Poziv na gostujuće predavanje The End of Kantian Sociology

Pozivamo Vas na gostujuće predavanje The End of Kantian Sociology koje će na Odsjeku za sociologiju održati prof. Frank Welz sa Sveučilišta u Innsbrucku u Austriji. Predavanje će se održati u utorak, 11. 12. 2018. u 11.00 sati u dvorani A-220.

Frank Welz je profesor sociologije pri Školi za političke znanosti i sociologiju na Sveučilišu u Innsbrucku. Bio je član različitih europskih stručnih i znanstvenih organizacija i inicijativa, između ostalih i European Alliance for the Social Sciences and Humanities (EASSH) i Initiative for Science in Europe (ISE). Od 2015. do 2017. bio je predsjednik Europske sociološke asocijacije.

Njegovi znanstveni interesi se pretežno vezuju uz područja sociološke teorije, sociologije kulture, posebice prava, i povijesti sociologije. U središtu njegova rada je pitanje makro-historijskih promjena i suvremena transformacija suvereniteta.

U sklopu gostovanja na Odsjeku za sociologiju prof. Frank Welz će održati i predavanje u Hrvatskom sociološkom društvu pod naslovom ‘Sociology in Contemporary Society’ u ponedjeljak 10. 12. 2018. od 17.00 sati u Društvu sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika (Frankopanska 5A, Zagreb).