Dan Fakulteta

Pozivaju se svi nastavnici, studenti i zaposlenici na svečanu proslavu obilježavanja Dana Filozofskog fakulteta u petak, 19. listopada 2018. u 12.00 sati u dvorani D VII.

Nastava prestaje u 11.00 sati, kad prestaju raditi i službe Fakulteta osim onih koje su neophodne za njegovo funkcioniranje.

Tajništvo Odsjeka za sociologiju će raditi do 11.00 sati.

Obavijest

Molimo studente/ice koji/e bi htjeli/e biti demonstri/ce na kolegiju Feminističke teorije i pokreti da se jave prof. dr. sc. Branki Galić u sobu C-207 u četvrtak, 18. listopada 2018. u 14:00h. Uvjet za demonstratora/icu je položen ispit iz kolegija Feminističke teorije i pokreti, interes za teme kolegija te odgovornost u nastavnim aktivnostima.

Poziv na predavanje prof. dr. sc. Tihomira Jukića s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu

U petak 19.11.2018. godine profesor dr.sc. Tihomir Jukić s Katedre za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu održati će predavanje o urbanističkom razvoju i značajkama Zagreba s posebnim osvrtom na javni prostor te odnos starog dijela grada i Novog Zagreba. Predavanje je naslovljeno: “grad + grad = grad ili Novi Zagreb – grad pored grada” i održava se u okviru nastave na kolegiju Suvremena sociologija i urbano društvo – teorijski pristupi.

Predavanje počinje u 9.45 u dvorani A-220, a svi zainteresirani su dobrodošli!

Obavijest

Nastava iz predmeta Sociologija vojske i rata počinje u petak, 12. listopada 2018. godine u 1400 sati, dvorana D-III. Mole se svi studenti koji žele upisati taj predmet, neovisno o tome jesu li ga prijavili preko ISVU-a ili nisu, da dođu na početak nastave kako bi bili upisani u seminar. Naknadni upisi neće biti mogući, a za studente koji ne dođu na početak nastave smatrat će se da su odustali te će biti ispisani.

Izbori studentskih predstavnika vijeća pojedinih odsjeka Filozofskoga fakulteta

U ponedjeljak, 8. listopada 2018. započet će izbori studentskih predstavnika za vijeća pojedinih odsjeka Filozofskoga fakulteta. Od prošle akademske godine provođenje tih izbora u nadležnosti je Vijeća studenata (odluka Uprave). Izbori novih studentskih predstavnika trajat će tri tjedna počevši od ponedjeljka. Vijeće studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu raspisuje te provodi izbore sukladno članku 29. vlastitoga pravilnika.

Izbori za studentskog predstavnika treće godine sociologije održat će se u petak, 12. 10., u 10:30 u A-228 u vrijeme termina seminara iz Suvremenskih socioloških teorija 1.

Početak nastave u akad. god. 2018./2019.

Redovita nastava za studente preddiplomskih i diplomskih studija počinje u utorak, 9. listopada 2018. prema rasporedu osim u sljedećim iznimnim slučajevima:

Prvo predavanje iz Sociologije religije održat će se, zbog neradnog ponedjeljka, u terminu seminara u četvrtak, 11.10. 2018. u 9:30h u A-228,

Uvod u akademski studij sociologije počinje u srijedu, 10. listopada u 9:30 u D-3,

Sociologija zdravlja i bolesti u ponedjeljak, 15. listopada 2018.,

Hrvatsko društvo 1 u ponedjeljak, 15. listopada u 8:15 sati u A-220,

Obrazovanje i društvo u srijedu, 17. listopada u 8:15 sati u A-220,

Seminar iz izabranih tema epistemologije društvenih znanosti u srijedu 17. listopada 2018.,

Klasične sociološke teorije 1 u četvrtak 18. listopada 2018. u 9.30h u dvorani D-3.

 

PRIJAVA na obavezni kolegij Tjelesna i zdravstvena kultura

PRIJAVA na obavezni kolegij Tjelesna i zdravstvena kultura (TZK) putem aplikacije „QR STUDENT FF odnosi se na sve studente/ice koji su dužni pohađati obaveznu nastavu TZK. Prijava na pojedine kineziološke aktivnosti (KA) vrši se putem poveznice:

od utorka 9. 10. 2018. u 00.05h do subote 13. 10. 2018. u 23.55h.

