Izbor za studentske predstavnike na studiju judaistike

Raspisuje se natječaj za studentske predstavnike na studiju judaistike. Kandidature za više godine zaprimaju se od 5.10. do 11.10. u 23:59, a za studente prve godine preddiplomskog studija od 5.10. do 25.10. u 23:59. Molimo zainteresirane studente i studentice da kandidature pošalju na mail dežurnog odsječkog koordinatora za studentske izbore (mpetrlic@m.ffzg.hr).

Kandidature moraju sadržavati:

  • ime i prezime,
  • studijsku grupu na kojoj se kandidiraju,
  • godinu studija,
  • funkciju za koju se kandidiraju (predstavnik ili zamjenik),
  • broj mobitela i e-mail adresu.

Izbori za studentske predstavnike provodit će se preko e-kolegija na Omegi koji će biti otvoreni specifično radi provođenja izbora. Na web-stranici odsjeka bit će objavljeni datumi provođenja izbora za svaku određenu godinu, uz naslov e-kolegija, a studenti te godine trebaju se samostalno upisati u taj e-kolegij. Prije početka izbora provjerit će se jesu li studenti koji su upisani u kolegij studenti te godine te će se s početkom izbora zaključati upis kolegija. Izbori će trajati 48 sati tijekom kojih studenti trebaju izabrati dvije od ponuđenih opcija, jednu za predstavnika, i jednu za zamjenika.

Za sva daljnja pitanja u vezi studentskih izbora, molimo da se javite odsječkom koordinatoru za izbore (mpetrlic@m.ffzg.hr).

Sastanak s brucošima Judaistike

Sastanak s brucošima na Katedri za judaistiku održat će se u četvrtak u 10.00 sati u A-102.

U 11.00 sati slijedi sastanak sa studentskim predstavnicima Judaistike.

Dobrodošli!

Izborni kolegij na diplomskom studiju “Teaching about the Shoah”

U zimskom semestru akademske godine 2020./2021. moguće je upisati izborni kolegij Teaching about the Shoah, koji se i inače odvija premo Omege, u suradnji s Jad Vašemom.

Ove akademske godine, kolegij se neće, s naše strane, odvijati u prostorijama Filozofskoga fakulteta, već se u potpunosti seli online.

Kolegij se odvija na engleskom, u suradnji s kolegama iz Jad Vašema i s našeg Fakulteta. Nastava će se održavati utorkom, od 9.30 do 11.00 i nosi 6 ECTS bodova.

Studenti se pozivaju na prvi nastavni termin, uključujući i one koji se eventualno neće uspjeti formalno prijaviti na kolegij. Nastava počinje 13. listopada. Dobrodošli!

Novi termini ispitnih rokova za treću godinu preddiplomskog studija

Dr. sc. Ljudevit Fran Ježić, docent

Jesenski ispitni rok: 1. rujna / 14. rujna / 21. rujna 2020.u 9:00 sati. Potrebno je da se student prethodno dva dana unaprijed najavi e-mailom, a ispit se odvija usmeno preko BigBlueButton unutar e-kolegija.

Igor Hofman, doktorand, vanjski suradnik
Židovska književnost na drugimjezicima
Holokaust u kulturi

Jesenski ispitni rok: 7. rujna / 14. rujna / 21. rujna 2020.

Skraćivanje jesenskog ispitnog roka za studente 3. godine preddiplomskog studija zbog mogućnosti upisivanja diplomskih studija

