Izašao je novi broj Kontraposta!

Ovim putem vas želimo obavijestiti o izlasku novog broja Kontraposta za 2015. godinu. Pogledati ga možete ovdje!

CRNO KROZ PRIZMU – izložba u organizaciji KSPUFF-a

Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta (KSPUFF) poziva vas na otvorenje izložbe Crno kroz prizmu u ORIS Kući arhitekture.

Crno kroz prizmu je projekt kojem je cilj ostvariti suradnju između kreativno usmjerenih fakulteta i mladih umjetnica i umjetnika kroz zajedničko izlaganje radova koji su prikupljeni preko otvorenog poziva. Izabrali smo radove tridesetak mladih umjetnika i umjetnica koji su crnu boju filtrirali kroz svoju individualnu kreativnu prizmu. Rezultat ovih različitih promišljanja i doživljaja crnog predstavit ćemo vam u obliku izložbe koja se odlikuje razvnovrsnošću medija i odmjerenim pogledima kroz crninu koji ju fragmentiraju u spektar emocionalnih impulsa, ukazujući na prisutnost mraka u svakome od nas. Odabrana djela reflektiraju naše visceralne porive, žudnje, nade i strahove objedinjene u estetsko iskustvo prepušteno vama i vašoj individualnoj prizmi.

Pridružite nam se na otvorenju. Crnina je uvijek dobrodošla :).

Organizatori: Sara Đurkas, Ivana Mlinarić, Iva Neljak, Tina Petković, Katarina Puljko i Toni Zadravec.

OTVORENJE IZLOŽBE:
17.3.2016.
19:00 h
ORIS Kuća Arhitekture
Kralja Držislava 3, 10000 Zagreb

Event možete vidjeti ovdje!

Završna izložba Akademije likovnih umjetnosti 2015.

Anja Ivić

Tradicionalna završna izložba Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu svojevrstan je označitelj završetka djelatnosti i kreativne produkcije te akademske godine. I ove godine taj closure trebao je donijeti presjek radova nastalih u ovoj godini po svim odsjecima Akademije i profilirati najbolje od najboljeg. Ovo je bila aktivna godina za određene studente Akademije, kojima je završna izložba bila jedna u nizu njih u ovom vremenskom fragmentu odnosno sezoni, ali i generalno budući da je ArtiParti vol. 4 održan prije tek nekoliko mjeseci.

Read more

Radovi deset umjetnika s izložbe ArtiParti vol. 4 koje MORATE vidjeti

Autorica: Anja Ivić

Četvrti po redu ArtiParti i ove godine se smjestio u prostoru Orisa – Kući arhitekture i kulture te u svom ovogodišnjem izdanju broji oko sto pedeset radova studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Treba napomenuti da je cijeli ArtiParti inicijativa studenata Juraja Johna Miličića, Pietra Bobana i udruge hvarskih studenata Pensat te kao takav u korijenu diferenciran od standardnih oblika kulturnih platformi namijenjenih za afirmaciju neetabliranih mladih umjetnika. Treba napomenuti da su se organizaciji ove godine priključile i studentice Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu Doris Cvetko, Irena Curić, Anja Ivić, Iva Jurlina i Martina Petrović pridonijevši promociji eventa. Upravo činjenica da studenti sami formiraju svoje polje unutar kojeg bi se kretali, predstavljali i uobličavali određeni oblik trgovine umjetninama, ArtiParti predstavlja hvalevrijedan je potez prepun potencijala. Povijest povijesti umjetnosti dokazala je da se umjetnike, pogotovo u formativnim razdobljima, ima tendenciju stavljati pod zajedničke nazivnike pa samo možemo predviđati kakav će oblik zajedničkog krova svim ovim mladim studentima projekt ArtiParti tek predstavljati.

Read more

Novo predsjedništvo KSPUFF-a!

Izbori za novo predsjedništvo KSPUFF-a su danas u 18:00 u A001!

Kontrapost – radionica pisanja članaka, 23. 3. u 18:30 u A126

Vodstva po izložbi ”Anomalije grada”

Izbori za novo predsjedništvo KSPUFF-a

Članstvo u KSPUFF-u, prijave do 22.3.!

Otvorenje izložbe ”Anomalije grada”, petak 13. ožujka u 19 sati u Galeriji Zvonimir (Bauerova 33)

Kontrapost – poziv za radove!