Ljetni seminar za makedonski jezik, književnost i kulturu

Katedra za makedonski jezik i književnost raspolaže s dvije stipendije za ovogodišnji Međunarodni ljetni seminar za makedonski jezik, književnost i kulturu koji se održava u Ohridu od 16. lipnja do 1. srpnja. Rok za prijave je 27. ožujka, a zainteresirani se mogu prijaviti s motivacijskim pismom, životopisom (CV) i prijepisom ocjena (dovoljne su ocjene sa studija južnoslavenskih jezika i književnosti). Za više informacija javiti se Ivici Bakoviću (čak i ako niste sigurni).

Terenska nastava u Bugarsku

Sastanak u vezi terenske nastave u Bugarsku održat će se u utorak 27.3. u 15.30 u DI. Ukoliko netko od zainteresiranih studenata ne može doći na sastanak neka se javi mejlom Evelini Grozdanovoj ili Ani Vasung.

 

 

Pravila o upisu književnih kolegija na 2. i 3. godini

Pravila o upisu književnih kolegijja na 2. i 3. godini nalaze se u rubrici Izvedbeni plan.

Tijekom druge i treće godine studija (3. i 4. te 5. i 6. semestra) studentima su iz dvije književnosti ponuđena četiri književna kolegija po godini (dva po semestru, odnosno ukupno osam tijekom četiri semestra) od kojih su obavezni upisati najmanje tri kolegija po godini, dok četvrti mogu zamijeniti nekim izbornim jezičnim kolegijem* ili kolegijem iz treće književnosti.

* Kao dodatni izborni jezični kolegiji od akad. god. 2017./2018. na 3. godini studija se nude: Leksikologija bugarskog jezika, Bugaristički prevodilački seminar, Prevodilački seminar iz makedonskog jezika, Slovenski jezik V, Slovenski jezik VI,

Doc. dr. sc. Ivica Baković – obavijest

Nastava iz kolegija Uvod u povijest makedonske književnosti i kulture i Prevođenje s makedonskog na hrvatski kod Ivice Bakovića se danas, 13. ožujka, neće održati zbog bolesti. Nadoknade će se održati sljedeći tjedan prema dogovoru sa studentima.

Dijalektologija srpskog jezika

Kolegij Dijalektologija srpskog jezika izvodit će se kumulativno, u nekoliko navrata tijekom semestra. Studenti će na vrijeme biti obaviješteni o terminima gostovanja prof. dr. Dijane Crnjak.

Obavijest – Sjećanje i pripovijedanje

Sastanak sa studentima, dogovor o radu u ljetnom semestru (u pravilu, nastava će se održavati dva puta mjesečno po 4 sata) s doc. dr. Šeherzadom Džafić i prof. dr. Zvonkom Kovačem na kolegiju Sjećanje i pripovijedanje: Selimović, Karahasan, Horozović, kao i predavanja, održat će se u petak 9. ožujka 2018. u 12,30 sati, u A-302.

Iz Odsjeka

Međunarodni dan žena – pozivnica / Mednarodni dan žena – vabilo

Poštovani,

povodom međunarodnog dana žena  – 8. ožujka – položit ćemo cvijeće na grob slovenske književnice Zofke Kveder na groblju Mirogoj u Zagrebu. Ukoliko se želite pridružiti, pozivamo vas u 16.00 sati ispred glavnog ulaza na groblje Mirogoj (kod rotora). Istog dana u 19.00 sati pozivamo vas na literarnu razgovornu večer prilikom 140 godišnjice rođenja Zofke Kveder, na kojoj će sudjelovati vrlo zanimljive dame.

Spoštovani,

Ob mednarodnem dnevu žena – 8. marca – bomo položili cvetje na grob slovenske pisateljice Zofke Kveder na pokopališču Mirogoj v Zagrebu. Če se nam boste pridružili, vas vabimo ob 16. uri pred glavnim vhodom v pokopališče Mirogoj (pri krožišču). Istega dne ob 19. uri vas vabimo na literarno pogovorni večer ob 140. obletnici rojstva Zofke Kveder, na katerem bodo sodelovale zelo zanimive dame.

mag. Matjaž Marko
Minister svetovalec Minister Counsellor
Veleposlaništvo Republike Slovenije
v Zagrebu
Embassy of the Republic of Slovenia
in Zagreb