2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu ERASMUS+ STRUČNE PRAKSE u ak.god. 2021./2022.

Sveučilište je objavilo 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA131) za akademsku godinu 2021./2022.

Drugi krug Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu od 1. veljače 2022. do 1. kolovoza 2022. s time da mobilnosti mora završiti najkasnije 30. rujna 2022.

Krajnji rok za online prijave je 30. travnja 2022. u 12 sati (podne), ali postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava.

Dobitnici Nagrade za izvrsnost u studiju

Na temelju članka 22. Statuta Filozofskog fakulteta i članka 14. Pravilnika o dodjeli javnih priznanja i nagrada Filozofskog fakulteta dodjeljuju se Nagrade za izvrsnost u studiju u ak. god. 2020./2021.

Studentima Odsjeka za sociologiju nagrade će biti dodijeljene na sjednici Vijeća Odsjeka za sociologiju koja će se održati u srijedu 1. prosinca 2021. s početkom u 11 sati u A-220.

Čestitke dobitnicima!

Obavijest o konzultacijama

Dragi studenti/ce,
tijekom dva tjedna online nastave konzultacije će se odvijati prema dogovoru s predmetnim nastavnicima, pa vas upućujemo da se javite mailom radi dogovora.

pročelnica Odsjeka za sociologiju
doc. dr. sc. Jana Vukić

ODLUKA O DODJELI GODIŠNJE NAGRADE „KREŠIMIR KUFRIN“

Temeljem odluke Vijeća Odsjeka za sociologiju donesene na sjednici održanoj 30. lipnja 2021., Povjerenstvo za dodjelu godišnje nagrade „Krešimir Kufrin“ za najbolji studentski rad donosi

ODLUKU O DODJELI GODIŠNJE NAGRADE „KREŠIMIR KUFRIN“ ZA NAJBOLJI STUDENTSKI RAD ZA AKADEMSKU 2020./2021. GODINU

Godišnja nagrada „Krešimir Kufrin“ za najbolji studentski rad za akademsku 2020./2021. godinu dodjeljuje se radu pod naslovom „Uloga nacionalnih socijalnih država u očuvanju i zaštiti socijalnih vrijednosti u kontekstu neoliberalnog globalnog poretka“ autora Domenika Kvartuča i Valentina Kuzelja.

Nagrada se sastoji od Plakete i novčane nagrade u iznosu od 1,000 (tisuću) kuna koja se dodjeljuje iz sredstava Odsjeka.

Poziv na edukaciju za volontere/ke: „Aktivno građanstvo i volontiranje u organizacijama civilnoga društva“

Ženska soba u suradnji s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima organizira dvodnevnu edukaciju za volontere i volonterke „Aktivno građanstvo i volontiranje u organizacijama civilnoga društva”  dana 15. i 16. studenog 2021. godine u Zagrebu.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno. Svim sudionicima/ama edukacije osigurani su putni troškovi (osobni automobil ili javni prijevoz), radni materijali, osvježenje i ručak oba dana.

Poziv na edukaciju za volontere/ke

Obrana diplomskog rada

Obrana diplomskog rada pod naslovom „Konceptualan i empirijski doprinos sociološkom proučavanju mobinga nad ženama” studentice Gracije Rezić održat će se 27. listopada 2021. u kabinetu C-220 u 12 sati, pred povjerenstvom: prof. dr. sc. Jasminka Lažnjak
(predsjednica povjerenstva), doc. dr. sc. Danijela Lucić (članica
povjerenstva) te prof. dr. sc. Branka Galić (mentorica).

Obavijest o izborima za studentske predstavnike

Izbori za studentske predstavnike na diplomskoj razini studija održati će se online putem (omega) na e-kolegiju “Izbori za studentskog predstavnika/ice na studiju Sociologije”.
Svoju kandidaturu možete prijaviti koordinatorici za izbore na mail rakic.aurora@gmail.com do nedjelje 23.10.
Glasanje će biti omogućeno od podneva u ponedjeljak 25. 10. do podneva u srijedu 27. 10.
Molimo da se odazovete u što većem broju i kao kandidati i kao glasači!

Poziv na Jesensku skupštinu KSS Diskrepancije

Dragi naši,
pozivamo vas u četvrtak, 21.10. u 19 sati u A-220 na Jesensku skupštinu Diskrepancije!
Voditelji sekcija predstavit će planove aktivnosti u ovoj akademskoj godini te vas pozivamo da kao i uvijek prijedlozima, idejama, ali i kritikama date svoj obol planovima i programu rada Kluba.
Također, ako se dosad niste imali prilike učlaniti u Klub, to ćete također moći obaviti na skupštini.
Kao i uvijek, nakon same skupštine prebacujemo se na stepenice prekoputa faksa za prvu ovogodišnju Sociožurku!
Vidimo se!

Klub studenata sociologije “Diskrepancija”