Istaknuta objava

OBAVIJEST O RADU TAJNIŠTVA

Prema novoj odluci o organizaciji rada, tajništvo Odsjeka za romanistiku radit će na fakultetu utorkom i četvrtkom, dok će ostale dane radit online.

Radno vrijeme sa studentima bit će utorkom i četvrtkom od 10 – 12 i od 13- 15 sati (uz prethodnu najavu mailom)

 Molim sve studente da svoje upite dostave mailom (pjoystoj@ffzg.hr), a utorkom i četvrtkom upite možete rješavati i telefonski 01/409-2301.

 

Obavijest za studente

Dr.sc. Bogdanka Pavelin Lešić, održat će ispitni rok 25.01.2021. u 12h u cijelosti (uključivo i ispit iz Francuske lingvistike 1) on line putem Omege.

Obavijest o nagradama za izvrsnost u studiju

Na online sjednici Odsjeka za romanistiku u prosincu čestitat ćemo studentima koji su dobili nagradu za izvrsnost u studiju. To su: Klara Lovrečki (FR), Martina Zebić (PORT), Petra Market (RUM) i Ivana Vlahović (ŠP) na preddiplomskom studiju, te Kristina Kralj (FR), Štefanija Kranjčina (PORT), Mihaela Štriga Zidarić (RUM), Mirna Bičanić (RUM) i Monika Radivoj (ŠP) na diplomskom studiju.

Nagrade se mogu preuzeti u tajništvu Odsjeka utorkom i četvrtkom od 10h do 12h i od 13h do 15h, uz prethodnu najavu mailom na pjoystoj@ffzg.hr. Po potrebi, nagradu možemo poslati poštom.

Izvanredni rok za klauzuru

Izvanredni rok za Završni ispit na studiju Francuskog jezika i književnosti je petak 11. prosinca 2020. u 12,30h na omegi BBB.

OBAVIJEST O POLAGANJU ISPITA U IZVANREDNOM ROKU – Dražen Varga

Pismeni i usmeni ispiti u izvanrednom ispitnom roku polagat će se putem sustava Omega (BigBlueButton). Studenti koji namjeravaju polagati ispit moraju biti prijavljeni na odgovarajući e-kolegij. Lozinke za studente na e-kolegijima glase:

Uvod u francusku sintaksu: frasin20
Sintaksa slozene recenice: sislr20
Sintaksa rumunjskog jezika: rsy20
Romanski jezici i vulgarni latinitet (španjolski): vulspa20
Romanski jezici i vulgarni latinitet (portugalski): vulport20
Romanski jezici i vulgarni latinitet (francuski): vulfra20
Romanski jezici i vulgarni latinitet (rumunjski): vulrum20
Uvod u balkansku arealnu lingvistiku: bal20

Na ispitu moraju biti barem dva studenta.

Radi jednostavnosti postupka sesija za polaganje ispita iz kolegija Uvod u francusku sintaksu bit će organizirana u okviru kolegija Sintaksa slozene recenice te molim pristupnike da prijave i taj e-kolegij.

Gostujuća predavanja na španjolskom jeziku

Sljedeći tjedan putem virtualne CEEPUS mobilnosti na našem će fakultetu gostovati prof. dr. Ana Kuzmanović Jovanović s Katedre za iberske studije Filološkog fakulteta Sveučilišta u Beogradu.
Prof. dr. Kuzmanović Jovanović održat će dva predavanja:
– u utorak, 1. prosinca, u 11 sati Estudios lingüísticos críticos: análisis crítico del discurso y la lingüística feminista
– u četvrtak, 3. prosinca u 8.45 sati La sociolingüística diacrónica de la Península Ibérica 
Oba predavanja održat će se putem linka
Pozivamo sve zainteresirane studente i kolege da se priključe virtualnim predavanjima.
Katedra za španjolski jezik