Osnova staroslavenskog jezika – izvanredni ispitni rok

Izvanredni ispitni rok kolegija Osnova staroslavenskog jezika bit će u utorak, 20. travnja (umjesto 21. travnja) u prijepodnevnim satima. Točno vrijeme ovisit će o broju prijavljenih studenata (u skladu s epidemiološkim uputama).

Studenti moraju ispuniti anketu postavljenu na omegi (kolegij: Staroslavenski jezik (fonologija TK)) u kojoj će, kao i do sada, označiti koji dio ispita iz staroslavenskog jezika polažu. 

Anketa je dostupna od 9.4. u 12.00 do 15.4. u 12.00. sati. Nakon toga prijave neće biti moguće.

dr. sc. Tanja Kuštović

Stipendije za ljetni tečaj slovačkog jezika i kulture u 2021.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH otvorili su natječaj za stipendije Slovačke Republike za ljetni tečaj slovačkog jezika i kulture u 2021. godini. Sve informacije o jezičnim stipendijama mogu se pronaći na sljedećoj poveznici:

https://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/stipendije-slovacke-republike-za-ljetni-tecaj-slovackoga-jezika-i-kulture-u-2021-godini/

Osim jezičnih stipendija, koristimo priliku da Vas obavijestimo i o Nacionalnom stipendijskom programu Slovačke Republike u ak. god. 2021./2022., a više informacija o tom programu nalazi se ovdje:

https://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/stipendije-vlade-slovacke-republike-u-sklopu-nacionalnoga-stipendijskog-programa-slovacke-republike-za-akademsku-godinu-2021-2022/

 

dr. sc. Marina Jajić Novogradec – obavijest

26. ožujka 2021. dr. sc. Marina Jajić Novogradec neće održati nastavu ni konzultacije zbog sudjelovanja na konferenciji.

Nadoknada nastave bit će prema dogovorenom terminu 29. ožujka 2021. u 11 sati putem platforme Zoom.

Natječaj za mlade prevoditelje “Nagrada Susanne Roth”

Češki centri  i Češki književni centar, sekcija Moravske zemaljske knjižnice , u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke u Zagrebu te s Katedrom za češki jezik i književnost Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, raspisuju poziv za 7. međunarodno prevodilačko natjecanje “Nagrada Susanne Roth”, namijenjeno stranim prevoditeljima – početnicima (do 40 godina) koji prevode s češkog jezika.

Uvjete natječaja možete preuzeti ovdje.

Ostali materijali: tekst za prijevod, kratak sadržaj romana i biografija autorice.

 

 

Nastava iz kolegija Uvod u češku književnost

Nastava iz kolegija Uvod u češku književnost zasad se izvodi online, i to putem Google Meet-a. Link na uvodno predavanje (1. ožujka) bit će dostupan na stranicama Odsjeka na dan predavanja iza 10 sati . Mole se studenti da se na nastavu uključe s mikrofonom i kamerom.