logo

Faculty of Humanities and Social Sciences

University of Zagreb

 International information

 Student mobility

 Academic mobility

 Međunarodni projekti
NATJEČAJI, stipendije, konferencije, itd.

Posjet Sveučilištu u Cincinnatiju 2018.

 Sveučilište u Cincinnatiju ponudilo je prihvatiti u kraći posjet do 2 osobe sa Sveučilišta u Zagrebu u 2018. Prijave je do 15. listopada. potrebno dostaviti Sveučilištu u Cincinnatiju na Mary.Watkins@uc.edu. Molimo u kopiji e-maila prijave dostaviti i Renati Hranjec u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu na renata.hranjec@unizg.hr i tsveljo@ffzg.hr. Odabir kandidata vrši Sveučilište u Cincinnatiju. Prijave supotpisuje dekan.

…………… 

Erasmus+ 2017/18: nastavno i nenastavno osoblje

Sveučilište u Zagrebu je objavilo konačnu rang-listu tj. rezultate Erasmus+ natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2017./2018. – programske zemlje ( Erasmus+ program Ključna aktivnost 1 – Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja (KA103) u) za aktivnosti: podučavanje (nastavno osoblje te nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH); kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (nastavno osoblje); osposobljavanje (nastavno i nenastavno osoblje).

 …………… 

Natječaj za akademsku mobilnost 2017.

b) SVIJET drugi krug

c) doktorski studenti (kotizacije)

Sveučilište u Zagrebu je objavilo REZULTATE, UPUTE I OBRAZAC  za Natječaj za akademsku mobilnost 2017. – DRUGI krug – b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome SVIJETU i  c)mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima/konferencije) za mobilnost od 01.07. do 31.12.2017.

…………… 

Stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2018./19.

Objavljen je Natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2018./19. za: stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, za diplomirane kandidate mlađe od 35 godina; stipendije za doktorske studije, za diplomirane kandidate mlađe od 35 godina; stipendije za poslijedoktorske studije, za kandidate kojima u trenutku početka stipendije doktorat neće biti stariji od tri godine; stipendije za umjetničke smjerove. Rok: 15. studenoga 2017.

…………… 

European Funding Guide

www.european-funding-guide.eu

…………… 

 Erasmus+  Partnerske zemlje mobilnost NASTAVNIKA– RUSIJA, UKRAJINA

Sveučilište u Zagrebu je objavilo rezultate za drugi krug Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ KA107 za PARTNERSKE ZEMLJE, za razdoblje mobilnosti od 01.09.2017. do 31.05.2018.Djelatnici Filozofskoga fakulteta mogu se prijaviti za aktivnost  podučavanje (STA: Teaching) na sveučilišta u Rusiji i Ukrajini za točno određena područja suradnje. Rok za prijavu: do 23. lipnja 2017.

…………… 

DAAD stipendije 2018./19.

 DAAD raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2018./2019. na njemačkim sveučilištima i/ili institucijama u Njemačkoj.  Stipendije za studente preddiplomskog i diplomskog studija te studente koji žele upisati doktorski studij, doktorande, postdoktorande te znanstvenike svih disciplina. Rok za prijavu: između 30. rujna 2017. i 15. prosinca 2017. 

 …………… 

Erasmus+  Partnerske zemlje mobilnost NASTAVNIKA u zemlje IZVAN EU (15.05.2017 – 31.05.2018.):

Objavljeni su Konačni rezultati Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA107) – Projekti mobilnosti između država sudionica u programu i partnerskih država za razdoblje mobilnosti od 15.05.2017. do 31.05.2018.

…………… 

Stipendije Vlade Slovačke Republike za 2017./18.

SAIA (Slovačka akademsko-informatička agencija) i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke Republike, u sklopu Narodnoga stipendijskog programa Slovačke Republike, objavljuju poziv za podnošenje molbi za stipendije za učenike, studente, studijske istraživačke i predavačke boravke za 2017./2018.  Informacije: na službenoj stranici programa. https://www.stipendia.sk/. Rok za prijavu: 31.10.2017. do 16:00 sati.

…………… 

Postdoktorske stipendije

Iskusni istraživači su oni koji imaju doktorat ili najmanje 4 godine istraživačkog iskustva u ekvivalentu punog radnog vremena. Natječaji za stipendije i posao u području istraživanja su dostupni na: Euraxess jobs portalu.http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/jvSearch

 …………… 

  Erasmus+ 2016/17: nastavno i nenastavno osoblje

Natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja te za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki i znanstvenih ustanova izvan RH u okviru Erasmus+ programa  je ZATVOREN (06.06.2016.).

…………… 

 ………………………………………………………………………………..

Stipendije Macquire University, Australija: doktorski program (cotutelle)

Croatian Cotutelle PhD Scholarship Programme  Macquire University, Australija omogućava odabranome kandidatu doktorskoga studija financiranje školarine za doktorski studij na Macquire University (do 3 godine) i putni trošak povratne avio – karte. O međunarodnom dvojnom doktoratu (Cotutelle de thèse/Joint PhD Thesis Supervision) govorimo kada doktorand upiše doktorski studij na dva različita sveučilišta, iz dvije zemlje, te uz superviziju dva mentora s tih sveučilišta radi jedan doktorski rad. Informacije o međunarodnim dvojnim doktoratima znanosti (cotutelle) možete pronaći na mrežnim stranicama Fakulteta: http://www.ffzg.unizg.hr/international/about-fhss/programs/postgraduate-programs/cotutelle-medunarodni-dvojni-doktorati/

….. 

Mobilnost istraživača

Marie Sklodowska-Curie akcije

 …………… 

Uputa za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izradilo je Uputu za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo. Uputa je izrađena s namjerom da se znanstvenicima koji odlaze na rad u inozemstvo omogući uvid u radnje koje moraju izvršiti neposredno prije odlaska u inozemstvo ili neposredno nakon dolaska u stranu državu. Uputom se utvrđuju nužni koraci u području reguliranja zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, prijave/odjave prebivališta i boravišta te poreznog tretmana znanstvenika i članova njihovih obitelji prilikom privremenog odlaska u inozemstvo zbog istraživačkog rada. Prilikom izrade Upute Ministarstvo je konzultiralo sva relevantna nadležna tijela; Ministarstvo financija – Poreznu upravu, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Uputu možete preuzeti OVDJE.

…..

  Ljetne škole u inozemstvu

Informacije o ljetnim školama koja su dostavila strana partnerska sveučilišta možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

 …..

 

 Agence universitaire de la francophonie

Sveučilišna agencija za frankofoniju

        ….. 

Guide to Brazilian Higher Education Courses

http://www.britishcouncil.org.br//sites/default/files/guide_brazilian_highered_courses_inenglish.pdf

….. 

EUROPASS

Inicijativa Europass jest portfelj od pet dokumenata (Europass životopis, Europass jezična putovnica, Europass dopunska isprava o studiju, Europass dodatak svjedodžbi i Europass mobilnost) namijenjen europskim građanima da stečene vještine i kvalifikacije predstave na jasan i lako usporediv način, a smatraju se vrlo važnim sredstvom za postizanje osobnih i profesionalnih ciljeva, a korisni su pojedincima koje zanima stalan ili privremeni rad u inozemstvu, stručno usavršavanje ili stjecanje novih akademskih iskustava, ali i poslodavcima koji dobivaju uvid u znanja, vještina i sposobnosti potencijalnih zaposlenika na jednostavan, pregledan i razumljiv način. Nacionalni Europass centar Hrvatska (NEC Hrvatska): www.europass.hr