Istaknuta objava

Izvanredni ispitni rokovi 20.-21. – Odsjek za romanistiku

Izvanredni ispitni rokovi 20.-21. – Odsjek za romanistiku

Izvanredni ispitni rok iz Latinskog za romaniste kod više lektorice Voljene Marić održat će se ili uživo (A208) ili online, prema individualnom dogovoru pristupnika s predmetnim nastavnikom.
Mole se pristupnici da se najkasnije do 12. travnja jave profesorici Marić radi dogovora o vremenu i načinu održavanja ispita, nakon čega će termini ispita biti uneseni u ISVU.

 

Obavijest o obranama

Obrana diplomskog rada Marine Studer s Odsjeka za romanistiku koja će se održati 9.4.2021. u 9h. Naslov rada: Digitalne platforme za nastavu na daljinu u Francuskoj međunarodnoj školi u Zagrebu, povjerenstvo u sastavu: 1. dr. sc. Sanja Šoštarić, viša lektorica, 2. Vedrana Berlengi Kapušin, viša lektorica., 3. dr. sc. Lidija Orešković Dvorski, docentica

Obrana diplomskog rada Iris Šiljeg s Odsjeka za romanistiku koja će se održati 9.4.2021. u 10h. Naslov rada: Kontrastivna analiza somatskih frazema u hrvatskom i francuskom jeziku, povjerenstvo u sastavu: 1. dr. sc. Sanja Šoštarić, viša lektorica, 2. dr.sc. Gorana Bikić-Carić, docentica, 3. dr. sc. Lidija Orešković Dvorski, docentica

Mjesec frankofonije 2021

U tijeku je MJESEC FRANKOFONIJE 2021 u kojem će Sveučilište u Zagrebu sudjelovati kroz seminar „NAŠE IDEJE ZA FRANCUSKI U HRVATSKOJ“ koji će se održati u virtualnom obliku U ČETVRTAK, 4. OŽUJKA OD 14 SATI.

Seminar je moguće pratiti putem poveznice:
https://us02web.zoom.us/j/88035166147?pwd=cTlZLzBUVkxjendkd0FnZzNsYUZsdz09.
Program seminara: HDE 005-21 Nos idées pour le français en Croatie_Université_2-pages
Seminar je namijenjen svima onima koje zanima učenje francuskog ili učenje na francuskom na hrvatskim sveučilištima, posebno srednjoškolcima koji će tek krenuti na studij, bez obzira govore li ili ne francuski, kao i studentima svih fakulteta. Seminar će se fokusirati na iskustva Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Zadru te mogućnosti koje frankofonija nudi studentima tijekom njihovih jezičnih ili nejezičnih studija i dodanu vrijednost koju donosi u pogledu zapošljivosti.
Cijeli program Mjeseca frankofonije dostupan je na stranicama Francuskog instituta u Hrvatskoj, https://institutfrancais.hr/rendez-vous-u-frankofoniji-2/ ili https://www.facebook.com/InstitutFrancaisZagreb/.