Poziv na „SECRURAL scientific seminar: Social ecology in theory and practice” 08.-10. 11. 2023

Poštovane studentice i studenti,

ovim Vas putem pozivamo na sudjelovanje na znanstvenom seminaru „SECRURAL scientific seminar: Social ecology in theory and practice”, 08.-10. 11. 2023., u Zagrebu, u prostoru Sveučilišnog centra za bioetiku, Ivana Lučića 1a (zgrada lijevo tik uz Filozofski fakultet u Zagrebu).

Znanstveni seminar organiziraju članovi Uspostavnog znanstveno-istraživačkog projekta „Socijalno-ekološki izazovi ruralnog razvoja – SECRURAL” (UIP-2019-04-5257), kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost, a koji se izvodi pri Katedri za socijalnu ekologiju, Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta, Sveučilište u Zagrebu, u suradnji s ISOE – Institutom za socijalno-ekološka istraživanja, Frankfurt, Njemačka i Znanstveno-istraživačkom grupom regulate te Sveučilišnim centrom za integrativnu bioetiku Sveučilišta u Zagrebu i Znanstvenim centrom izvrsnosti za integrativnu bioetiku.

Cilj je znanstvenog seminara predstaviti teorijske i empirijske spoznaje navedenih znanstveno-istraživačkih projekata i omogućiti interdisciplinarnu razmjenu domaćih i stranih stručnjaka, studenata te akademske i šire javnosti o primjeni najnovijih konceptualnih pristupa i istraživačkih metoda iz područja socijalne ekologije, u svrhu boljeg razumijevanja globalnih i lokalnih društvenih i ekoloških promjena kroz koje prolazi društvo, a posebice njegovi najranjiviji segmenti. Nada je da će rezultati ovakvih znanstvenih projekata i skupova poslužiti kao poticaj izradi informiranijih i učinkovitijih razvojnih politika i strategija poboljšanja kvalitete života i jačanja otpornosti stanovništva u nošenju sa suvremenim socijalno-ekološkim izazovima.

Prvi dan skupa održat će se u srijedu 8. 11. 2023. te uključuje tri dijela s pauzama za kavu i ručak: prvi dio – uvodna izlaganja gostujućih predavačica s Instituta za socijalno-ekološka istraživanja, Frankfurt, Njemačka – dr. sc. Fanny Fanny Frick-Trzebitzky i Dženeta Hodžić, mag.; drugi dio – „Social-ecological discipline and approaches”; i treći dio – „Social-ecological research and applications”.

Drugi dan skupa održat će se u četvrtak 9. 11. 2023. te uključuje dvije metodološke radionice: „Transdisciplinary research methods: Towards an integrative perspective” (Dr. Fanny Frick-Trzebitzky i Dženeta Hodžić, MA); i „Micro-sociological approaches in social-ecological research” (izv. prof. dr. sc. Tijana Trako Poljak).

Treći dan skupa predviđen je za projektni rad i sastanke.

Poveznice na detaljan Program i Knjižicu sažetaka.

Registracija za pojedine aktivnosti je obvezna zbog ograničenog mjesta pa Vas ljubazno molimo da se na sljedećoj poveznici upišete samo za one aktivnosti na kojima planirate sudjelovati: https://forms.gle/gM79eyHkoffRdmAx9

Sve se aktivnosti održavaju na engleskom jeziku.

Veselimo se Vašem sudjelovanju i razmjeni socijalno-ekoloških ideja!

S poštovanjem,

izv. prof. dr. sc. Tijana Trako Poljak

Voditeljica znanstveno-istraživačkog projekta HRZZ-a „SECRURAL”
Voditeljica Katedre za socijalnu ekologiju
Odsjek za sociologiju
Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb
Ured: C-213
Tel: +385 (1) 4092 176
E-mail: secrural@ffzg.unizg.hr
Web: https://secrural.ffzg.unizg.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/SecruralHRZZ/