logo

Faculty of Humanities and Social Sciences

University of Zagreb

 International information

 Student mobility

 Academic mobility

 Međunarodni projekti
NATJEČAJI, stipendije, konferencije, itd.

 Natječaj za Erasmus+ PC: BiH, Izrael, Kina, Ukrajina

  

Objavljen je Drugi krug NATJEČAJA Erasmus+ za mobilnost nastavnog osoblja za razdoblje mobilnosti od 01.06.2018. do 31.05.2019. – PARTNERSKE ZEMLJE – izvan EU (KA107)- BiH, Izrael, Kina, Ukrajina za nastavnike u svrhu podučavanja (održavanje nastave) i za osposobljavanje (stručno usavršavanje) za određena područja suradnje. Rok za prijavu je 30. travnja, 2018.

…………… 

Natječaj za akademsku mobilnost 2018. b) SVIJET

Sveučilište u Zagrebu je raspisalo drugi krug Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu.

KRITERIJI za odabir i rangiranje.

Rok za prijavu: ON-LINE: 23. travnja, 2018.

Rok za dostavu cjelokupne dokumentacije: 24. travnja, 2018. na: tsveljo@ffzg.hr.

Sažetak

…………… 

Natječaj za akademsku mobilnost 2018. c) DOKTORSKI STUDENTI

konferencije

 

Sveučilište u Zagrebu je raspisalo drug krug Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. godini c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima).

KRITERIJI za odabir i rangiranje.

Rok za prijavu: ON-LINE: 23. travnja, 2018.

Rok za dostavu cjelokupne dokumentacije: 24.travnja.2018. na: tsveljo@ffzg.hr.

Sažetak c) doktorski studenti.

…………… 

Fulbright za istraživački boravak 2019./20.

 

Objavljen je natječaj za stipendije programa Fulbright za akademsku godinu 2019./20: Stipendije za postdoktorska istraživanja u trajanju od 1 ili 2 semestra (5 ili 9 mjeseci); Stipendije za preddoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (9 mjeseci; uvjet: akademski naziv magistra znanosti ili upisan doktorski studij u RH). Rok za prijavu: 12. svibnja 2018. Informacije: web-stranica Veleposlanstva SAD-a.

…………… 

Stipendije Hubert H. Humphrey 2019./20.

Znanstveno-stručno usavršavanje u trajanju od 10 mjeseci na sveučilištima u SAD-u za određena područja, a stipendije se dodjeljuju hrvatskim državljanima s visokom stručnom spremom, iskustvom u rukovođenju i pet godina radnoga iskustva u jednom od navedenih područja te izvrsnim znanjem engleskoga jezika. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u. Rok: 12. svibnja 2018. Informacije.

…………… 

Stipendije korejske vlade za studij, istraživanje i razmjenu 2018.

Otvoren je natječaj korejske vlade za studij (studenti), istraživanje i razmjenu nastavnika na korejskim sveučilištima u 2018. Prijave su moguće izravno na ciljno sveučilište ili putem Veleposlanstva Koreje. Više detalja na mrežnim stranicama.

…………… 

Stipendije Vlade Slovačke Republike 2018./19.

 

Objavljen je poziv za podnošenje molbi za stipendije za učenike, studente, studijske istraživačke i predavačke boravke za 2018./19. Stipendijski program Slovačke Republike namijenjen je potpori mobilnosti studenata, doktoranada, sveučilišnih profesora, istraživačkih i umjetničkih djelatnika na slovačkim fakultetima i u istraživačkim organizacijama. Informacije i dokumenti su dostupni na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prvi zaključni rok za prijave za je 30. travnja 2018. do 16.00 sati za stipendijske boravke u sljedećoj akademskoj godini. Drugi zaključni rok za prijave je 31. listopada 2018. do 16.00 sati za stipendijske boravke tijekom ljetnoga semestra tekuće akademske godine.

…………… 

 Natječaj za Erasmus+ PC: Australija, BiH, Izrael, Srbija, Kosovo, Ukrajina

REZULTATI Natječaja Erasmus+ za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja za razdoblje mobilnosti od 19.02.2018. do 31.03.2019. – PARTNERSKE ZEMLJE (KA107)- Australija, BiH, Izrael, Srbija, Kosovo, Ukrajina u svrhu održavanja nastave i za stručno usavršavanje su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu. UPUTE Filozofskoga fakulteta za realizaciju financijske potpore.

…………… 

 Natječaj za akademsku mobilnost 2018. a) STRATEŠKI PARTNERI

 

Sveučilište u Zagrebu je objavilo prve rezultate Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. g. (prvi krug).  Kandidati su dužni proučiti upute Sveučilišta u Zagrebu, i UPUTE  Filozofskoga fakulteta.  UPUTE  , PUTNI NALOG,  Potvrda o boravku na stranoj ustanovi

 

Natječaj za akademsku mobilnost u 2018. godini (prvi krug) a) odlazna mobilnost prema strateškim partnerima u 2018. g.: Macquarie University, Australija; University of Melbourne, Australija; Universidade Federal do Paraná, Brazil; Pontificia Universidad Católica de Chile, Čile; Universidad de Magallanes, Čile; University of Toronto, Kanada; University of Cincinnati, SAD ; University of Houston, SAD; Indiana State University, SAD ; The Pennsylvania State University, SAD; Hogeschool van Amsterdam, Nizozemska; Universiteit van Amsterdam, Nizozemska; Humboldt-Universität zu Berlin, Njemačka; Technische Universität München, Njemačka. KRITERIJI za odabir i rangiranje Filozofskoga fakulteta. SAŽETAK

