna agencija za razvoj obrazovanja provodi postdoktorski program do 2020. godine. Program je namijenjen svim znanstvenicima i znanstvenicama koji su stekli doktorat znanosti prije najviše 5 godina od datumaotvaranja natječaja, a htjeli bi provoditi jednu od sljedećih aktivnosti na javnim ili privatnim istraživačkim institucijama odnosno u privatnom sektoru u Latviji:  primijenjeno i temeljno istraživanje; jačanje vještina (trening); transfer znanja i tehnologija; stjecanje intelektualnog vlasništva; međunarodna mobilnost i umrežavanje. Informacije.

…………… 

 

  ………………………………………………………………………………..

Stipendije Macquire University, Australija: doktorski program (cotutelle)

Croatian Cotutelle PhD Scholarship Programme  Macquire University, Australija omogućava odabranome kandidatu doktorskoga studija financiranje školarine za doktorski studij na Macquire University (do 3 godine) i putni trošak povratne avio – karte. O međunarodnom dvojnom doktoratu (Cotutelle de thèse/Joint PhD Thesis Supervision) govorimo kada doktorand upiše doktorski studij na dva različita sveučilišta, iz dvije zemlje, te uz superviziju dva mentora s tih sveučilišta radi jedan doktorski rad. Informacije o međunarodnim dvojnim doktoratima znanosti (cotutelle) možete pronaći na mrežnim stranicama Fakulteta: http://www.ffzg.unizg.hr/international/about-fhss/programs/postgraduate-programs/cotutelle-medunarodni-dvojni-doktorati/

….. 

Mobilnost istraživača

Marie Sklodowska-Curie akcije

 …………… 

Uputa za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izradilo je Uputu za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo. Uputa je izrađena s namjerom da se znanstvenicima koji odlaze na rad u inozemstvo omogući uvid u radnje koje moraju izvršiti neposredno prije odlaska u inozemstvo ili neposredno nakon dolaska u stranu državu. Uputom se utvrđuju nužni koraci u području reguliranja zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, prijave/odjave prebivališta i boravišta te poreznog tretmana znanstvenika i članova njihovih obitelji prilikom privremenog odlaska u inozemstvo zbog istraživačkog rada. Prilikom izrade Upute Ministarstvo je konzultiralo sva relevantna nadležna tijela; Ministarstvo financija – Poreznu upravu, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Uputu možete preuzeti OVDJE.

…..

  Ljetne škole u inozemstvu

Informacije o ljetnim školama koja su dostavila strana partnerska sveučilišta možete pronaći na mreežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

 …..

 

 Agence universitaire de la francophonie

Sveučilišna agencija za frankofoniju

        ….. 

Guide to Brazilian Higher Education Courses

http://www.britishcouncil.org.br//sites/default/files/guide_brazilian_highered_courses_inenglish.pdf

….. 

EUROPASS

Inicijativa Europass jest portfelj od pet dokumenata (Europass životopis, Europass jezična putovnica, Europass dopunska isprava o studiju, Europass dodatak svjedodžbi i Europass mobilnost) namijenjen europskim građanima da stečene vještine i kvalifikacije predstave na jasan i lako usporediv način, a smatraju se vrlo važnim sredstvom za postizanje osobnih i profesionalnih ciljeva, a korisni su pojedincima koje zanima stalan ili privremeni rad u inozemstvu, stručno usavršavanje ili stjecanje novih akademskih iskustava, ali i poslodavcima koji dobivaju uvid u znanja, vještina i sposobnosti potencijalnih zaposlenika na jednostavan, pregledan i razumljiv način. Nacionalni Europass centar Hrvatska (NEC Hrvatska): www.europass.hr