Rok za prijavu diplomskih radova

Rok za prijavu diplomskih radova na studiju Turkologije je 1. srpnja 2021. godine. Molimo studente da kod prijave konzultiraju Upute za prijavu diplomskog rada. Nakon što sinopsis diplomskog rada bude odobren, potrebno je ispuniti Molbu za odobrenje teme i imenovanje mentora/komentora diplomskog rada i elektroničku verziju obrasca poslati mailom u tajništvo Katedre.

NAPOMENA: s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, obavještavaju se studenti da ne trebaju slati potpisane obrasce već da u dogovoru s mentorom šalju samo elektronske obrasce, poštujući rok.

Raspored za ljetni semestar ak. godine 2020./2021.

Obavještavaju se studenti da je objavljen raspored za ljetni semestar ak. godine 2020./2021 pod rubrikom Raspored predavanja.

IZBORNI KOLEGIJI:

Azra Abadžić Navaey: Osnove perzijskog jezika (II), čet 11.00-12.30 A-217

Zeynep Oguz Kursar: Art and Architecture in Safavid, Mughal, and Ottoman Empires in the Early Modern Period, pon 9.30-11.00, A-205

Ispitni rokovi u 2020./ 2021.

Objavljen je raspored održavanja ispita u zimskom, ljetnom i jesenskom roku za 2020./2021. godinu. Naknadno će se unijeti podaci o točnom vremenu i mjestu održavanja pojedinih ispita pa molimo da pratite nadopune u rubrici “Ispitni rokovi”.

Sve najbolje u Novoj godini želi vam Katedra za Turkologiju!

Izbor za studentske predstavnike na svih pet godina studija

Studenti svih godina (uključujući izvannominalnu) upisani su prema važećem popisu studenata na e-kolegij “Izbori za studentskog predstavnika na turkologiji”. Ako ima neupisanih, mogu to učiniti ručno: https://omega.ffzg.hr/course/view.php?id=4101. Šifra je sinan20.
Izbori za sve godine provest će se u istom trenutku, a trajat će od subote 7. studenog 00:00 do nedjelje 8. studenog u 23:59. Studenti se pozivaju da pristupe glasanju.

Poziv na natječaj za studentske predstavnike

Raspisuje se natječaj za studentske predstavnike na studiju turkologije. Kandidature za više godine zaprimaju se od 5.10. do 11.10. u 23:59, a za studente prve godine preddiplomskog studija od 5.10. do 25.10. u 23:59. Molimo zainteresirane studente i studentice da kandidature pošalju na mail dežurnog odsječkog koordinatora za studentske izbore (sapina.marko@gmail.com). Kandidature moraju sadržavati: ime i prezime, studijsku grupu na kojoj se kandidiraju, godinu studija, funkciju za koju se kandidiraju (predstavnik ili zamjenik), broj mobitela i e-mail adresu.

Izbori za studentske predstavnike provodit će se preko e-kolegija na Omegi koji će biti otvoreni specifično radi provođenja izbora. Na web-stranici odsjeka bit će objavljeni datumi provođenja izbora za svaku određenu godinu, uz naslov e-kolegija, a studenti te godine trebaju se samostalno upisati u taj e-kolegij. Prije početka izbora provjerit će se jesu li studenti koji su upisani u kolegij studenti te godine te će se početkom izbora zaključati upis kolegija. Izbori će trajati 48 sati tijekom kojih studenti trebaju izabrati dvije od ponuđenih opcija, jednu za predstavnika, i jednu za zamjenika.

Za sva daljnja pitanja u vezi studentskih izbora, molimo da se javite odsječkom koordinatoru za izbore (sapina.marko@gmail.com).

Obavijest o početku i načinu izvođenju nastave u zimskom semestru 2020./2021.

Drage studentice i studenti Turkologije,

nastava za sve godine preddiplomskog i diplomskog studija Turkologije počinje u ponedjeljak 12. listopada 2020. Zbog nužnog poštivanja epidemioloških mjera glavnina nastave održavat će se online, putem aktivnosti BigBlueButton na Omegi. Dio nastave održavat će se “mješovito” (dijelom uživo na Fakultetu, dijelom online), a o detaljima podjele grupa i njihovim rotacijama po tjednima studente će obavijestiti predmetni nastavnici prije prvog sata.

Važna napomena! Moguće su manje izmjene u rasporedu održavanja nekih kolegija pa molimo studente da pažljivo prate obavijesti na našoj web stranici. Novi raspored, s detaljnijim uputama o načinu održavanja nastave u okolnostima pandemije bit će objavljen sljedeći tjedan. Zahvaljujemo svima na strpljenju i suradnji.

Radujemo se ponovnom susretu s vama i početku nastave: bilo “na daljinu”, bilo uživo.