Program dvadeset devetih Marulićevih dana, Split, 25.-27. 4. 2019.

U Splitu će se od 25. do 27. travnja održati 29. Marulićevi dani, manifestacija koja uključuje i znanstveni skup Colloquium Marulianum, posvećen dalmatinskoj renesansnoj književnosti, i latinističku radionicu – dvije aktivnosti u kojima će sudjelovati i studenti i članovi našeg odsjeka.

Program Marulićevih dana dostupan je na sljedećoj poveznici. Sve koji su u Splitu u to vrijeme pozivamo da navrate u palaču Milesi, a sudionicima želimo uspješan rad.

Split, palača Milesi

Split, palača Milesi

 

Izbori za Studentski zbor Filozofskog fakulteta

Idući utorak i srijedu (26. i 27. ožujka) u auli Filozofskog fakulteta, na ulazu u knjižnicu, održat će se izbori za Studentski zbor Filozofskog fakulteta. Izborno mjesto bit će otvoreno oba dana od 7.45 do 20.15 sati. Pravo glasa imaju svi studenti Filozofskog fakulteta, a ostvaruju ga predočenjem iksice (ili indeksa). Na izborima se bira 15 članova studentskog zbora čiji mandat počinje akademske godine 2019/2020. Izborno je povjerenstvo zaprimilo i odobrilo 24 kandidature, a svaki glasač može glasati za do 15 kandidata (zaokružiti do 15 rednih brojeva ispred pojedinih imena i to 6 na preddiplomskoj razini, 5 na diplomskoj razini i 4 na postdiplomskoj razini). Kako je studentski zbor jedino zakonski propisano i demokratski izabrano predstavničko tijelo koje zastupa interese studenata na svim razinama upravljanja Filozofskim fakultetom, važno je da date svoj glas. Zato 26. i 27. ožujka ponesite svoje iksice i izađite na izbore!

Lutkarska predstava “Antigona” u Klasičnoj gimnaziji

U zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji 1. travnja ove godine gostuje kazalište Lutonjica Toporko koje će izvesti “Antigonu”, lutkarsku predstavu za odrasle. Predstava će se održati između 12:20 i 14:55 (točan termin bit će objavljen naknadno). Ulaznica je 30 kn za učenike/studente. Zainteresirani neka se jave profesoru Mislavu Gjurašinu na mgjuras@gmail.com do 22. 3.
Požurite jer je broj mjesta ograničen!
Trailer možete pogledati ovdje.

FF open press i tribina “E-knjiga u znanosti”

U srijedu 13. 3. 2019. od 11 do 13 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice će se održati predstavljanje FF open pressa i tribina “E-knjiga u znanosti” na kojoj će, uz ostale izlagače, o iskustvima i problemima u e-izdavaštvu govoriti i dr. sc. Neven Jovanović.

Obavijest o terenskoj nastavi

Pozivamo studente klasične filologije na sudjelovanje u ovogodišnjoj terenskoj nastavi. Svoj interes možete potvrditi potpisom na listu u tajništvu odsjeka. Planiramo obići Siciliju od 25. rujna do 2. listopada, a put uključuje povratni let na relaciji Split – Palermo.

Nino Zubović, voditelj terenske nastave

Radionica o rukopisima dubrovačkih latinista u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik

Studenti Odsjeka za klasičnu filologiju, polaznici kolegija Latinska
rukopisna baština novovjekovnog Dubrovnika i Praktikum iz obrade arhivskog
gradiva pisanog latinskim jezikom, sudjelovali su na radionici o
rukopisima dubrovačkih latinista koja se od 25. veljače do 1. ožujka
održala u Dubrovniku pod vodstvom doc. Irene Bratičević, u organizaciji
Dubrovačkih knjižnica – Znanstvene knjižnice Dubrovnik i Odsjeka za
klasičnu filologiju.