Obavijest

Drage studentice i dragi studenti, prijava na ispite iz kolegija zimskog semestra bit će moguća od ponoći, 22. na 23. siječnja kada će svi kolegiji u ISVU-u biti postavljeni na “odslušan” (osim u slučaju ako niste ostvarli pravo polaganja ispita). Sretno i uspješno na ispitima!

Poziv na simpozij KSSD-a “Društvo zdravlja i bolesti”

Dragi svi,

Diskrepancija vas poziva na prethodno odgođen simpozij “Društvo zdravlja i bolesti” koji će se održati putem videokonferencije na Zoomu od 10. do 12. ožujka 2021. Ukoliko ste zainteresirani za izlaganje na simpoziju potrebno je do 7. veljače na mail kssd.simpozij@gmail.com dostaviti obrazac za prijavu koji se nalazi na web stranici kluba:

http://diskrepancija.hr/hr/2020/12/06/ponovno-otvoren-poziv-za-prijavu-na-simpozij-kssd-a-drustvo-zdravlja-i-bolesti/

Ako ste zainteresirani za druge oblike doprinosa provedbi ovog događaja (moderiranje, izrada dizajnova i slično) također nam se javite na prethodno navedeni mail.

Radujemo se vašem odazivu i suradnji!

Obrana diplomskog rada

Obrana diplomskog rada studentice Ane-Marie Šćulić pod naslovom “Obitelj i brak u Hrvatskoj. Analiza stavova ključnih aktera” održat će se u srijedu 9.12.2020. na BBB na Omegi.

Obavijest

Doc. dr. sc. Jana Vukić otkazuje konzultacije i nastavu 9. i 11.12. zbog bolesti. Studenti će komentare na predane zadaće dobiti putem Omege do početka idućeg tjedna.

In memoriam: prof. dr. sc. Dimitrije Segejev

Naš dragi i uvaženi kolega, prof. dr. sc. Dimitrije Sergejev, umirovljeni profesor  Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, preminuo je u petak, 25. studenoga 2020. u 91. godini života. Hrvatski sociolog Dimitrije Segejev rođen je u Zagrebu, 8. XI. 1930. godine. Diplomirao je (1955.) i doktorirao (1969). na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na temu „Teorija otuđenja kroz tradiciju i suvremenu misao“. Od 1961. do umirovljenja 1990. bio je zaposlen na Filozofskom fakultetu, od 1978. u zvanju izvanrednoga, a od 1983. redovitoga profesora. Jedan je od osnivača Odsjeka za sociologiju 1963. godine. Generacije sociologa susreli su se s njim odmah na prvoj godini studija na kolegijima Povijesni uvod u sociologiju i Socijalna antropologija. Posebice se, znanstveno-istraživački, bavio teorijom alijenacije, sociologijom obrazovanja i teorijama (dez)integracija sa daklekosežnim uvidima i, kako vrijeme svjedoči, točnim predikcijama. Na crti tog znanstveno-istraživačkog interesa pripremio je i uredio multidisciplinarni zbornik radova pod naslovom Hrvatska i Europa: Korijeni integracije (2007). Njegov znanstveni opus prvenstveno je lociran u području povijesti sociologije i socijalne antropologije, a značajnija djela su mu: Otuđeni čovjek (1974) i Za novi univerzitet (1977). Njegovu blagost i vječni osmjeh uvijek ćemo pamtiti.