Kontrapost

497_137949093045159_61747937_nKontrapost – Radovi studenata Odsjeka za povijest umjetnosti časopis je studenata Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Časopis predstavlja priliku studentima za objavljivanje radova nastalih u okviru, ali i izvan kolegija. Radovi su mentorirani od profesora Odsjeka što je jamstvo njihove kvalitete. Jednako tako, Kontrapost predstavlja kreativnu platformu za dodatno formiranje budućih generacija povjesničara umjetnosti.

Vizualni identitet Kontraposta prepoznat je i predstavljen u kategoriji Primijenjenih umjetnosti na 21. slavonskom bijenalu na temu »Knjiga – katalog«, koji se održao krajem 2008. godine u Osijeku. Grafička kvaliteta rezultirala je i uvrštavanjem časopisa na izložbu Book Art International u sklopu Frankfurtskog sajma knjige u listopadu 2010. godine, kao i na Izložbu hrvatskog dizajna u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu 2010. godine.

…………………………

Povijest

Objavljivanje studentskog časopisa započelo je 1997. godine kada je izašao prvi broj pod nazivom Patina. Uredništvo su činile Lana Bede, Olga Majcen i Sunčica Ostojić. Pod tim naslovom objavljena su 4 broja u razdoblju 1997.-1998.

Godine 2004. časopis je preimenovan u Radove studenata Odsjeka za povijest umjetnosti te pod tim naslovom izlazi do 2008. u tri broja od kojih je jedan objavljen kao dvobroj. Glavni urednik časopisa bio je Ivan Basić, a s njime su u Uredništvu surađivali: Barbara Vujanović, Tena Razumović (br. 1.), zatim Dino Igrec, Božidar Kereković, Tena Razumović, Morana Vunak (br. 2-3. i br. 4.) te Josipa Lulić kao zamjenica glavnog urednika (br. 4.).

Kontinuitet izlaženja časopisa sačuvan je u novom naslovu: Kontrapost – Radovi studenata Odsjeka za povijest umjetnosti koji izlazi od 2008. godine. Odabirom povijesno umjetničkog termina u naslovu uspostavlja se prepoznatljivost samog časopisa u okvirima Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ali i šire. Uredništvo Kontraposta br. 5. čine Josipa Lulić, Mihaela Richter, Karla Pudar i Helena Stublić. Karli Pudar i Mihaeli Richter pridružuju se u radu na Kontrapostu br. 6.  Boris Čučković, Ivan Ferenčak, Feđa Gavrilović i Marijana Paula Ferenčić, koji ujedno čine i Uredništvo Kontraposta br. 7. iz 2011. godine.

……….

Kontakti Uredništva

– službena e-mail adresa Uredništva: kontrapost.pum@gmail.com
– Ivan Ferenčak: ivanferencak5@gmail.com
– Marijana Paula Ferenčić: m.p.ferencic@gmail.com
– Ema Ćerimagić: emacerimagic@yahoo.com
– Petra Šlosel: petra.slosel@gmail.com
Facebook stranica