Poštovani,

prema natječaju za upis studenata u 1. godinu diplomskih studija, koji je s Fakulteta na Sveučilište poslan prije 1. srpnja 2020. godine, definirano je da se prijave za upis na diplomski studij zaprimaju do 23. rujna 2020. godine.
Prema akademskom kalendaru jesenski ispitni rok završava 25. rujna 2020. godine, te se studenti 3. godine preddiplomskog studija koji bi ispite i završne radove polagali nakon 23. rujna 2020. godine ne bi mogli prijaviti za upis na diplomske studije, jer je prema natječaju za upis definirano da se kvalifikacijski postupak održava 24. i 25. rujna 2020. godine.
Zbog navedene neusklađenosti završetka ispitnog roka i roka za predaju prijave za upis koja je određena javno objavljenim natječajem nužno je skratiti trajanje jesenskog ispitnog roka za 3. godinu preddiplomskog studija.
Svi ispiti i obrane završnih radova studenata 3. godine preddiplomskog studija trebaju biti završene do zaključno ponedjeljka, 21. rujna 2020. godine, kako bi studenti mogli na vrijeme završiti preddiplomski studij i predati prijavu za upis diplomskog studija.
Zamolio bih sve nastavnike koji su ponudili ispitne termine iz kolegija u danima od 22. do 25. rujna 2020. godine da ponude zamjenske termine zaključno s 21. rujnom 2020. godine.
Tekst natječaja za upis diplomski studija:
S poštovanjem,
izv. prof. dr. sc. Krešimir Pavlina
o.d. prodekana za nastavu i studente

Stipendija za tečaj hebrejskog jezika

Poštovani,

I ove godine Sveučilište u Haifi nudi stipendiju za tečaj hebrejskog jezika koji će se zbog situacije s koronavirusom održavati preko interneta, odnosno putem Zoom predavanja. Prilažem njihovu objavu, u kojoj možete pronaći dodatne informacije, kao i mail za kontakt i službenu stranicu, te Vas molim da obavijest o ovome proslijedite svojim studentima. Molim Vas da imate na umu da je zadnji datum za prijave 15. lipnja 2020.

July Intensive Hebrew Online Courses- Program Description אולפן קיץ

July 20th- August 20th, 2020

This July we will be offering our Intensive Hebrew Summer Ulpan. The courses Hebrew Summer Ulpan brings students from around the world to the University of Haifa to study Hebrew in one of the most effective language learning programs in Israel. The Ulpan is designed for those who wish to immerse themselves in an intensive language acquisition experience that is personally enriching as well as academically demanding.

Academics

Classes will be taught remotely through the ZOOM online classroom system and will be held between the hours of 6pm-9:30pm Israel time (11:00am-2:30pm EDT, 8:00am-11:30am PDT)

Total beginners need to fill out the prior-knowledge questionnaire form. If you are not a total beginner, you must fill out the placement exam to the best of your abilities without the use of aid and then stop once you cannot answer any questions.
The Ulpan is open to all students above the age of 18 who are high school graduates as well as to adult learners.

Terms and Conditions: 

  • Terms and conditions of the scholarship may change from year to year according to the annual budget.
  • The scholarship can be granted only once
  • The Summer Language Course Includes: Full tuition fees
  • The final date for the submission of application forms is normally no later than June 15.
  • Final decision regarding the granting of a scholarship will be made around June 30 of each year.

Contact:

Marketing Director: Ms. Michal Gottlieb

Email: mgotlib@univ.haifa.ac.il

Website: www.uhaifa.org.

 

 

ŽIDOVI I ARHITEKTURA – nastava na daljinu

Zbog obustave redovite nastave, obavještavam studente s upisanim izbornim kolegijem ŽiA da za nastavu na daljinu mogu koristiti ppt prezentacije mojih predavanja koja pokrivaju narednih 4-5 tjedana nastave + pdf knjige Z. KARAČ: Arhitektura sinagoga u Hrvatskoj, MUO, Zagreb, 2000. koja može poslužiti kao udžbenik uz navedena predavanja.
Molim studente da mi se jave mailom ( zkarac@arhitekt.hr ) kako bih im Jumbo-mailom mogao poslati navedene materijale. Studenti su obavezni kontinuirano studirati gradivo, proučiti literaturu i prezentacije te se po potrebi javiti mailom za konzultacije. Nakon uspostave redovite nastave naučeno gradivo će se provjeriti kontrolnim kolokvijem koji će biti uvjet za potpis.
Izv. prof. dr.sc. Zlatko Karač

Jewish Studies Winter School – odgoda

Zbog razvoja situacije s Corona virusom, naši sudionici iz Italije ne mogu putovati, te smo prisiljeni otkazati Jewish Studies Winter School.

Upravni odbor škole

Više informacija na linku: Inter University Centre Dubrovnik