Istaknuta objava

OBAVIJEST ZA SVE STUDENTE

Podsjećamo studente Odsjeka za romanistiku da sve molbe trebaju uputiti preko Urudžbenog ureda urudzbeni@ffzg.hr.

Obrasci i kontakt Tajništva nalaze se: http://www.ffzg.unizg.hr/roman/odsjek/tajnistvo-2/

Prilikom predaja obrazaca za završetak studija molimo Vas da vodite računa da JMBAG nije JMBG, da ispunite sva polja i pročitate sljedeće upute:

PREDDIPLOMSKI: https://web2020.ffzg.unizg.hr/studentska-sluzba/obrasci/preddiplomski-studij/hodogram/

*Prilikom predaja obrasca za završetak preddiplomskog studija Španjolskog jezika i književnosti obavezno morate upisati mentora, naziv rada, datum obrane i ocjenu rada.

DIPLOMSKI: http://www.ffzg.unizg.hr/roman/odsjek/zavrsni-radovi/

CHOIX GONCOURT DE LA CROATIE, le 18 mai 2022

Première édition

Le Choix Goncourt de la Croatie a été décerné au roman “La plus secrète mémoire des hommes“ de Mohamed Mbougar Sarr.

Mercredi 18 mai, Librairie Fraktura, Ulica kneza Mislava 17

Dans le cadre des célébrations de la Francophonie 2022 en Croatie et sous la bannière de la Présidence Française de l’Union Européenne, l’Institut français de Croatie, avec le soutien de l’Ambassade de France en Croatie, en partenariat avec l’Académie Goncourt, les Universités de Zagreb et de Zadar et les éditions Fraktura, organise la 1ère édition du Choix Goncourt de la Croatie le mercredi 18 mai 2022 .

https://institutfrancais.hr/fr/choix-goncourt-de-la-croatie-premiere-edition/

Obavijest studentima španjolskog jezika i književnosti

Obavještavaju se studenti španjolskog jezika i književnosti da doc. dr. sc. Gordana Matić neće biti u mogućnosti održati nastavu i konzultacije u četvrtak 26. svibnja 2022. zbog službene spriječenosti. Odrada nastave iz kolegija Kultura i civilizacija hispanskoga svijeta (Hispanska Amerika) će biti organizirana unaprijed u ponedjeljak 23. svibnja 2022. u 15.30 u A-301, a konzultacije izvan redovnih termina se održavaju po dogovoru.

Online radionica o računalnom korpusu RomCro

U srijedu 4. svibnja s početkom u 14h održat će se online radionica o mogućnostima pretraživanja računalnog usporednog korpusa RomCro. Korpus se sastoji od tekstova na šest jezika (francuskom, španjolskom, portugalskom, rumunjskom, talijanskom i hrvatskom) i može biti koristan izvor informacija u lingvističkim i traduktološkim istraživanjima. Mole se zainteresirani studenti da se do 30. 4. u 12h jave voditeljici radionice, dr. sc. Bojani Mikelenić, na adresu bmikelen@ffzg.hr.

Obavijest o radu Tajništva

Tajništvo Odsjeka neće raditi u razdoblju od  16. svibnja do 20. svibnja 2022.
Sve hitne upite možete poslati na mail: romanistika@ffzg.hr
Ako trebate dostaviti nešto u Tajništvo to možete učiniti od ponedjeljka do četvrtka u Tajništvo od 13.30 – 15.00h ili ostaviti na porti (za romanistiku).