“Grčki jezik na Balkanskom poluostrvu danas”

Odsjek za klasičnu filologiju poziva vas u srijedu, 20. studenoga (od 11:45 do 13 sati, dvorana A208), na predavanje “Grčki jezik na Balkanskom poluostrvu danas”. Predavanje će održati prof. dr. Predrag Mutavdžić, izvanredni profesor na Katedri za neohelenske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Predavanje će biti održano na srpskom jeziku, s primjerima na grčkom, odnosno novogrčkom.

film Bog postoji, njeno ime je Petrunija na ZFF-u

Na Zagreb film festivalu će u nedjelju, 17. 11. u 19:30 u Kinu Tuškanac biti prikazan film Bog postoji, njeno ime je Petrunija makedonske redateljice Teone Strugar Mitevske, nagrađivan na filmskim festivalima u Berlinu i Puli te dobitnik LUX nagrade Europskog parlamenta. Ulaznice su za ovaj dio programa (Dani LUX filma) besplatne i preuzimaju se na blagajni kina na dan projekcije.

Na festivalu će biti prikazan i filmski klasik Dušana Makavejeva Čovek nije tica (14.11. u 19h, KIC), Bezbožnica bugarske redateljice Ralice Petrove (15. 11. u 21h, dvorana KIC), izbor kratkometražnih filmova s Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji (16. 11. u 21h, KIC), izbor kratkometražnih filmova sa Sarajevo film festivala (16.11. u 21h, KIC) …

Historija srpskog jezika – odgoda nastave

U ponedjeljak, 11. studenoga 2019., nastava iz kolegija Historija srpskog jezika neće biti održana zbog bolesti docentice Virne Karlić. Studenti će biti obaviješteni o nadoknadi propuštenog termina.