OBAVIJEST O POPUSTU NA PREDSTAVU U ZKM-u

Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana gostuje u Zagrebačkom kazalištu mladih u petak 6. prosinca u 19 sati s predstavom “Razgovori o ljubavi”. Autorski je to projekt Jerneja Lorencija ostvaren u koprodukciji s Kraljevskim pozorištem Zetski dom na Cetinju iz Crne Gore. Pozivamo Vas da dođete na predstavu uz posebnu cijenu ulaznice od 30 kuna (puna cijena ulaznice je 70 kuna). Svi zainteresirani mogu se javiti na mail: prodaja@zekaem.hr ili na 01 4872 561, 01 4876 721.

Više o predstavi: 

Predstava se bavi ljubavlju, ali ne pitanjem – što je ljubav (?), već glađu za razgovorom o ljubavlju jer “ljubav je zapravo potraga za pričom”, pa su tako “Razgovori o ljubavi” komad koji daje priliku “da se neke priče kažu i da se čuju”.
“Ljubav u suštini traži riječi. Konstantno i uvijek. A opet, u ljubavnom jeziku, nesporazumi su najčešća pojava. Kada govorimo jezikom ljubavi čini nam se da se obraćamo drugom, a skoro uvijek govorimo isključivo sebi: iz sebe, o sebi, za sebe. Osoba preko puta nas samo služi kao odraz naših riječi: da se bolje čujemo i osjećamo, govoreći. Mi takoreći, rijetko govorimo jezikom ljubavi”, rekao je o predstavi redatelj Lorenci.

Predstava je nastala u sklopu međunarodnog projekta Interreg – IPA CBC ADNICH, koji uključuje Italiju, Albaniju i Crnu Goru, pa u njoj igraju glumci iz četiri zemlje, legenda slovenskog glumišta i dobitnik najvažnijih priznanja Janez Škof i Maruša Majer iz Slovenije, glazbenica Zvezdana Novaković, te Srđan Grahovac, Karmen Bardak i Jelena Laban iz Crne Gore, a u ansamblu su i Krist Lleshi i Matia Llupa iz Albanije, kao i Barbara Folchitto i Daniele Gaggianesi iz Italije.