Posjet veleposlanice Helenske Republike

Veleposlanica Helenske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. gđa Antonia Katzourou posjetila je u ponedjeljak 21. studenoga 2022. Filozofski fakultet i Odsjek za klasičnu filologiju. Zajedno s gđom Eleni Triantafyllou, svojom zamjenicom, i gđom Anastasijom Poulakida, voditeljicom Konzularnog ureda, veleposlanica je održala sastanak s dekanom Fakulteta, izv. prof. dr. sc. Domagojem Tončinićem, kojem su prisustvovale prof. dr. sc. Helena Tomas s Odsjeka za arheologiju, gđa Tamara Šveljo iz Službe za međunarodnu suradnju te Irena Bratičević, pročelnica Odsjeka za klasičnu filologiju. Nakon sastanka naša knjižničarka Željka Salopek predstavila je gošćama zbirku za klasičnu filologiju i Grčki kutak u knjižnici Fakulteta, a posjet je završen sastankom na Odsjeku za klasičnu filologiju, kojem su prisustvovali lektori Xanthi Zafeiraki i Nino Zubović te izv. prof. dr. sc. Petra Matović. Teme sastanka bile su studiji klasičnih jezika i nastava novogrčkoga jezika na našem odsjeku, prijedlog novih studijskih programa, mobilnost studenata i nastavnika u okviru Erasmusa i drugih programa te mogućnosti suradnje u narednom periodu. 

Klub studenata klasične filologije Initium – obavijest o početku rada udruge

S veseljem dijelimo obavijest o početku rada Udruge studenata klasične filologije. Cilj je Udruge ostvarivanje obrazovnih, društvenih, kulturnih i drugih interesa studenata, promicanje klasične filologije kao struke, doprinosa modernog i autonomnog Sveučilišta kao i sudjelovanje u uspostavi slobodnog, demokratskog, tolerantnog, socijalno-pravednog i nenasilnoga društva.

Kako bi što uspješnije ostvario zadane ciljeve, Klub će, samostalno ili u suradnji s drugim fakultetskim udrugama, priređivati različita stručna događanja koja tematski pripadaju području klasične filologije (radionice, seminari, skupovi…), pomagati studentima u ostvarivanju njihovih prava i pružati im mogućnost samorazvoja radom u Klubu.

Ako trenutno puno vremena provodite u A208, ako ste već diplomirali klasičnu filologiju ili vas jednostavno zanima antička kultura, način življenja i književnost, pridružite nam se.

Statut udruge nalazi se na poveznici Statut_KSKF_Initium.

Članovi udruge na raspolaganju su za sva pitanja, nedoumice, prijedloge i ideje.

Kontakti:
mail: initium753@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/initium_753/

 

 

Sastanak sa studentima prve godine preddiplomskog studija

Pozivamo studente prve godine preddiplomskog studija grčkog jezika i književnosti i latinskog jezika i književnosti na sastanak s nastavnicima Odsjeka za klasičnu filologiju u srijedu, 5. listopada, u 11 sati u prostoriji A208 (drugi kat).

Sastanak brucoša grčkog i latinskog s upravom Fakulteta održat će se u ponedjeljak, 3. listopada, u 12 sati u dvorani D-VII.