Ispitni rokovi u 2020./ 2021.

Objavljen je raspored održavanja ispita u zimskom, ljetnom i jesenskom roku za 2020./2021. godinu. Naknadno će se unijeti podaci o točnom vremenu i mjestu održavanja pojedinih ispita pa molimo da pratite nadopune u rubrici “Ispitni rokovi”.

Sve najbolje u Novoj godini želi vam Katedra za Turkologiju!

Izbor za studentske predstavnike na svih pet godina studija

Studenti svih godina (uključujući izvannominalnu) upisani su prema važećem popisu studenata na e-kolegij “Izbori za studentskog predstavnika na turkologiji”. Ako ima neupisanih, mogu to učiniti ručno: https://omega.ffzg.hr/course/view.php?id=4101. Šifra je sinan20.
Izbori za sve godine provest će se u istom trenutku, a trajat će od subote 7. studenog 00:00 do nedjelje 8. studenog u 23:59. Studenti se pozivaju da pristupe glasanju.

Poziv na natječaj za studentske predstavnike

Raspisuje se natječaj za studentske predstavnike na studiju turkologije. Kandidature za više godine zaprimaju se od 5.10. do 11.10. u 23:59, a za studente prve godine preddiplomskog studija od 5.10. do 25.10. u 23:59. Molimo zainteresirane studente i studentice da kandidature pošalju na mail dežurnog odsječkog koordinatora za studentske izbore (sapina.marko@gmail.com). Kandidature moraju sadržavati: ime i prezime, studijsku grupu na kojoj se kandidiraju, godinu studija, funkciju za koju se kandidiraju (predstavnik ili zamjenik), broj mobitela i e-mail adresu.

Izbori za studentske predstavnike provodit će se preko e-kolegija na Omegi koji će biti otvoreni specifično radi provođenja izbora. Na web-stranici odsjeka bit će objavljeni datumi provođenja izbora za svaku određenu godinu, uz naslov e-kolegija, a studenti te godine trebaju se samostalno upisati u taj e-kolegij. Prije početka izbora provjerit će se jesu li studenti koji su upisani u kolegij studenti te godine te će se početkom izbora zaključati upis kolegija. Izbori će trajati 48 sati tijekom kojih studenti trebaju izabrati dvije od ponuđenih opcija, jednu za predstavnika, i jednu za zamjenika.

Za sva daljnja pitanja u vezi studentskih izbora, molimo da se javite odsječkom koordinatoru za izbore (sapina.marko@gmail.com).

Obavijest o početku i načinu izvođenju nastave u zimskom semestru 2020./2021.

Drage studentice i studenti Turkologije,

nastava za sve godine preddiplomskog i diplomskog studija Turkologije počinje u ponedjeljak 12. listopada 2020. Zbog nužnog poštivanja epidemioloških mjera glavnina nastave održavat će se online, putem aktivnosti BigBlueButton na Omegi. Dio nastave održavat će se “mješovito” (dijelom uživo na Fakultetu, dijelom online), a o detaljima podjele grupa i njihovim rotacijama po tjednima studente će obavijestiti predmetni nastavnici prije prvog sata.

Važna napomena! Moguće su manje izmjene u rasporedu održavanja nekih kolegija pa molimo studente da pažljivo prate obavijesti na našoj web stranici. Novi raspored, s detaljnijim uputama o načinu održavanja nastave u okolnostima pandemije bit će objavljen sljedeći tjedan. Zahvaljujemo svima na strpljenju i suradnji.

Radujemo se ponovnom susretu s vama i početku nastave: bilo “na daljinu”, bilo uživo.

 

 

Raspored za zimski semestar ak. godine 2020./2021.

Obavještavaju se studenti da je objavljen raspored za zimski semestar ak. godine 2020./2021.

IZBORNI PREDMETI:

Azra Abadžić Navaey, Osnove perzijskog jezika (I), čet. 11.00-12.30, A-205 – Studenti su podijeljeni u dvije grupe koje se izmjenjuju u slušanju nastave uživo u učionici. Svaki tjedan jedna grupa sluša uživo, a druga prati nastavu putem online-prijenosa.

Kristina Šekrst, Srednjoegipatski jezik i pismo, čet., 14.00-16.15 – online

Ispiti na daljinu iz turskog jezika za 2., 3. i 4. godinu studija turkologije

Obavještavaju se studenti 2., 3. i 4. godine studija da će se ispiti na daljinu za kolegije iz turskoga jezika održavati prema uputstvima koja se nalaze u priloženim dokumentima.

Uputstva se odnose za sve semestre (zimske i ljetne) svih navedenih godina studija.

S obzirom na to da će se ispiti provoditi putem sustava Omega i e-kolegija koji su bili aktivni tijekom ljetnog semestra, mole se oni studenti koji nisu upisani na te kolegije (jer su npr. odslušali kolegij ranije), a misle izaći na ispit, da se jave mejlom docentici Barbari Kerovec (barbara.kerovec@gmail.com) kako bi radi upisa na kolegij dobili lozinku. Na istu se e-mail adresu potrebno javiti i ako se planira izlazak na samo dio ispita (lekorski, prijevodni, lektira).

Uputstva za održavanje ispita na daljinu_4. godina

Uputstva za održavanje ispita na daljinu_3. godina

Uputstva za održavanje ispita na daljinu_2. godina

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU ISPITA IZ PREDMETA “STARI TURKIJSKI NARODI I JEZICI” I “SUVREMENI TURKIJSKI NARODI I JEZICI”

1) Ispiti će se održati preko Omege putem opcije BigBlueButton;
2) Student se za oba ispita prijavljuje na kolegiju Suvremeni TNJ;
3) Za zaporku se treba obratiti prof. Čauševiću;
3) Za ispit su potrebne slušalice s mikrofonom i kamera;
4) Ispitni su rokovi oglašeni na ovoj stranici;
5) Na svakoj ispitnoj sesiji bit će po dva studenta+ispitivač;
6) Okvirno trajanje sesije iznosi 30 minuta (15×2 min.);
7) Sljedeća dva studenta uključuju se u sesiju kad dobiju SMS;
8) Radi komunikacije, profesor i studenti razmjenjuju brojeve mobitela;
9) Molim Vas da mi nekoliko dana prije početka ispita pošaljete ispitne
rokove na koje se kanite prijaviti, radi izrade redoslijeda sesija.
10)Za sva pitanja javite se na mail ecausevi@ffzg.hr