Gostujuća predavanja prof. dr. sc. Gürsoya Şahina

Od 18. do 22. studenog 2019., u sklopu Erasmus+ programa razmjene, na Katedri za turkologiju gostuje osmanist i povjesničar prof. dr. sc. Gürsoy Şahin sa Sveučilišta Afyon Kocatepe u Afyonkarahisaru. Za studente diplomskoga studija Turkologije održat će sljedeća predavanja:

Ponedjeljak (18.11.): ” Osmanlı Devleti’nde Hediyeleşme Kültürü” 14,00-15,30 (A-111)
Utorak (19.11.): “19. Yüzyılda Türk-Ermeni Sosyal İlişkileri ve Bu İlişkilerin Ermeni Edebî Eserlerine Yansımaları”, 14,00-15,30 (A-128)
Četvrtak (21.11.): ” Osmanlı Devleti’nde Aile Yapısı”, 15.30-17,00 (A-209)

Predavanja su obavezna za studente 4. i 5. godine, a dobrodošli su i studenti nižih godina, kao i ostala zainteresirana publika.

Predstavljanje udžbeničkog seta “Učim turski – Türkçe öğreniyorum”

U utorak, 12. studenoga 2019., s početkom u 18.00 sati održat će se predstavljanje udžbničkog seta “Učim turski – Türkçe öğreniyorum” kojemu je jedna od autorica lektorica na Katedri za turkologiju dr. sc. Demet Kardaş. Uz lektoricu Kardaş, autori udženičkog seta su i Aliye Uslu Üstten i Doğuş Murat Kardaş.

Knjigu će predstaviti recenzent knjige prof. dr. sc. Ekrem Čaušević, suautorica dr. sc. Demet Kardaş te prevoditeljica Sabina Fučić.

Predstavljanje će se održati u prostorijama Hrvatsko-turske udruge prijateljstva, Savska cesta 28 (prolaz Cibona).

Učim turski – Pozivnica

Uvjeti za upis u diplomski studij turkologije

Uvjet za upis u diplomski studij turkologije je završen preddiplomski studij turkologije na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu ili ekvivalentni studij na drugom sveučilištu, s usporedivim programom.

O pravu na upis u diplomski studij turkologije i eventualnim razlikovnim obavezama pristupnika s drugih sveučilišta odlučuje vijeće Katedre za turkologiju.