Nastava u ljetnom semestru

Nastava u ljetnom semestru na Odsjeku za južnoslavenske jezike i književnosti počinje 1. ožujka 2021. Prvi tjedan sva će se nastava odvijati online prema objavljenom rasporedu: 

Nakon prvoga tjedna, nastava će se održavati hibridno u skladu s Odlukom o načinu održavanja nastave u ljetnom semestru objavljenom na mrežnim stranicama Fakulteta te dogovorom na Odsjeku o čemu će studenti biti naknadno obaviješteni na stranicama Odsjeka.

Studenti koji još nisu uspjeli upisati kolegije putem Studomata mogu se javiti predmetnom nastavniku kako bi dobili pristup kolegiju na Omegi.

Natječaj za dodjelu Stipendije Sveučilišta u Zagrebu 2020./21.

Senat Sveučilišta u Zagrebu je na svojoj 6. sjednici održanoj 16. veljače 2021. donio Odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu 600 stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. godinu 2020./2021.

Prijave na Natječaj počinju 17. veljače i traju do 12. ožujka 2021. do 24 sati.

Obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć elektroničkog identiteta (AAI).

Opširnije

Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za ak. god. 2020./21.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisao je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021. Pravo natjecanja za Rektorovu nagradu imaju svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. U trenutku prijave rada moraju imati status studenta.

Rok za prijavu na natječaj je srijeda, 30. lipnja 2021. do 16 sati. Rok za dostavu prijava fakultetskom povjerenstvu i kriteriji za ocjenu izvrsnosti studentskih radova bit će objavljeni uskoro.

Prijava radova za Nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanja o suvremenoj makedonskoj i bugarskoj kratkoj prozi

U organizaciji prof. dr. Namite Subiotto (Odsjek za slavistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani) u ponedjeljak, 21. prosinca, održat će se online predavanja prof. dr. Vesne Mojsove Čepiševske i prof. dr. Ljudmila Dimitrova. Oba će se predavanja održati na Zoomu:
https://uni-lj-si.zoom.us/j/92462952457?pwd=UHBLM1pmTGRzL2c2alBieWdmcWU0UT09
(ID: 924 6295 2457, lozinka: 430213)

Continue reading

Uvod u studij srpskog jezika, književnosti i kulture

Otkazuje se nastava iz kolegija Uvod u studij srpskog jezika, književnosti i kulture za ponedjeljak, 23. studenog 2020.
Mole se studenti da prate upute i obavijesti na Omegi.
Konzultacije će se održati u redovitom terminu, online na Skypeu.

Izbori za studentske predstavnike

Pozivaju se svi studenti studija Južnoslavenskih jezika i književnosti da sudjeluju u izborima za predstavnike studenata u Vijeću studenata kroz sustav Omega.
Svi studenti već su upisani u e-kolegij Izbori za studentskog predstavnika na studiju Južnoslavenskih jezika i književnosti. Izbori se nalaze pod Temama i podijeljeni su po godinama studija.
Izbori će se provoditi od petka, 20.11. (u ponoć) do subote, 21.11. (do 23:59). U tom razdoblju studenti mogu glasati za kandidate za pojedine godine studija.
Studenti mogu glasati samo za kandidate za onu godinu na koju su upisani i samo za  studente koji su se kandidirali.