Predstavljanje studentskih prijevoda

U četvrtak, 22. studenoga 2018. u Češkoj besedi (Šubićeva 20) u 17:30 bit će predstavljene zbirka pjesama Volim te do neba i nazad Ane Bunteske u prijevodu učenika I. gimnazije i Makedonske narodne priče u prijevodu studenata diplomskog studija južnoslavenskih jezika i književnosti (u sklopu kolegija Prevođenje s makedonskog na hrvatski) u izdanju Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Pozivnica u privitku

predstava Huddersfield u ZKM-u

Studenti zainteresirani za organizirani odlazak na predstavu Huddersfield (autor Uglješa Šajtinac / redatelj Rene Medvešek) u Zagrebačkom kazalištu mladih u srijedu, 21. studenoga u 20h, mogu se javiti na ibakovic@ffzg.hr do ponedjeljka, 19. studenog. Cijena ulaznice je 30 kuna.

Morfosintaksa srpskog jezika – predavanja

Predavanja kod vanjske suradnice dr. sc. Dijane Crnjak iz kolegija Morfosintaksa srpskog jezika su u sljedećim terminima:

Četvrtak, 8.11.

14-15.00 – A-301

15.30 – 17.30 – Konferencijska dvorana Knjižnica

Petak, 9.11.

9-16,00 – Konferencijska dvorana Knjižnica

Subota, 10.11.

9-12 – A-302

Gostujuće predavanje prof. dr. Milana Ajdžanovića

Pozivaju se svi studenti južne slavistike na gostujuće predavanje prof. dr. Milana Ajdžanovića (Filozofski fakultet u Novom Sadu) na temu Pridevski vid u savremenom srpskom jeziku (između norme i prakse). Predavanje je obavezno za studente svih godina studija srbistike te za studente kolegija Pragmatika južnoslavenskih jezika, a toplo se preporuča studentima kolegija Idiomatika i stilistika hrvatskoga jezika. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 12. studenog u 17:00 sati u prostoriji A-302. Sažetak predavanja nalazi se u prilogu.

M. Ajdžanović, Sažetak predavanja