logo

Faculty of Humanities and Social Sciences

University of Zagreb

 International information

 Student mobility

 Academic mobility

 Međunarodni projekti
NATJEČAJI, stipendije, konferencije, itd.

 Natječaj za Erasmus+ PC: Australija, BiH, Izrael, Srbija, Kosovo, Ukrajina

REZULTATI Natječaja Erasmus+ za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja za razdoblje mobilnosti od 19.02.2018. do 31.03.2019. – PARTNERSKE ZEMLJE (KA107)- Australija, BiH, Izrael, Srbija, Kosovo, Ukrajina u svrhu održavanja nastave i za stručno usavršavanje su objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu. UPUTE Filozofskoga fakulteta za realizaciju financijske potpore.

…………… 

University of Macerata The Visiting Professors Program

 Otvoren je natječaj The Visiting Professors Program za gostovanja na University of Macerata Italija za istraživanje i održavanje nastave (u trajanju od 2 ili 3 mjeseca). Natječaj je namijenjen profesorima (redoviti i izvanredni profesori, te docenti). Rok za prijavu: do 14 sati 30. siječnja, 2018.

…………… 

Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u 2018./19.

Objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2018./2019.: za semestralni/djelomičan studij; za kratki i dugi istraživački boravak:  istraživački boravak u trajanju od 3 do 29 dana; istraživački boravak u trajanju od 1 do 10 mjeseci; za cjelokupni preddiplomski, diplomski i doktorski studij. Rok: 30. siječnja 2018./28. veljače 2018.

 …………… 

Natječaj za Erasmus+ partnerske zemlje IZRAEL  

Četvrti krug Natječaja Erasmus+ PARTNERSKE ZEMLJE za mobilnost osoblja za razdoblje mobilnosti od 15.02.2018. do 31.05.2018. – IZRAEL (povijest, arheologija, judaistika). VAŽNE UPUTE Filozofskoga fakulteta. Rezultati Natječaja će biti objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta.

…………… 

 Natječaj za akademsku mobilnost 2018. a) STRATEŠKI PARTNERI

 

Sveučilište u Zagrebu je objavilo prve rezultate Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. g. (prvi krug).  Kandidati su dužni proučiti upute Sveučilišta u Zagrebu, i UPUTE  Filozofskoga fakulteta.  UPUTE  , PUTNI NALOG,  Potvrda o boravku na stranoj ustanovi

 

Natječaj za akademsku mobilnost u 2018. godini (prvi krug) a) odlazna mobilnost prema strateškim partnerima u 2018. g.: Macquarie University, Australija; University of Melbourne, Australija; Universidade Federal do Paraná, Brazil; Pontificia Universidad Católica de Chile, Čile; Universidad de Magallanes, Čile; University of Toronto, Kanada; University of Cincinnati, SAD ; University of Houston, SAD; Indiana State University, SAD ; The Pennsylvania State University, SAD; Hogeschool van Amsterdam, Nizozemska; Universiteit van Amsterdam, Nizozemska; Humboldt-Universität zu Berlin, Njemačka; Technische Universität München, Njemačka. KRITERIJI za odabir i rangiranje Filozofskoga fakulteta. SAŽETAK

…………… 

Natječaj za akademsku mobilnost 2018. b) SVIJET

Sveučilište u Zagrebu je objavilo prve rezultate Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. g. (prvi krug).  Kandidati su dužni proučiti upute Sveučilišta u Zagrebu, i UPUTE Filozofskoga fakulteta.  UPUTE , PUTNI NALOG , Potvrda o boravku na stranoj ustanovi

 Natječaj za akademsku mobilnost u 2018. godini (prvi krug)b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu. KRITERIJI za odabir i rangiranje Filozofskoga fakulteta . SAŽETAK

…………… 

Natječaj za akademsku mobilnost 2018. c) DOKTORANDI konferencije

Sveučilište u Zagrebu je objavilo prve rezultate Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. g. (prvi krug).  Kandidati su dužni proučiti upute Sveučilišta u Zagrebu, i UPUTE  Filozofskoga fakulteta.  UPUTE  , PUTNI NALOG , Potvrda o boravku na stranoj ustanovi.

 Natječaj za akademsku mobilnost u 2018. godini (prvi krug)c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima). KRITERIJIza odabir i rangiranje Filozofskoga fakulteta. SAŽETAK

…………… 

PostDoc Latvija

Latvijska Državna agencija za razvoj obrazovanja provodi postdoktorski program do 2020. godine. Program je namijenjen svim znanstvenicima i znanstvenicama koji su stekli doktorat znanosti prije najviše 5 godina od datumaotvaranja natječaja, a htjeli bi provoditi jednu od sljedećih aktivnosti na javnim ili privatnim istraživačkim institucijama odnosno u privatnom sektoru u Latviji:  primijenjeno i temeljno istraživanje; jačanje vještina (trening); transfer znanja i tehnologija; stjecanje intelektualnog vlasništva; međunarodna mobilnost i umrežavanje. Informacije.

…………… 

Natječaj za Erasmus+ partnerske zemlje

Rezultati 3. kruga Natječaja za osoblje za projekt Erasmus+ partnerske zemlje za mobilnost od 01.12.2017. do 31.05.2018 (Izrael, Meksiko i Ukrajina) biti će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta.

 …………… 

Erasmus+ 2017/18: nastavno i nenastavno osoblje

Sveučilište u Zagrebu je objavilo konačnu rang-listu tj. rezultate Erasmus+ natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2017./2018. – programske zemlje ( Erasmus+ program Ključna aktivnost 1 – Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja (KA103) u) za aktivnosti: podučavanje (nastavno osoblje te nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH); kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (nastavno osoblje); osposobljavanje (nastavno i nenastavno osoblje).

