Poredbenopovijesne jezikoslovne analize

Nastava iz kolegija Poredbenopovijesne jezikoslovne analize ovaj se tjedan neće održati zbog službene spriječenosti nastavnice. Studenti će o terminu nadoknade biti obaviješteni sljedeći tjedan na nastavi u redovnom terminu.

Jelena Tušek

Međunarodni studentski skup Mostovi

Klub studenata južne slavistike A-302 poziva na Međunarodni studentski skup Mostovi koji se održava od 4. do 6. ožujka 2020. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s popratnim programom u Pločniku. Tema skupa su mostovi i veze na južnoslavenskom prostoru.

Dnevni program u dvorani A-302 na Filozofskom fakultetu u Zagrebu organiziran je u obliku konferencije na kojoj studenti iz Austrije, Slovenije, Srbije te Hrvatske izlažu svoje projekte, a upotpunjen je gostovanjima Aleksandre Ščukanec, Jagne Pogačnik i Ande Bukvić Pažin.

Popratni program svaki dan od 17 sati u Pločniku obuhvaćat će razgovore, diskusije i čitanja te predstavljanja knjiga. Gosti u večernjem programu su Đorđe Krajišnik, Dinko Kreho, Luka Ostojić, Marko Tomaš, Kruno Lokotar, Katarina Kostić, Ivana Rogar, Marko Pogačar i Damir Karakaš.

U privitku program cijeloga skupa.

OBAVIJEST O NASTAVI KOD PROF. PETI-STANTIĆ U ČETVRTAK, 5.3.

Mole se studenti upisani na kolegij Osnovna gramatika slovenskog jezika 2 da umjesto na nastavu, u četvrtak 5. 3. 2020. dođu na Međunarodni studentski skup Mostovi i time podrže svoje kolege. Dogovor na odsjeku je da se u dane održavanja skupa umjesto redovite nastave, pridružimo događanjima na skupu jer je i to oblik učenja. Stoga vas sve pozivam da dođete na razgovor s Jagnom Pogačnik u četvrtak, u 11.00 u A-302.

predstavljanje prijevoda “Velike vode” Živka Činga

U Knjižnici Novi Zagreb (Božidara Magovca 15, na platou “Mamutice”) u utorak, 3. ožujka u 18:30 održat će se predstavljanje hrvatskog prijevoda romana Velika voda Živka Činga objavljenoga 2019. u biblioteci “Na tragu klasika” izdavačke kuće Disput i Hrvatskoga filološkog društva. Na predstavljanju će sudjelovati prof. dr. Borislav Pavlovski, urednik i direktor Disputa, Josip Pandurić i prevoditelj Ivica Baković.

prijava diplomskog/magistarskog rada

Podsjećaju se studenti da je rok za prijavu diplomskog/magistarskog rada 1. svibnja (u četvrtom semestru studija). Studenti sami biraju mentora i temu diplomskog rada te molbu za odobrenje upućuju vijeću Odsjeka na posebnom obrascu. Za interdisciplinarne radove studenti moraju imati komentora i odobrenje teme drugoga odsjeka. Studenti su dužni prijavi priložiti kratki sinopsis predložene teme (između 900 i 2500 znakova).

Sve informacije i obrasci dostupni su u rubrici Diplomski rad.