Objašnjenje za upis na diplomski studij (uz termin “kvalifikacijski ispit”)

Studenti koji se upisuju sutra (30.9.2013.) na diplomski studij hungarologije, a koji su na našem fakultetu završili isti preddiplomski studij, nemaju klasifikacijski ispit (kako se to može iščitati iz obavijesti na središnjim stranicama fakulteta), nego moraju proći samo kratki administrativni postupak na katedri (soba B001).
Administraciju upisa počinjemo u 11.00 sati, nema potrebe da se studenti ranije pojave.

Unos podataka u ISVU – diplomski studij

Mole se studenti da oni koji to još nisu učinili, kopiju indeksa i ispunjeni obrazac donesu koordinatoru u B001 ili ostave u tajništvu odsjeka tijekom ponedjeljka i utorka.

Isto tako molimo da oni koji u indeks nisu upisali opterećenje za pojedine kolegije (broj predavanja, seminara i vježbi) da to ne čine sami, već da za točne podatke pitaju koordinatora.

Dekanski ispitni rok

Jezične vježbe I. i II., Završni ispit (pismeni, dr.sc. Ćurković-Major): utorak, 24. 9. u 14.30 (sastanak ispred B001).

Svi jezikoslovni kolegiji kod dr. sc. Žagar Szentesi: utorak, 24.9. u 11.00.

Fonologija mađarskog jezika: 23.9. od 11.00 u B001.

Usmeni dio završnog ispita: 26.9. od 14.00 u B001.

Za ostale informacije studenti se mogu javiti predmetnim nastavnicima preko mejla.

Također molimo studenti da se do ponedjeljka navecer jave mejlom
predmetnom nastavniku kod kojega namjeravaju izici na ispit.

Unos podataka u ISVU

Unos podataka u ISVU za studente diplomskih studija vrsit ce se 18, 19. i 20. rujna od 11.00 do 13.00 sati (za tjedan od 23. do 27. 9. bit ce naknadno objavljeni termini).
Molimo studente da indekse i ispunjene obrasce donesu u sobu B001.

Susret s piscem Péterom Nádasom u sklopu prvog Festivala svjetske književnosti

U prostorijama Zagrebačkog kazališta mladih (Teslina 7), u organizaciji Nakladničke kuće Fraktura, između 5. i 17. rujna 2013. godine održava se prvi Festival svjetske književnosti u sklopu kojega će najistaknutiji suvremeni hrvatski i svjetski književnici
predstaviti svoja djela.

Jedan od istaknutih gostiju Festivala bit će svjetski poznat suvremeni mađarski književnik Péter Nádas koji će u Zagrebu boraviti 16. i 17. rujna.

Tom prigodom Mađarsko kulturno društvo Ady Endre i Vijeće mađarske nacionalne manjine grada Zagreb u ponedjeljak 16. rujna 2013. godine, s početkom u 18:00 sati u prostorijama Društva (Martićeva 8.) organizira književni susret i okrugli stol. Gosti okruglog stola su:

– Gospodin Péter Nádas, književnik
– Gospođa Xenija Detoni, književna prevoditeljica, moderator
– Gospodin Seid Serdarević, direktor Nakladničke kuće Fraktura

U sklopu manifestacije gospodin Nádas će nas upoznati sa svojim radom i djelima, te predstaviti svoj roman pod naslovom “Paralelne pripovijesti”. Xenija Detoni će se nazočnima predstaviti kao književna prevoditeljica, a gospodin Seid Serdarević će
predstaviti Nakladničku kuću Fraktura koja redovito objavljuje je djela suvremenih mađarskih pisaca u hrvatskom prijevodu.

Nakon okruglog stola moći će se po promotivnoj cijeni kupiti svih 27 romana koje je na hrvatski prevela gospođa Detoni u suradnji s izdavačkom kućom Fraktura.

Sve vas srdačno očekujemo!