Poziv

Bilo bi mi drago da se vidimo !
Prvi Cruising u novoj sezoni otvara mladi, talentirani slovenski pjesnik Uroš Prah. Povod ovom gostovanju je njegova nedavno objavljena dvojezična (slovenski i hrvatski) zbirka pjesama “Ususret klizeći”. Pridružite nam se u MaMi u petak, 21. rujna u 19 sati!
Cruising sa Srđanom Sandićem: Uroš Prah
petak, 21.09.2018, 19:00h @ MaMa
“Ususret klizeći” je debitantska zbirka kojoj nedostaje regionalni, ako ne i europski pandan za usporedbu. Ispovjednim tonom ova zbirka svjedoči onoj romantičnoj, ali i materijalnoj “neposrednosti” erotskog stapanja i rastapanja dvaju tijela, dvaju muških tijela. Instantnost tih interakcija, trajno zaustavljena u tekstu, prikazuju nam jedan mikro meandar ljubavnosti. Sugovorenje s tim važnim Drugim kroz erotske rituale koji uvijek počinju u riječima, a eventualno završavaju tjelesnim prožimanjem, daje nam poetski pregled zapravo društvene zbilje koje nerijetko zrcali uvjetni nihilizam lirskog subjekta.

Uroš Prah (1988.) studirao je komparativnu književnost i filozofiju u Ljubljani, a uz “Ususret klizeći” objavio je još jednu zbirku poezije “Tišima”. Bio je suosnivač i urednik časopisa i paraliterarne organizacije I.D.I.O.T.

Rad Multimedijalnog instituta podupiru

 

Srđan Sandić

 

[+385958743619]

journalist.writer.

 

 

Obavijest

Primanja, upisi ocjena i potpisi te dogovori za preostale ispite kod prof. Zvonka Kovača, umjesto u četvrtak 27. rujna održat će se u ponedjeljak 24. rujna od 12-13 sati te od 16-17 sati. Obrane diplomskih radova su od 13 do 16 sati.

 

Iz Odsjeka

 

Upisi na diplomski studij južnoslavenskih jezika i književnosti u akademskoj godini 2018/19.

Upisi na diplomski studij južnoslavenskih jezika i književnosti (književno-interkulturni smjer ili jezično-prevoditeljski smjer) odvijat će se u skladu s propisima Filozofskog fakulteta i u skladu s uvjetima Odsjeka za južnoslavenske jezike i književnosti (u nastavku obavijesti). Kvalifikacijski razgovor s kandidatima će se održati u terminu koji će biti naknadno objavljen na stranicama Odsjeka.

Continue reading

Obavijest za studente Filozofskog fakulteta koji se prijavljuju za upis u 1. godinu diplomskih studija

Studenti Filozofskog fakulteta koji se prijavljuju za upis u 1. godinu diplomskih studija moraju što je prije moguće obaviti proceduru završetka preddiplomskih studija! Hodogram za završavanje preddiplomskih studija nalazi se na ovoj poveznici. 

Molimo studente/pristupnike koji su obavili svoju online prijavu za upis u 1. godinu diplomskih studija da odmah nakon te prijave za upis i polaganja zadnjeg ispita/obaveze bez odlaganja završe sve korake prema navedenom hodogramu završavanja preddiplomskih studija!