Obavijest

Zbog službene spriječenosti, prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer neće održati redovne tjedne konzultacije u ponedjeljak 29. svibnja 2017. godine.

Obavijest

Sjednica Vijeća Odsjeka za sociologiju održat će se u ponedjeljak 12. lipnja 2017.

Za prijavu teme diplomskoga rada na lipanjsku sjednicu sinopis diplomskoga rada treba poslati najkasnije do 7. lipnja 2017. na sociologija@ffzg.hr .

Još jedna sjednica prije ljetnog odmora održat će se početkom srpnja 2017.

Obrana diplomskog rada

Obrana diplomskog rada studentice Katarine Jaklin pod naslovom “Utjecaj pokrivenosti kolektivnim ugovorima na raširenost nestandardnih oblika zapošljavanja u Hrvatskoj” održat će se u petak 26. svibnja 2017. s početkom u 10:30 u C-207.

Poziv na Tribinu o ljudskim pravima žena i njihovu reproduktivnom statusu u hrvatskom društvu

Pozivamo Vas na interdisiplinarnu znanstvenu Tribinu o ljudskim pravima žena i njihovu reproduktivnom statusu u hrvatskom društvu, koju organiziraju sekcija “Žena i društvo” Hrvatskog sociološkog društva (HSD) i Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

http://maia.ffzg.hr/att/2017/05/Tribina_(HSD)_Pozivnica.pdf

http://maia.ffzg.hr/att/2017/05/Tribina_sudionici.pdf

Tribina će biti održana najprije u 2 termina, iduće dvije srijede, 24. i 31. svibnja 2017. na Filozofskom fakultetu u 19 sati, dvorana 1. Naknadno će biti održan još jedan termin s novim gostima u lipnju 2017., ali o tome ćemo poslati obavijest naknadno.

Tribina je zamišljena kao interdisciplinarno-znanstvena, ali koja bi se zajedno sa sudionicama iz aktivističkih ženskih organizacija posvetila pitanjima aktualnog stanja ženskih reproduktivnih prava i statusa žena u hrvatskom društvu, pogotovo s obzirom na najavljenu promjenu zakona, prema odluci Ustavnog suda i donošenje novoga zakona o reprodukciji u RH. Njome bismo željeli argumentirano osnažiti znanstvenu platformu za ostvarivanje pravne sigurnosti žena i parova u pogledu reproduktivnog prava na izbor, kao i osigurati praktične mogućnosti neometane dostupnosti, stručnog i sigurnog pobačaja u Hrvatskoj, u skladu sa zakonom, za sve one žene koje se nađu u toj nezavidnoj situaciji.

Pozivamo sve zainteresirane kolegice i kolege, profesor/ice i student/ice da se pridruže raspravi na Tribini.

Veselimo se vašem dolasku i doprinosima raspravi!

 

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA ISTRAŽIVANJU

Institut za istraživanje tržišta i medija, Mediana Fides, traži više studenata/ica za provedbu terenskih anketa (tzv. od-vrata-do-vrata) na području cijele Hrvatske (početne točke su zadane). Anketiranje će se vršiti pomoću tablet računala.

Također Vas molimo da u e-mailu navedete Vaš osobni kontakt te županiju/grad/selo koje biste mogli anketirati.

Terensko anketiranje uključivat će honorarni angažman (40,00kn po ispunjenoj anketi).

Prijave slati na e-mail adresu: Melita.Varga@mediana.hr

Početak rada: odmah

Podnošenje molbi za paralelni preddiplomski studij

Posebno nadarenom studentu Fakultet može izuzetno odobriti studiranje još jednog studija. Prosjek ocjena ne smije biti manji od 4,00 (odluka Rektorskog kolegija, prema Statutu Sveučilišta čl. 54. st. 2. i čl. 58. st. 2.).

Svi pristupnici koji žele upisati paralelni studij moraju predati molbu dekanu Filozofskog fakulteta zajedno s ovjerenim prijepisom ocjena s Fakulteta koji studiraju. Rok za predaju molbi je od 15. do 17. svibnja 2017. Molbe se predaju u pisarnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (soba D-01), Ivana Lučića 3.

Uz obvezu redovnog izvršavanja studentskih obveza, minimalni broj položenih ECTS bodova za odobravanje paralelnog studija mora iznositi 55 ECTS-a (isključivo prema ispisu iz ISVU). Molbe s manje od 55 ECTS položenih bodova neće se uzimati u obzir.

Popis pristupnika kojima su pozitivno riješene molbe za paralelni studij bit će objavljen najkasnije 22. svibnja 2017. na fakultetskoj oglasnoj ploči i internetskoj stranici Fakulteta http://www.ffzg.unizg.hr.

Žalbe na rješenja molbi mogu se predati u pisarnici Filozofskog fakulteta do 24. svibnja 2017. (soba D-01).

Studenti koji žele upisati neki od programa Filozofskoga fakulteta kao paralelni studij moraju prijaviti željene studijske programe na stranicama Središnjeg prijavnog ureda http://www.postani-student.hr prijaviti se za testiranje intelektualnih sposobnosti koje provodi Filozofski fakultet u sklopu razredbenog postupka i ispuniti sve kriterije koje je propisalo Sveučilište u Zagrebu. Upisat će se moći samo oni studenti koji prema navedenim kriterijima i plasmanom na razredbenom postupku steknu pravo upisa te imaju pozitivno riješenu molbu za paralelni studij.

Obavijest o nastavi iz Sociologije politike 10.5.2017.

Predavanje iz Sociologije politike 10.5.2017. će se održati u prostorijama Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj u Kući Europe, na adresi Ulica Augusta Cesarca 4. Predavanje će održati predstavnici Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Seminarska grupa 1 (srijedom od 15:30 do 17:00) neće imati nastavu ovaj tjedan, dok se seminarska nastava za drugu seminarsku grupu (četvrtak 12:30 do 14:00) održava prema rasporedu.