Poziv na ljetnu školu

U okviru projekta “Training and Education in Social Innovation” (TESI) koji se financira iz Interreg ADRION fonda (više o projektu dostupno je na mrežnoj stranici projekta https://tesi.adrioninterreg.eu/), organizira se ljetna škola za osobe zainteresirane za područje društvenih inovacija. Ljetna škola će se održati u Beogradu od 28. kolovoza do 2. rujna ove godine. Okvirno, program ljetne škole uključuje tri sesije svaki dan tijekom pet radnih dana, od čega će jutarnje predavanje biti posvećeno teorijskom okviru društvenih inovacija općenito ili po područjima, druga sesija će biti posvećena prezentaciji primjera društvenih inovacija iz Jadransko-Jonske regije, a treći sesija će biti posvećena razvoju praktičnih vještina koje se koriste u razvoju društvenih inovacija. Radni jezik ljetne škole je engleski.

Ljetna škola je namijenjena praktičarima društvenih inovacija iz nevladinog sektora, socijalnih poduzeća, konzultantima, lokalnih vlasti te javnih tijela i agencija, studentima te pripadnicima akademske zajednice.

Troškove (smještaj, putovanje i prehrana) za pet sudionika ljetne škole iz Hrvatske tijekom šest dana pokriva Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu iz sredstava TESI projekta.

Od sudionika se očekuje prihvaćanje obveze sudjelovanja na ljetnoj školi svih šest dana te aktivno sudjelovanje na radionicama i raspravama.

Pozivamo ovim putem sve zainteresirane da se prijave putem obrasca, nakon čega će članovi projektnog tima odabrati pet sudionika za sudjelovanje na ljetnoj školi vodeći se kriterijem potencijalne koristi od sudjelovanja na ljetnoj školi za daljnji profesionalni razvoj za sudionike. Proces odabira sudionika bit će dovršen do kraja srpnja. Iskaz interesa se zatvara 14. srpnja.

Poveznica na prijavni obrazac: https://forms.gle/sU1NjYUp5Pk2ZNNf7