…………… 

Natječaj za akademsku mobilnost 2018. b) SVIJET

Sveučilište u Zagrebu je objavilo prve rezultate Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. g. (prvi krug).  Kandidati su dužni proučiti upute Sveučilišta u Zagrebu, i UPUTE Filozofskoga fakulteta.  UPUTE , PUTNI NALOG , Potvrda o boravku na stranoj ustanovi

 Natječaj za akademsku mobilnost u 2018. godini (prvi krug)b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu. KRITERIJI za odabir i rangiranje Filozofskoga fakulteta . SAŽETAK

…………… 

Natječaj za akademsku mobilnost 2018. c) DOKTORANDI konferencije

Sveučilište u Zagrebu je objavilo prve rezultate Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. g. (prvi krug).  Kandidati su dužni proučiti upute Sveučilišta u Zagrebu, i UPUTE  Filozofskoga fakulteta.  UPUTE  , PUTNI NALOG , Potvrda o boravku na stranoj ustanovi.

 Natječaj za akademsku mobilnost u 2018. godini (prvi krug)c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima). KRITERIJIza odabir i rangiranje Filozofskoga fakulteta. SAŽETAK

…………… 

PostDoc Latvija

Latvijska Državna agencija za razvoj obrazovanja provodi postdoktorski program do 2020. godine. Program je namijenjen svim znanstvenicima i znanstvenicama koji su stekli doktorat znanosti prije najviše 5 godina od datumaotvaranja natječaja, a htjeli bi provoditi jednu od sljedećih aktivnosti na javnim ili privatnim istraživačkim institucijama odnosno u privatnom sektoru u Latviji:  primijenjeno i temeljno istraživanje; jačanje vještina (trening); transfer znanja i tehnologija; stjecanje intelektualnog vlasništva; međunarodna mobilnost i umrežavanje. Informacije.

…………… 

 …………… 

  ………………………………………………………………………………..

Stipendije Macquire University, Australija: doktorski program (cotutelle)

Croatian Cotutelle PhD Scholarship Programme  Macquire University, Australija omogućava odabranome kandidatu doktorskoga studija financiranje školarine za doktorski studij na Macquire University (do 3 godine) i putni trošak povratne avio – karte. O međunarodnom dvojnom doktoratu (Cotutelle de thèse/Joint PhD Thesis Supervision) govorimo kada doktorand upiše doktorski studij na dva različita sveučilišta, iz dvije zemlje, te uz superviziju dva mentora s tih sveučilišta radi jedan doktorski rad. Informacije o međunarodnim dvojnim doktoratima znanosti (cotutelle) možete pronaći na mrežnim stranicama Fakulteta: http://www.ffzg.unizg.hr/international/about-fhss/programs/postgraduate-programs/cotutelle-medunarodni-dvojni-doktorati/

….. 

Mobilnost istraživača

Marie Sklodowska-Curie akcije

 …………… 

Uputa za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izradilo je Uputu za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo. Uputa je izrađena s namjerom da se znanstvenicima koji odlaze na rad u inozemstvo omogući uvid u radnje koje moraju izvršiti neposredno prije odlaska u inozemstvo ili neposredno nakon dolaska u stranu državu. Uputom se utvrđuju nužni koraci u području reguliranja zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, prijave/odjave prebivališta i boravišta te poreznog tretmana znanstvenika i članova njihovih obitelji prilikom privremenog odlaska u inozemstvo zbog istraživačkog rada. Prilikom izrade Upute Ministarstvo je konzultiralo sva relevantna nadležna tijela; Ministarstvo financija – Poreznu upravu, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Uputu možete preuzeti OVDJE.

…..

  Ljetne škole u inozemstvu

Informacije o ljetnim školama koja su dostavila strana partnerska sveučilišta možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

 …..

 

 Agence universitaire de la francophonie

Sveučilišna agencija za frankofoniju

        ….. 

Guide to Brazilian Higher Education Courses

http://www.britishcouncil.org.br//sites/default/files/guide_brazilian_highered_courses_inenglish.pdf

….. 

EUROPASS

Inicijativa Europass jest portfelj od pet dokumenata (Europass životopis, Europass jezična putovnica, Europass dopunska isprava o studiju, Europass dodatak svjedodžbi i Europass mobilnost) namijenjen europskim građanima da stečene vještine i kvalifikacije predstave na jasan i lako usporediv način, a smatraju se vrlo važnim sredstvom za postizanje osobnih i profesionalnih ciljeva, a korisni su pojedincima koje zanima stalan ili privremeni rad u inozemstvu, stručno usavršavanje ili stjecanje novih akademskih iskustava, ali i poslodavcima koji dobivaju uvid u znanja, vještina i sposobnosti potencijalnih zaposlenika na jednostavan, pregledan i razumljiv način. Nacionalni Europass centar Hrvatska (NEC Hrvatska): www.europass.hr