Osnove staroslavenskog jezika

Zbog Dana fakulteta u petak, 19. listopada će se nastava iz Fonologije staroslavenskoga jezika (kolegij: Osnove staroslavenskoga jezika) održati umjesto u dvorani VII- u konferencijskoj dvorani u knjižnici FF-a, na drugom katu.

 

Tanja Kuštović

OKRUGLI STOL – „Prekretnice zajedničke povijesti“

Okrugli stol „Prekretnice zajedničke povijesti“ povodom 100. obljetnice osnivanja Čehoslovačke, 50. obljetnice Praškog proljeća i 25. obljetnice neovisnosti Republike Češke i Republike Slovačke održat će se 24. listopada 2018. u Muzeju Mimara od 10 do 12 sati. Panelisti okruglog stola bit će češki povjesničari Eduard Stehlík i Oldřich Tůma, slovački povjesničari Peter Jašek i Tomáš Černák te hrvatski povjesničari Tvrtko Jakovina i Željko Holjevac.

Okrugli stol organiziraju Veleposlanstvo Republike Češke i Veleposlanstvo Republike Slovačke.

Okrugli stol održat će se na engleskom jeziku. Studenti zainteresirani za prisustvovanje na okruglom stolu molimo da se jave dr. sc. Suzani Kos na e-mail skos@ffzg.hr najkasnije do četvrtka 18. listopada radi potvrde sudjelovanja (kapacitet konferencijske sale je ograničen).

Prijava na obavezni kolegij Tjelesna i zdravstvena kultura (TZK) putem aplikacije „QR STUDENT FF“

…odnosi se na sve studente/ice koji su dužni pohađati obaveznu nastavu TZK. Prijava na pojedine kineziološke aktivnosti (KA) vrši se putem poveznice:

Nakon ulaska u aplikaciju valja temeljito pregledati popis, opis i osnovne informacije o ponuđenim KA (ukupno ih je 36, odnosno 63 nastavnih grupa) razvrstanih po danima u tjednu odnosno terminima održavanja. Nakon što ste pronašli KA koja odgovara vašim afinitetima, interesima i ne preklapa se s redovitim nastavnim obavezama na studiju, prijava na KA realizira se pritiskom na oznaku „upiši“. Ukoliko odgovarajući odabir nije prihvaćen, znači da je predviđena kvota ispunjena te vam preostaje odabir ostalih ponuđenih KA. Raspored nastave i dodatne relevantne informacije o izvedbi nastave TZK-a za studente/ice 1. i 2. godine preddiplomskog studija u zimskom semestru akad. god. 2018./19. dostupne su putem mrežne stranice Samostalne katedre za kineziologiju, sustava e-učenja OMEGA, te u PREZENTACIJI kojoj se može pristupiti putem OMEGA-e.

 

Želimo vam uspješan zimski semestar akademske godine 2018./2019.!

Srdačan pozdrav,

Predstojnica Samostalne Katedre za kineziologiju

mr. sc. Jelka Gošnik, v. pred.

MEĐUODSJEČNI IZBORNI KOLEGIJ „SPORT U KULTURI DALEKOG ISTOKA I INDIJE“

Drage studentice i dragi studenti!

MEĐUODSJEČNI IZBORNI KOLEGIJ „SPORT U KULTURI DALEKOG ISTOKA I INDIJE“

U zimskom semestru akad. god. 2018./2019. moguće je upisati izborni kolegij „Sport u kulturi Dalekog istoka i Indije“ namijenjen polaznicima/ama svih preddiplomskih i diplomskih studija na Filozofskom fakultetu. Kolegij pruža uvid u sport te njegovu ulogu i važnost u društvima i kulturama Dalekog istoka i Indije. Naglasak je pri tom stavljen na predstavljanje tradicionalnih istočnjačkih borilačkih i ostalih koncepata/sustava u sportu – kineskih: Yong chun (Wing Tzun), Taiji (Taijiquan); japanskih: Nanbudo, Aikido, Judo, Jujutsu; korejskih: Taekwondo i dr.; autentične indijske metode: Joga-e i sustava Ayurvede (“znanost o životu”). Nastava će se održavati ponedjeljkom od 18.30 do 20.00 sati u prostoriji  A-106 te započinje u ponedjeljak 15. 10. 2018. Studenti se pozivaju na prvi nastavni termin, uključujući i studente koji nisu uspjeli formalno prijaviti kolegij. Opširnije informacije o kolegiju dostupne su na sustavu e-učenje: OMEGA.

Želimo vam uspješan zimski semestar akademske godine 2018./2019.!

nositelji: prof. dr.sc. Tvrtko Jakovina, i mr. sc. Jelka Gošnik, v. pred

dr. sc. Matija Ivačić – nastupno predavanja

Pozivaju se studenti bohemistike na nastupno predavanje dr. sc. Matije Ivačića “‘Kukavice’ Josefa Škvoreckog i čehoslovačka kulturna politika 1948-1968”, koje će se održati u ponedjeljak 1. listopada u 15 sati u predavaonici A-118.