 …………… 

Natječaj za akademsku mobilnost 2017.

b) SVIJET drugi krug

c) doktorski studenti (kotizacije)

Sveučilište u Zagrebu je objavilo REZULTATE, UPUTE I OBRAZAC  za Natječaj za akademsku mobilnost 2017. – DRUGI krug – b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome SVIJETU i  c)mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima/konferencije) za mobilnost od 01.07. do 31.12.2017.

…………… 

European Funding Guide

www.european-funding-guide.eu

…………… 

 Erasmus+  Partnerske zemlje mobilnost NASTAVNIKA– RUSIJA, UKRAJINA

Sveučilište u Zagrebu je objavilo rezultate za drugi krug Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ KA107 za PARTNERSKE ZEMLJE, za razdoblje mobilnosti od 01.09.2017. do 31.05.2018.Djelatnici Filozofskoga fakulteta mogu se prijaviti za aktivnost  podučavanje (STA: Teaching) na sveučilišta u Rusiji i Ukrajini za točno određena područja suradnje. Rok za prijavu: do 23. lipnja 2017.

…………… 

DAAD stipendije 2018./19.

 DAAD raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2018./2019. na njemačkim sveučilištima i/ili institucijama u Njemačkoj.  Stipendije za studente preddiplomskog i diplomskog studija te studente koji žele upisati doktorski studij, doktorande, postdoktorande te znanstvenike svih disciplina. Rok za prijavu: između 30. rujna 2017. i 15. prosinca 2017. 

 …………… 

Erasmus+  Partnerske zemlje mobilnost NASTAVNIKA u zemlje IZVAN EU (15.05.2017 – 31.05.2018.):

Objavljeni su Konačni rezultati Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA107) – Projekti mobilnosti između država sudionica u programu i partnerskih država za razdoblje mobilnosti od 15.05.2017. do 31.05.2018.

…………… 

Stipendije Vlade Slovačke Republike za 2017./18.

SAIA (Slovačka akademsko-informatička agencija) i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke Republike, u sklopu Narodnoga stipendijskog programa Slovačke Republike, objavljuju poziv za podnošenje molbi za stipendije za učenike, studente, studijske istraživačke i predavačke boravke za 2017./2018.  Informacije: na službenoj stranici programa. https://www.stipendia.sk/. Rok za prijavu: 31.10.2017. do 16:00 sati.

…………… 

Postdoktorske stipendije

Iskusni istraživači su oni koji imaju doktorat ili najmanje 4 godine istraživačkog iskustva u ekvivalentu punog radnog vremena. Natječaji za stipendije i posao u području istraživanja su dostupni na: Euraxess jobs portalu.http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/jvSearch

 …………… 

  ………………………………………………………………………………..

Stipendije Macquire University, Australija: doktorski program (cotutelle)

Croatian Cotutelle PhD Scholarship Programme  Macquire University, Australija omogućava odabranome kandidatu doktorskoga studija financiranje školarine za doktorski studij na Macquire University (do 3 godine) i putni trošak povratne avio – karte. O međunarodnom dvojnom doktoratu (Cotutelle de thèse/Joint PhD Thesis Supervision) govorimo kada doktorand upiše doktorski studij na dva različita sveučilišta, iz dvije zemlje, te uz superviziju dva mentora s tih sveučilišta radi jedan doktorski rad. Informacije o međunarodnim dvojnim doktoratima znanosti (cotutelle) možete pronaći na mrežnim stranicama Fakulteta: http://www.ffzg.unizg.hr/international/about-fhss/programs/postgraduate-programs/cotutelle-medunarodni-dvojni-doktorati/

….. 

Mobilnost istraživača

Marie Sklodowska-Curie akcije

 …………… 

Uputa za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izradilo je Uputu za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo. Uputa je izrađena s namjerom da se znanstvenicima koji odlaze na rad u inozemstvo omogući uvid u radnje koje moraju izvršiti neposredno prije odlaska u inozemstvo ili neposredno nakon dolaska u stranu državu. Uputom se utvrđuju nužni koraci u području reguliranja zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, prijave/odjave prebivališta i boravišta te poreznog tretmana znanstvenika i članova njihovih obitelji prilikom privremenog odlaska u inozemstvo zbog istraživačkog rada. Prilikom izrade Upute Ministarstvo je konzultiralo sva relevantna nadležna tijela; Ministarstvo financija – Poreznu upravu, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Uputu možete preuzeti OVDJE.

…..

  Ljetne škole u inozemstvu

Informacije o ljetnim školama koja su dostavila strana partnerska sveučilišta možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

 …..

 

 Agence universitaire de la francophonie

Sveučilišna agencija za frankofoniju

        ….. 

Guide to Brazilian Higher Education Courses

http://www.britishcouncil.org.br//sites/default/files/guide_brazilian_highered_courses_inenglish.pdf

….. 

EUROPASS

Inicijativa Europass jest portfelj od pet dokumenata (Europass životopis, Europass jezična putovnica, Europass dopunska isprava o studiju, Europass dodatak svjedodžbi i Europass mobilnost) namijenjen europskim građanima da stečene vještine i kvalifikacije predstave na jasan i lako usporediv način, a smatraju se vrlo važnim sredstvom za postizanje osobnih i profesionalnih ciljeva, a korisni su pojedincima koje zanima stalan ili privremeni rad u inozemstvu, stručno usavršavanje ili stjecanje novih akademskih iskustava, ali i poslodavcima koji dobivaju uvid u znanja, vještina i sposobnosti potencijalnih zaposlenika na jednostavan, pregledan i razumljiv način. Nacionalni Europass centar Hrvatska (NEC Hrvatska): www.europass.hr