Nakon ulaska u aplikaciju valja temeljito pregledati popis, opis i osnovne informacije o ponuđenim KA (ukupno ih je 36, odnosno 63 nastavnih grupa) razvrstanih po danima u tjednu odnosno terminima održavanja. Nakon što ste pronašli KA koja odgovara vašim afinitetima, interesima i ne preklapa se s redovitim nastavnim obavezama na studiju, prijava na KA realizira se pritiskom na oznaku „upiši“. Ukoliko odgovarajući odabir nije prihvaćen, znači da je predviđena kvota ispunjena te vam preostaje odabir ostalih ponuđenih KA. Raspored nastave i dodatne relevantne informacije o izvedbi nastave TZK-a za studente/ice 1. i 2. godine preddiplomskog studija u zimskom semestru akad. god. 2018./19. dostupne su putem mrežne stranice Samostalne katedre za kineziologiju, sustava e-učenja OMEGA, te u PREZENTACIJI kojoj se može pristupiti putem OMEGA-e.

Želimo vam uspješan zimski semestar akademske godine 2018./2019.!

          Srdačan pozdrav,

Predstojnica Samostalne Katedre za kineziologiju

mr. sc. Jelka Gošnik, v. pred.

MEĐUODSJEČKI IZBORNI KOLEGIJ „SPORT U KULTURI DALEKOG ISTOKA I INDIJE“

U zimskom semestru akad. god. 2018./2019. moguće je upisati izborni kolegij Sport u kulturi Dalekog istoka i Indije“ namijenjen polaznicima/ama svih preddiplomskih i diplomskih studija na Filozofskom fakultetu. Kolegij pruža uvid u sport te njegovu ulogu i važnost u društvima i kulturama Dalekog istoka i Indije. Naglasak je pri tom stavljen na predstavljanje tradicionalnih istočnjačkih borilačkih i ostalihkoncepata/sustava u sportu kineskih: Yong chun (Wing Tzun), Taiji (Taijiquan); japanskih: Nanbudo, Aikido, Judo, Jujutsu; korejskih: Taekwondo i dr.; autentične indijske metode: Joga-e i sustava Ayurvede (“znanost o životu”). Nastava će se održavati ponedjeljkom od 18.30 do 20.00 sati u prostoriji A-106 te započinje u ponedjeljak 15. 10. 2018. Studenti se pozivaju na prvi nastavni termin, uključujući i studente koji nisu uspjeli formalno prijaviti kolegij. Opširnije informacije o kolegiju dostupne su na sustavu e-učenje: OMEGA.

Želimo vam uspješan zimski semestar akademske godine2018./2019.!

​​​​nositelji: prof. dr.sc. Tvrtko Jakovina, i mr. sc. Jelka Gošnik, v. pred

Obavijest

Doc. dr. sc. Krešimir Žažar će se u (radnom) tjednu od 9. do 12. 10. 2018. otisnuti na službeno putovanje što posljedično implicira otkazivanje tjednih konzultacija te redovite nastave. Početak nastave u okviru kolegija „Seminar iz izabranih tema epistemologije društvenih znanosti“ zakazuje se stoga za srijedu 17. 10. 2018., a kolegija „Klasične sociološke teorije 1“ za četvrtak 18. 10. 2018. Polaznici/e potonjeg kolegija upućuju se da nastavi na dan 18. 10. 2018. svakako prisustvuju u terminu predavanja (od 9.30 do 11.00 sati) u dvorani D-3 na kojem će se ujedno definirati sazivi dviju seminarskih grupa. Termini nadoknade propuštenog segmenta nastave bit će određeni naknadno. U slučaju neodgodivo-urgentnih upita, nastavnika je moguće kontaktirati putem elektroničke pošte na e-mail adresu kzazar@ffzg.hr . Ujedno najljepše zahvaljuje na razumijevanju, strpljenju i kooperativnosti!