Sistematski pregled za brucoše – 2. grupa

Ambulanta za školsku i sveučilišnu medicinu poziva drugu grupu studenata prve godine Filozofskog fakulteta na sistematski pregled.

Svi studenti prve godine Filozofskog fakulteta obvezni su napraviti sistematski pregled koji je uvjet za upis u drugu godinu studija. Mogućnosti za nadoknade teško će se ostvariti zbog  velikog broja studenata, zato molimo studente da poštuju određene termine. Studente koji nisu u mogućnosti doći na pregled u svom terminu molimo da se jave u ambulantu radi dogovora (01/6551-554, parni datumi – poslijepodne, neparni – ujutro).

Sistematski pregledi obavljat će se u školskoj ambulanti Doma zdravlja Siget, Avenija Većeslava Holjevca 22 (lokacija na karti) prema rasporedu link.

Molimo studente da na pregled ponesu zdravstvenu i cijepnu iskaznicu te povijest bolesti (ako su bolovali).

Raspored za 3. grupu studenata bit će objavljen u veljači.

Simpozij “Oči Širom Otvorene: Promišljanje seksualnosti, ljubavi i roda”

Poštovani/e,

s neizmjernom radošću Vas želimo obavijestiti u ime Kluba studenata sociologije „Diskrepancija“ (KSSD) Kluba studenata etnologije i kulturne antropologije (KSEKA) da će se od 17. do 19. svibnja 2023. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održati međunarodni i multidisciplinarni studentski simpozij  „Oči Širom Otvorene: Promišljanje seksualnosti, ljubavi i roda“.

Zainteresirani sudionici izlaganja svojih radova mogu prijaviti slanjem ispunjene prijavnice na e-mail adresu: eyeswideopen.zagreb@gmail.com

Rok za prijavu je 5. ožujak 2023.

Izlagačima je smještaj u Zagrebu osiguran. Za više informacija o temi simpozija pročitajte priloženi dokument. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac za prijavu. Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja.

Unaprijed se veselimo vašim prijavama i sudjelovanju na simpoziju.

Srdačan pozdrav,

Organizacijski odbor studentskog simpozija „Oči Širom Otvorene: Promišljanje Seksualnosti, Ljubavi i Roda“

prijavnica

simpozij_tema.docx

Karijera bez barijera

Drage studentice i studenti,

Centar za razvoj karijere FFZG-a u suradnji s Odsjekom za psihologiju za vas organiziraju tjedan karijera „Karijera bez barijera“ – ciklus radionica i individualnih karijernih savjetovanja koji će se održavati od 16. do 20. siječnja 2023.

Na radionicama možete saznati:
… kako što lakše steći radno iskustvo još tijekom studiranja
… zašto je socijalni kapital važan pri zapošljavanju i kako ga steći
… kako uspješno tražiti posao nakon završenog fakulteta
… kako uspješno postavljati karijerne ciljeve i izraditi svoj karijerni plan
… kako napisati životopis koji će ih istaknuti među drugim kandidatima
… kako ostaviti dobar dojam na razgovoru za posao.

Kroz individualno karijerno savjetovanje sa psihologom možete saznati kako iskoristiti znanja stečena na fakultetu te riješiti dileme vezane uz vašu buduću karijeru.

Na karijerno savjetovanje, željenu radionicu ili više njih, možete se prijaviti putem Omege na online kolegiju: „Karijera bez barijera“ koristeći lozinku za upis: bezbarijera.

Za više detalja o ovogodišnjem tjednu karijera kao i prijavi na željene aktivnosti, posjetite web stranice Centra za razvoj karijere FFZG-a, na sljedećoj poveznici.

Požurite jer je broj mjesta ograničen!

Veselimo se vašim prijavama!

Vaš CERK tim!

Slovačke jezične vježbe III i V

Lektor Peter F. ‘Rius Jílek neće 19. – 21. prosinca 2022. održati nastavu zbog planiranih zdravstvenih razloga u Slovačkoj. (Nadoknada je već bila odrađena unaprijed tijekom semestra.)

 

Poziv na sudjelovanje u Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu (blended intensive programmes) Czech-in to Literary Culture

Katedra za češki jezik i književnost poziva zainteresirane studente na sudjelovanje u Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu pod nazivom Czech-in to Literary Culture, u čijoj provedbi osim Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sudjeluju Filozofická fakulta Univerzity Palackého (koordinator),  Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, Sapienza – Università di Roma, Uniwersytet Jagelloński w Krakowie i Uniwersytet Śląski w Katowicach.

Program se sastoji od online i fizičkog dijela. Online dio uključuje jednu radionicu (3. 3. 2023., 4 sata), a fizički dio mobilnost sudionika iz Hrvatske, koja će se realizirati u Olomoucu, Republika Češka, u periodu 23.-30.4.2023. Program fizičke mobilnosti uključuje dva predavanja (24. i 25. 4. 2023.), tri radionice u trajanju po 4 sata (26., 27. i 28. 4. 2023.) te popratni program. Studenti će sudjelovanjem u programu steći 5 ECTS-a.

Uvjeti: upisan diplomski studij češkog jezika i književnosti (u vrijeme provedbe programa student/ica mora imati status studenta), aktivno poznavanje češkog i engleskog jezika u govoru i pismu. Poznavanje engleskog jezika provjeravat će uživo nakon postupka selekcije, a o terminu će studenti biti naknadno obaviješteni e-mailom.

Molbe, koje uključuju životopis i motivacijsko pismo, potrebno je dostaviti u tajništvo Odsjeka za zapadnoslavenske jezike i književnosti ili predsjedniku Povjerenstva doc. dr. sc. Matiji Ivačiću u vrijeme konzultacija (utorak 13-14 sati, kabinet B-206). Natječaj je otvoren sedam dana od objavljivanja na web stranicama.

O pristiglim prijavama odlučivat će tročlano Povjerenstvo u sastavu doc. dr. sc. Matija Ivačić (predsjednik povjerenstva), doc. dr. sc. Suzana Kos i red. prof. dr. sc. Katica Ivanković.

U slučaju pozitivnog ishoda prijave za financiranje, studenti će dobiti financijsku potporu u iznosu od 70 eura po danu.

Važna napomena: Studenti koji su ranije ostvarili Erasmus+ mobilnost (studijski boravak i/ili stručna praksa) trebaju voditi računa o ograničenju ukupnog trajanja mobilnosti. Sukladno Pravilniku o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta u Zagrebu (čl. 10 st. 2) student može u tijeku studija sudjelovati u mobilnosti više puta s tim da se ukupno trajanje mobilnosti određuje studijskim programom, a ne može biti duže od polovice trajanja određenog studijskog programa. Dakle za diplomsku razinu do 12 mjeseci.