Poziv na konferenciju

Studentski znanstveni kružok Ljudi i Studentski istočni kružok međunarodnih odnosa srdačno pozivaju sve zainteresirane na II znanstvenu konferenciju za studente i doktorante „Prozor na jug – interdisciplinarno o Južnim Slavenima“. Događaj predstavlja kontinuaciju već poznatog ciklusa „Razumjeti Balkan” i čuva njegovu tradiciju – interdisciplinarni karakter, zahvaljujući čemu, osim tradicionalno filoloških izlaganja (jezikoslovlje, književnost) mogu se pojaviti i teme iz područja političkih, društvenih i kulturoloških znanosti. Konferencija će se održati 18.-19. travnja 2024. godine online uz mogućnost izlaganja uživo u Institutu za slavensku filologiju Sveučilišta u Vroclavu. Osobama zainteresiranim izlaganjem uživo bit će obezbjeđeno računalo kao i mjesto prilagođeno za izlaganje online. Zainteresirane molimo popuniti i poslati prijavu na e-mail adresu: skn.ljudi.uwr@gmail.com do 5. travnja 2024. godine. Jezici konferencije: hrvatski, bosanski, crnogorski, hrvatski, poljski i srpski. Vrijeme izlaganja: oko 15 minuta. S poštovanjem, SKN Ljudi, KWSM

Prijava za konfernciju.hr

Obavijest za studente preddiplomskog studija bohemistike

Obavještavaju se studenti prve, druge i treće godine preddiplomskog studija bohemistike koji nisu odslušali Uvod u češku književnost da su obavezni upisati navedeni kolegij u ljetnom semestru 2023./2024. jer se on nakon toga više neće izvoditi.

Koncert Luka Baričević / Karel Kryl

Pozivamo vas na koncert Luke Baričevića koji će izvoditi pjesme češkog pjesnika i kantautora Karela Kryla. Koncert će se održati 9. veljače 2024. u Češkom domu u Zagrebu (Ul. Pavla Šubića 20) s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

 

Natječaj za mlade prevoditelje “Nagrada Susanne Roth”

Češki centri i Češki književni centar, sekcija Moravske zemaljske knjižnice , u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke u Zagrebu te s Katedrom za češki jezik i književnost Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, raspisuju poziv za 10. međunarodno prevodilačko natjecanje “Nagrada Susanne Roth”, namijenjeno stranim prevoditeljima – početnicima (do 40 godina) koji prevode s češkog jezika.

Sve potrebne informacije, uključujući uvjete natjecanja i tekst za prijevod, mogu se pronaći na ovoj poveznici.