Predstavljanje knjige Jeziki in ljudstva Evrope

U srijedu, 5. travnja 2023. u 12:30 u predavaonici A-302 će se održati predstavljanje knjige Jeziki in ljudstva Evrope autora dr. Klemena Jelinčiča Boete. U nastavku detaljnija obavijest na slovenskom:

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Jeziki in ljudstva Evrope, o kateri bo v predavanju spregovoril avtor dr. Klemen Jelinčič Boeta: https://www.slovenska-matica.si/knjige/vse-knjige/humanistika/jeziki-ljudstva-evrope/
Predstavitev bo potekala v sredo, 5. 4. 2023, od 12.30 do 14.00 v predavalnici A-302 na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Dogodek soorganizirata Slovenska matica in Katedra za slovenski jezik in književnost Oddelka za južnoslovanske jezike in književnosti Filozofske fakultete v Zagrebu. Dogodek je del projekta literarnih prireditev, ki jih sofinancira Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Produženje roka za slanje radova za 10. broj časopisa Balkan Express

Klub studenata južne slavistike A-302 poziva sve zainteresirane da do 10. travnja 2023. pošalju radove za novi broj časopisa Balkan Express.

Tema ovoga broja je slobodna, ali radovi moraju biti povezani sa južnom slavistikom, tj. obrađivati južnoslavensko područje; povijest, jezikoslovlje, književnosti i kulture. Dakle, u obzir dolaze stručni znanstveni i seminarski radovi, pregledi i osvrti književnih djela, književni prijevodi i prijevodi znanstvenih radova. Jezik rada može biti bilo koji od južnoslavenskih jezika, pismo latinica ili ćirilica, opseg do 15 kartica teksta, a stil citiranja Harvardski.

Svi se radovi šalju u elektroničkom obliku na adresu e-pošte Kluba: klubstudenatajuzneslavistike@gmail.com

Za sva moguća dodatna pitanja i nejasnoće dostupni smo na istoj mail adresi.

*Uredništvo nije dužno objaviti sve pristigle radove.

Predavanje Makedonski jezik sa sociolingvističkog aspekta

Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba poziva sve zainteresirane na predavanje Makedonski jezik sa sociolingvističkog aspekta koje će održati viša lektorica, dr. sc. Borjana Prošev-Oliver. Predavanje će se održati u srijedu 15. ožujka 2023. u 19h u dvorani „Toše Proeski“ u sklopu Makedonske pravoslavne crkve Sv. Zlata Meglenska u Zagrebu (Nova cesta 176, ulaz sa zadnje strane u suterenu).

Stipendije za 59. seminar slovenskog jezika, književnosti i kulture

59. seminar slovenskog jezika, književnosti i kulture pod naslovom “Slovenski jezik, literatura, kultura in digitalni svet(ovi)” održavat će se od 3. 7. do 14. 7. 2023. u Ljubljani. Katedra za slovenski jezik i književnost raspolaže s 3 studentske stipendije, a zainteresirani studenti mogu se prijaviti lektorici Simoni Gotal do ponedjeljka, 13.3.2023. Više informacija i upute za prijavu u nastavku obavijesti. Continue reading

Sistematski pregled za brucoše – 3. grupa

Ambulanta za školsku i sveučilišnu medicinu poziva treću grupu studenata prve godine Filozofskog fakulteta na sistematski pregled.

Svi studenti prve godine Filozofskog fakulteta obvezni su napraviti sistematski pregled koji je uvjet za upis u drugu godinu studija. Mogućnosti za nadoknade teško će se ostvariti zbog  velikog broja studenata, zato molimo studente da poštuju određene termine. Studente koji nisu u mogućnosti doći na pregled u svom terminu molimo da se jave u ambulantu radi dogovora (01/6551-554, parni datumi – poslijepodne, neparni – ujutro).

Sistematski pregledi obavljat će se u školskoj ambulanti Doma zdravlja Siget, Avenija Većeslava Holjevca 22 (lokacija na karti) prema rasporedu link.

Molimo studente da na pregled ponesu zdravstvenu i cijepnu iskaznicu te povijest bolesti (ako su bolovali).

obavijest o pregledu

Asistent Franko Burolo – obavijest

Mole se studentice i studenti zainteresirani za kolegij “Suvremena slovenska književnost – čitanja i analize” da se prije prvog termina jave nastavniku na e-mail fburolo@ffzg.hr ili na konzultacijama u utorak

(28.2.) od 14:30 do 15:30 u B-209