Rubrike

Pozivamo sve studente s malo dobre volje i željom da se okušaju u pisanju članaka za novu web stranicu kluba studenata.  Za početak smo osmislili nekoliko stalnih rubrika za koje se nadamo da će s vremenom postati brojnije.

KULTURNE NOVOSTI

Zagreb ima više od 60 izložbenih galerija i muzeja. Hrvatska broji 221 muzej. Europa broji skoro 30 000. Posjetili ste neki od tih muzeja? Pogledali ste zanimljivu izložbu? Što vas je oduševilo? Ili vas u potpunosti razočaralo? Ne sviđa vam se postav nekog muzeja? Ili smatrate da  knjiga koju vam je profesor zadao za seminar nije relevanta? Pročitali ste nešto što bi pomoglo vašim kolegama u učenju? Znate za neku radionicu ili projekt koji želite predstaviti drugima? Predložite sami temu. Sada napokon imate mjesto izreći svoje mišljenje.

 

RAZGLEDNICE IZ SVIJETA

Rubrika stvorena za sve ljubitelje dalekih krajeva, kulture i umjetnosti. Pišite nam koliko su vas umorili rimski brežuljci, koliko ste sati stajali u redu za Louvre, kako vam je očarala Gaudijeva Barcelona, gdje ste u Francuskoj vidjeli srednjovjekovne portale, opišite nam crkve koje su vas oduševile. Ili još bolje, otkrijte nam skrivene kutke gradova, lude umjetnike, čuda arhitekture, maštovite skulpture i zanimljivosti koje ne pišu u skriptama, koje se ne prikazuju na slajdovima i koje se samo spomenu u svima nam znanim hrpama literature, a vi ste ih imali prilike upoznati na svojim putešestvijama svijetom.

CIPELICE LUTALICE

Za vesele doživljaje terenske. Mnogi će reći da je uvijek isto (Trogir, Split, Zadar),  ali terenske nastave se mijenjaju svake godine. Imali ste sreće pa ste slučajno naletjeli na otvorena vrata sv.Trojice u Splitu, ili vas je profesor Fisković vodio vidjeti ostatke romaničke katedrale u Dubrovniku? Ili ste imali manje sreće pa su vas zabavljali pričom o grbovima trogirskih obitelji?

Vjerujem da se pitate: Koliko kartica? Koji font?  Treba li stavljati fusnote?  Pravila nema. Možete napisati brzojav, možete napisati roman rijeka. I naravno, ne zaboravite fotografije! Svoje radove i sve upite i nejasnoće nam šaljite na kspuff@gmail.com ili nam se javite preko Facebook stranice.

Željno vas iščekujemo!

Vaš KSPUFF