Litterarum translatio

Pozivamo sve studente na prvu ovogodišnju tribinu iz niza Litterarum translatio koja će se održati u ponedjeljak 30. siječnja 2017.

U zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5) s početkom u 18.00 sati u središtu pozornosti bit će mlade snage na hrvatskom književno-prevodilačkom obzorju. Ovom prigodom reprezentirat će ih naše uvažene kolegice Željka Gorički i Lea Kovács. Naše već afirmirane članice upoznat će nas sa svojim pogledima na književno prevođenje, a čut ćemo i nekoliko odabranih ulomaka iz njihova prevodilačkog opusa. Kolegica Gorički predstavit će se kao prevoditeljica zahtjevne proze, a Lea Kovács povest će nas u osebujna prostranstva poezije.

Tribinu će i ovaj put u obliku razgovora voditi moderator Sead Muhamedagić.

Predavanje profesorice Katalin Szili o glagolskim prefiksima

9. i 10. siječnja na našoj će katedri gostovati ugledna profesorica sa Sveučilišta ELTE  (Budimpešta) dr. sc. Katalin Szili koja će 9. 1. (u ponedjeljak) održati predavanje za studente o glagolskoj prefiksaciji u mađarskom. Program počinje u 15.30 sati u dvorani A 217.
Predavanje će biti na mađarskom jeziku, i svakako ga preporučujemo svim studentima diplomskog studija, kao i studentima III. godine preddiplomskog studija.