1. proljetni simpozij »Filozofija igre« – POZIV

Dragi filozofi i filozofski entuzijasti,

srdačno vas pozivamo na sudjelovanje na 1. proljetnom simpoziju Udruženja studenata filozofije »Filozofija igre« koji će se održati od 16. do 18. travnja 2020. godine u Konferencijskoj dvorani na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tema je interdisciplinarnog karaktera te uključuje širok spektar filozofskih interesa poput: definicija igre, igra vs. igranje, igra kao ljudska aktivnost, igranje društvenih uloga, igra i natjecanje, igra i sport, igra i kultura, učenje kroz igru, ontologija igre, jezične igre, videoigre, igra i umjetnost, igra i stvarnost, teorija igara, sociologija igre, psihologija igre, retorike teorija igre i razne druge teme koje se tiču drugih društveno-humanističkih znanosti. Unutar polja filozofije tema se dotiče: ontologije, filozofije odgoja, logike, filozofije jezika, estetike, etike, teorije spoznaje, itd. Friedrich Schiller, Ludwig Wittgenstein, Hans-Georg Gadamer, Bernard Suits i Eugen Fink samo su neki od filozofa koji su istraživali igru. Međutim, igra se može iščitati i iz filozofskih djela u kojima nije eksplicitno imenovana. Na ovom će se simpoziju pokušati odgovoriti na neka od pitanja koja su ti filozofi postavili, ali će se zbog interdisciplinarnog karaktera teme i sudjelovanja studenata s raznih područja društveno-humanističkih znanosti, zasigurno otvoriti i neka nova.

Rok za slanje prijava je 20. veljače 2020.

Na simpozij se možete prijaviti pomoću PRIJAVNICE,

Prijaviti se mogu studenti preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija filozofije, ali i svih ostalih disciplina s interesom unutar ponuđene, generalne teme simpozija. Kotizacija za simpozij se ne plaća te smo osigurali smještaj za sudionike van Zagreba. Molimo vas da pošaljete prijavnice na službenu mail adresu Udruženja studenata filozofije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – usf.ffzg@gmail.com

S radošću iščekujemo vaša pitanja i prijave,

USF Tim

1,229 total views, 1 views today

Facebook Twitter Email Reddit Stumbleupon Tumblr