Obavijest

Molimo studente koji planiraju izaći na ispit iz kolegija Sociologija znanja i znanosti u zadanim ljetnim terminima da jave prof. dr. sc. Davorki Matić na mail dmatic@ffzg.hr zbog dogovora oko teme.

Upute za održavanje pismenih i usmenih ispita na daljinu

Centar za potporu e-ucenju (CPEU) pripremio je detaljne upute za održavanje pismenih i usmenih ispita na daljinu koje možete naći na stranici
https://bit.ly/pismeni-usmeni-ffzg

Ispit je potrebno prethodno prijaviti ili odjaviti kroz sustav ISVU, sukladno uobičajenim pravilima i postupkom za prijavu i odjavu ispita (čl. 50 i čl. 51 Pravilnika o studiranju). (https://bit.ly/3fD2Wi2)

Informacije o načinu održavanja ispita iz pojedinog kolegija dostupne su na stranicama tih kolegija na Omegi.

Upute za usmene i pismene ispite na daljinu (13.05.2020.)

 

Ispiti iz OSS i UMDI u ljetnom i jesenskom roku

Informacije o načinu održavanja ispita iz kolegija Osnove sociološke statistike i Uvod u metodologiju društvenih istraživanja dostupne su na stranicama tih kolegija na Omegi. Kolegice i kolege koje namjeravaju pristupiti ispitu a nemaju pristup tim stranicama u tekućoj akademskoj godinu neka se jave predmetnom nastavniku.

Obrana doktorskoga rada

Obrana doktorskoga rada Sanja Miketić-Curman održat će se u srijedu, 13. svibnja 2020. u 12 sati, u prostoriji  A-122. Naslov rada: Društveni učinci tvornice u lokalnoj zajednici – proučavanje tvornice valovitoga papira u Zaboku. Mentor: prof. emeritus dr. sc. Ognjen Čaldarović.

Javna obrana doktorskoga rada može se pratiti preko platforme je Microsoft teams http://maia.ffzg.hr/gjuro/obranaCurman.html

Obrana diplomskog rada

U četvrtak 14.05.2020. u 11.00h na Omegi održat će se obrana diplomskog rada Nine Maštruko pod naslovom “Kristalna kugla jedinica i nula. Uloga Big Data, algoritama i prediktivne analitike u konstrukciji zbilje”.

Poziv Ženske sobe na online edukaciju na temu rodne ravnopravnosti i rodno uvjetovanog nasilja

Ženska soba – Centar za seksualna prava, organizacija civilnoga društva iz Zagreba, organizira održavanje besplatne online edukacije na temu rodne ravnopravnosti i rodno uvjetovanog nasilja.

Edukacija je sastavni dio projekta „Kutak ravnopravnosti“ čiji je opći cilj osnaživanje i poticanje mladih za preuzimanje aktivne uloge u postizanju rodne ravnopravnosti i prevencije rodno uvjetovanog nasilja.

Kroz sudjelovanje na edukaciji, sudionici/e će imati priliku steći dodatna znanja o temi rodne (ne)ravnopravnosti i rodno uvjetovanog nasilje. Nadalje, imat će mogućnost primijeniti naučeno u praksi, aktivno se uključiti u postizanje rodno ravnopravnog društva te se umrežiti sa stručnjakinjama koje rade na ovom području. Svi sudionici/e imat će priliku napisati tekst koji će biti objavljen na portalu Studentski.hr, a moći će se i volonterski uključiti u daljnje kreiranje sadržaja za Žensku sobu i rubriku „Kutak ravnopravnosti“. Po izvršenim obvezama svi sudionici/e će primiti potvrdu o sudjelovanju na edukaciji i projektnim aktivnostima.

Poziv