Obavijest studentima 3. i 4. godine – izmjena lektorske nastave

Obavještavaju se studenti 3. i 4. godine da će od drugog tjedna nastave doći do izmjene u održavanju nekih lektorskih vježbi i to na sljedeći način:

– na 3. godini lektorica Gönül Erdem Nas će umjesto termina srijedom nastavu održavati petkom od 14.45-16.15 (A-111)

– na 4. godini lektor Ahmet Cüneyt Issı će umjesto termina utorkom nastavu održavati srijedom od 11.00-12.30 (A-205).

Nastava po ovom izmijenjenom rasporedu održavat će se od drugog tjedna nastave, odnosno od 18. listopada. Prvi će se tjedan nastava održavati onako kako je objavljeno na fakultetskim i turkološkim web-stranicama.

Raspored za zimski semestar ak. godine 2021./2022.

Obavještavaju se studenti da je objavljen raspored za zimski semestar ak. godine 2021./2022. pod rubrikom Raspored predavanja.

IZBORNI PREDMETI:

Zlatko Karač, Islamska arhitektura i umjetnost, pon. 8.00-9.30, D-V

Azra Abadžić Navaey, Osnove perzijskog jezika (I), čet. 15.30-17.00, A-209

Kristina Šekrst, Srednjoegipatski jezik i pismo, čet., 14.00-16.15, A-111

Rok za prijavu diplomskih radova

Rok za prijavu diplomskih radova na studiju Turkologije je 1. srpnja 2021. godine. Molimo studente da kod prijave konzultiraju Upute za prijavu diplomskog rada. Nakon što sinopsis diplomskog rada bude odobren, potrebno je ispuniti Molbu za odobrenje teme i imenovanje mentora/komentora diplomskog rada i elektroničku verziju obrasca poslati mailom u tajništvo Katedre.

NAPOMENA: s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, obavještavaju se studenti da ne trebaju slati potpisane obrasce već da u dogovoru s mentorom šalju samo elektronske obrasce, poštujući rok.

Izbor za studentske predstavnike na svih pet godina studija

Studenti svih godina (uključujući izvannominalnu) upisani su prema važećem popisu studenata na e-kolegij “Izbori za studentskog predstavnika na turkologiji”. Ako ima neupisanih, mogu to učiniti ručno: https://omega.ffzg.hr/course/view.php?id=4101. Šifra je sinan20.
Izbori za sve godine provest će se u istom trenutku, a trajat će od subote 7. studenog 00:00 do nedjelje 8. studenog u 23:59. Studenti se pozivaju da pristupe glasanju.

Poziv na natječaj za studentske predstavnike

Raspisuje se natječaj za studentske predstavnike na studiju turkologije. Kandidature za više godine zaprimaju se od 5.10. do 11.10. u 23:59, a za studente prve godine preddiplomskog studija od 5.10. do 25.10. u 23:59. Molimo zainteresirane studente i studentice da kandidature pošalju na mail dežurnog odsječkog koordinatora za studentske izbore (sapina.marko@gmail.com). Kandidature moraju sadržavati: ime i prezime, studijsku grupu na kojoj se kandidiraju, godinu studija, funkciju za koju se kandidiraju (predstavnik ili zamjenik), broj mobitela i e-mail adresu.

Izbori za studentske predstavnike provodit će se preko e-kolegija na Omegi koji će biti otvoreni specifično radi provođenja izbora. Na web-stranici odsjeka bit će objavljeni datumi provođenja izbora za svaku određenu godinu, uz naslov e-kolegija, a studenti te godine trebaju se samostalno upisati u taj e-kolegij. Prije početka izbora provjerit će se jesu li studenti koji su upisani u kolegij studenti te godine te će se početkom izbora zaključati upis kolegija. Izbori će trajati 48 sati tijekom kojih studenti trebaju izabrati dvije od ponuđenih opcija, jednu za predstavnika, i jednu za zamjenika.

Za sva daljnja pitanja u vezi studentskih izbora, molimo da se javite odsječkom koordinatoru za izbore (sapina.marko@gmail.com).