Obavijest o novom izbornom predmetu za studente klasične filologije – “Hrvatsko brodovlje u novom vijeku” (Fakultet hrvatskih studija)

Obavještavaju se svi zainteresirani studenti da na Fakultetu hrvatskih studija počinje novi kolegij: „Hrvatsko brodovlje u novom vijeku“ u kojem će dobiti pregled povijesti brodovlja od antike do kraja XVIII. stoljeća, s posebnim naglaskom na mediteranske te jadranske vrste brodova.

Kolegij će predavati dr. sc. Zrinka Podhraški Čizmek utorkom 15.55-17.25 sati, dvorana Brač (BR) ili uživo online ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Za dodatne informacije pogledati linkove:

https://www.hrstud.unizg.hr/predmet/hbunv

https://www.isvu.hr/visokaucilista/hr/podaci/2223/akademskagodina/2020/predmet/223531/razina/3/izvedba/R/smjer/32

https://www.hrstud.unizg.hr/_download/repository/Povijest_preddiplomski.pdf

Odiseja oko svijeta počinje 8. prosinca u 22 sata

Odiseja oko svijeta, digitalni projekt u kojem 24 pjevanja Odiseje izvodi 24 skupine ljudi sa svih strana svijeta i na svim jezicima, u organizaciji Harvardova Centra za helenske studije, počinje večeras u 22 sata po srednjoevropskom vremenu. Pjevanje 23 izvode studenti i profesori Odsjeka za klasičnu filologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (κῦδος svima!).

Odiseja oko svijeta, logo

Odiseja oko svijeta

Program možete naći ovdje.

 

Izvanredni ispitni studeni-prosinac 2020.

Izvanredni ispitni rok na studiju latinskog održat će se u četvrtak, 3. prosinca, a na studiju grčkog u petak, 4. prosinca u 10 sati. Ispiti će se održavati ili uživo u A208 ili online, prema individualnom dogovoru pristupnika s predmetnim nastavnikom.

Rokovi će uskoro biti uneseni u isvu.

Izbori za studentskog/u predstavnika/icu i zamjenika/icu na studiju latinskog jezika i književnosti

Izbori za studentskog/u predstavnika/icu i zamjenika/icu na studiju latinskog jezika i književnosti održavaju se putem sustava Omega na svim godinama preddiplomskog i diplomskog studija u isto vrijeme. Izbori započinju u ponedjeljak,  9. studenog 2020. u 12:00  i traju do srijede, 11. studenog 2020. u 12:00. U tom period studenti će moći pristupiti anketi u kojoj se nalaze studentski predstavnici i zamjenici za njihovu godinu. Moguće je odabrati samo jednu osobu za funkciju predstavnika/ice te jednu za funkciju zamjenika/ice. U obje je kategorije moguće izabrati opciju sudržan/a. Svi glasovi bit će anonimni, a rezultati će se objaviti po završetku izbora.

Za sve probleme, nejasnoće i pitanja studenti se mogu javiti na mail mateatunjic90@gmail.com

Poziv za sudjelovanje u projektu “Performing Epic: The Odyssey”

Center for Hellenic Studies (Washington, DC) pozvao je naš odsjek da sudjeluje u projektu online čitanja i izvođenja Odiseje. Snimke čitanja će biti postavljene na Youtube kanalu CHS-a. Studenti koji se žele uključiti u čitanje 23. pjevanja Odiseje na grčkom, latinskom i hrvatskom neka se do ponedjeljka ujutro jave na pmatovic@ffzg.hr. Tokom sljedećeg tjedna dogovorit ćemo se o podjeli stihova, jezicima i tehničkim detaljima.

Podatci o broju zaraženih s COVID-19 i osoba u samoizolaciji

Dragi studenti, drage studentice,

molim Vas da mi HITNO javite na mail mzivko@ffzg.hr (ime i prezime, JMBAG) ako imate simptome koji upućuju na COVID-19 ili Vam je potvrdjena zaraza ili Vam je izrečena mjera samoizolacije a zaraženi ste ukoliko ste fizički bili u prostorijama Fakulteta, radi dostave svakodnevnog izvještaja na traženje prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. prim. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić.

Molimo da se jave samo osobe koje dosad nisu registrirane, tj. novooboljele.

 

Vaša tajnica

Izbori za studentske predstavnike na studiju grčkog jezika i književnosti

Izbori za studentske predstavnike na studiju grčkog jezika i književnosti održat će se putem sustava *Omega*. Studenti se trebaju samostalno upisati na e-kolegij kratice *Izbori2020-GRC *(lozinke nema) unutar pola sata prije početka izbora i prema sljedećem rasporedu ispuniti svoju glasačku dužnost:

*1. godina*: 26. 10., 9:00 – 28. 10., 9:00

*2. godina*: 15. 10., 9:00 – 17. 10., 9:00

*3. godina*: 17. 10., 9:30 – 19. 10., 9:30

*4. godina*: 19. 10., 10:00 – 21. 10., 10:00

*5. godina*: 21. 10., 10:30 – 23. 10., 10:30

U slučaju problema ili nejasnoća, obratiti se na mkontic@ffzg.hr.