Predstavljanje knjiga Nenada Joldeskog i Kalina Terzijskog

Sandorfov mini maraton 2: Balkan
U srijedu, 22.1. u 18 i u 19:30, u Književnom klubu Booksa održat će se predstavljanje dobitnika Europske nagrade za književnost:

  • u 18h predstavljanje knjige Svak sa svojim jezerom makedonskog književnika Nenada Joldeskog (prev. Jelena Lužina), sudjeluju Nenad Joldeski, makedonistica Mirta Jurilj, urednici Darko Milošić i Matko Abramić;
  • u 19:30h predstavljanje knjige Postoji li netko tko vas voli bugarskog književnika Kalina Terzijskog (prev. Ana Vasung), sudjeluju Kalin Terzijski, bugaristica Marijana Bijelić, prevoditeljica Ana Vasung i urednik Ivan Sršen.

Odabrane ulomke čitat će glumac Frano Mašković.

Drugi kolokvij iz kolegija Makedonska poezija

Drugi kolokvij iz kolegija Makedonska poezija održat će se u utorak, 21. siječnja 2020. godine u 12:30 sati (A-302). Na programu su pjesnički opusi i analize pjesama Jovana Pavlovskog i Katice Ćulavkove.

OBAVIJEST

Prof. Peti-Stantić neće održati konzultacije u četvrtak, 9. 1. 2020. zbog odsutnosti. Nastava se održava redovito, a studenti se profesorici mogu javiti mejlom.

OBAVIJEST

Prof. dr. sc. Zvonko Kovač neće u četvrtak održati primanja, a 20. 12.2019. ne može održati nastavu iz kolegija Međuknjiževna tumačenja; umjesto nastave u petak održat će se u siječnju završni kolokvij obavezan za sve studente koji neće do kraja semestra održati referat; do početka siječnja trebaju svi studenti imati barem radni naslov i sažetak seminarskog rada, koji će prezentirati na kolokviju.

Virna Karlić – nastava i konzultacije

U četvrtak, 19. prosinca, docentica Virna Karlić neće održati nastavu i konzultacije zbog odlaska na službeni put. Studenti će na vrijeme biti obaviješteni o nadoknadi propuštene nastave.